Σε συνέχεια της επίτευξης εκπληκτικών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2021, η Lenovo κατατάχθηκε στο #159 στην ετήσια λίστα Fortune Global 500 και αντίστοιχα στην πρώτη 20άδα (#15) των εταιρειών του κλάδου τεχνολογίας που αναφέρονται στη λίστα.

Η Lenovo ανέβηκε 65 θέσεις στη φετινή λίστα, κατακτώντας την υψηλότερη κατάταξη στην ως τώρα πορεία της, λόγω των καταπληκτικών οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου, ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ εσόδων, ξεπερνώντας τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον από το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η λίστα Fortune Global 500 είναι η ετήσια κατάταξη των 500 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο, βάσει των συνολικών εσόδων τους. Οι εταιρείες του Global 500 απέφεραν όλες μαζί 31,7 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε έσοδα και 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κέρδη το 2020, ενώ απασχολούν 69,7 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως και εκπροσωπούνται από 31 χώρες.

Η νέα αυτή κατάταξη της Lenovo αντικατοπτρίζει τη σαφή στρατηγική της εταιρείας, την καινοτομία των προϊόντων της, τη λειτουργική αριστεία και το παγκόσμιο/τοπικό αποτύπωμα της, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Αυτά τα αποτελέσματα ενίσχυσαν την ανθεκτικότητα και την ικανότητα της εταιρείας να επιτύχει ισορροπημένη, συνεπή και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς συνεχίζει να μετασχηματίζεται σύμφωνα με την εταιρική στρατηγική της των 3S (Smart IoT, Smart Infrastructure, Smart Solutions).

Με την επιτάχυνση των μόνιμων αλλαγών της αγοράς τον τελευταίο χρόνο, οι προοπτικές της εταιρείας για το υπόλοιπο 2021 και το οικονομικό έτος 2021/22 παραμένουν επίσης θετικές. Η Lenovo συνεχίζει να εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη επιχείρηση τόσο για τους εργαζομένους και τους πελάτες της, αλλά και τις κοινότητες σε όλο τον κόσμο όπου δραστηριοποιείται.

Η Lenovo θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της οικονομικής χρήσης 2021 στις 11 Αυγούστου 2021.