Η realme, η παγκόσμια αναδυόμενη εταιρεία τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων smartphones που πωλήθηκαν παγκοσμίως.

Χάρη στις ισχυρές επιδόσεις κατά τη διάρκεια των οικονομικών προκλήσεων του 2020 και του 2021 που θέτει το COVID-19, η realme έγινε η ταχύτερη παγκόσμια μάρκα smartphone που έφτασε σε αυτό το ορόσημο μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με την Strategy Analytics, μια εταιρεία συμβούλων έρευνας αγοράς. Η realme είναι επίσης η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία smartphone παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 149%, όπως έδειξαν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών International Data Corporation (IDC).

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, η realme είναι η ταχύτερη εταιρεία που απέστειλε 100 εκατομμύρια μονάδες σε ολόκληρη την ιστορία των smartphones.

Η realme ξεκίνησε το 2018 και μετά από τέσσερα τρίμηνα, έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο το τρίτο τρίμηνο του 2019 (1). Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η τεχνολογική μάρκα μπήκε στις 7 κορυφαίες μάρκες smartphone παγκοσμίως, καταγράφοντας ετήσια ανάπτυξη άνω του 800%. Λίγο αργότερα, η realme συνέχισε να τοποθετείται ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα (2). Η 7η μεγαλύτερη μάρκα smartphone είναι πλέον παρούσα σε 61 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως.

Με ταχείς ρυθμούς και ραγδαία ανάπτυξη, η realme έφτασε τα 50 εκατομμύρια αποστολές σε 9 τρίμηνα, μετατρέποντας την στην ταχύτερη μάρκα στον κόσμο που έφτασε αυτό το ορόσημο από την ίδρυσή της (3). Ένα άλλο σημαντικό επίτευγμα το 2021, η realme ήταν η ταχύτερη ετήσια ανάπτυξη μεταξύ των 10 κορυφαίων εμπορικών σημάτων smartphone4.

Αυτή η ραγδαία ανάπτυξη, που σπάνια παρατηρείται στον τομέα των κατασκευαστών τηλεφώνων, συνεχίζεται για την realme. Ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα, η realme έχει δεσμευτεί να προσφέρει σπουδαία προϊόντα στους χρήστες σε ένα πρωτοποριακό ρεκόρ τριών ετών.

Το επίτευγμα αυτό επιβεβαίωσε περαιτέρω τις πωλήσεις και τις επιχειρηματικές στρατηγικές της realme σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε μόλις το 2018, η realme είναι πλέον η 7η μεγαλύτερη μάρκα smartphone με παρουσία σε 61 διαφορετικές αγορές παγκοσμίως και κατατάσσεται στους Top 5 κατασκευαστές smartphone σε 13 αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, των Φιλιππίνων, της Ινδίας και της Ρωσίας. Αυτό το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων είναι το νεότερο στη σειρά της θεαματικής παγκόσμιας ανόδου της realme, καθώς η εταιρεία προσθέτει άλλη μια “πρωτιά” στο όνομά της. Προηγουμένως, η realme ήταν από τους πρώτους που εισήγαγε την τεχνολογία φόρτισης 125W UltraDart και από τους πρώτους που χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 888. Τα τηλέφωνά της ήταν από τα πρώτα στον κόσμο με κάμερα 64 megapixel. Επιπλέον, η realme ήταν επίσης η πρώτη εταιρεία που λάνσαρε ένα τηλέφωνο 5G κάτω των 200 δολαρίων ΗΠΑ.

Η στόχευση στους νέους και τους νέους επαγγελματίες παγκοσμίως ως καταναλωτική ομάδα επέτρεψε στην realme να ξεπεράσει πολλές γνωστές μάρκες, καθώς αυτή η ομάδα είχε προσδοκίες, οι οποίες δεν εξυπηρετούνταν επαρκώς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της realme, Sky Li. “Οι νέοι άνθρωποι, τόσο οι καταναλωτές μας όσο και το προσωπικό μας, μας έμαθαν να τολμάμε να κάνουμε άλματα στο μέλλον και να είμαστε οδηγοί των τάσεων, δίνοντάς μας το θάρρος να φέρουμε την αλλαγή σε μια καλά εδραιωμένη βιομηχανία”.

Ο Li δήλωσε επίσης ότι ο επόμενος στόχος της realme είναι η επίτευξη ενός διπλού στόχου 100 εκατομμυρίων – η αποστολή άλλων 100 εκατομμυρίων συσκευών μέχρι το τέλος του 2022 και η επίτευξη του ίδιου ορόσημου εντός του ημερολογιακού έτους 2023.

Για να το πετύχει αυτό, η realme βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης προϊόντων που θα την οδηγήσει στην επέκταση των προσφερόμενων προϊόντων της με δύο τρόπους. Η εταιρεία εξελίσσει επίσης το όραμά της για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος AIoT (Artificial Intelligence Internet of Things) για τους χρήστες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Για το σκοπό αυτό, η realme παρουσίασε τη στρατηγική της 1+5+T, όπου το 1 είναι το κινητό τηλέφωνο, το 5 αντιπροσωπεύει τα True Wireless Stereo earphones, τα wearables, τις τηλεοράσεις, τα tablets, τους φορητούς υπολογιστές και το T αντιπροσωπεύει το εμπορικό σήμα AIoT της realme TechLife. η realme πιστεύει στην ικανότητά της να οδηγήσει τους χρήστες σε έναν τεχνολογικά βελτιωμένο τρόπο ζωής που να είναι ταυτόχρονα προσιτός και βιώσιμος.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα που αφορούν την αγορά της Ελλάδας, τα οποία κάθε φορά αποδεικνύουν γιατί είναι από τις αγορές-στόχους για την realme.

1 Counterpoint Research Global Smartphone Market Share Report Q3 2019

2 Counterpoint Research Quarterly market monitor Q2 2020

3 Young Brand realme Grew 132% QoQ in Q3 2020, Becoming World’s Fastest Brand to Hit 50 Million Shipments Since Inception