Αποσπάσματα από τις αναφορές των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιριών έρευνας παγκοσμίως που επιβεβαιώνουν ότι η Xiaomi ξεπέρασε την Apple σε αποστολές smartphone παγκοσμίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και βρίσκεται για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Σύμφωνα με την IDC, η Χiaomi κατέγραψε ρεκόρ αποστολών αυτό το τρίμηνο και ανάπτυξη ύψους 86.6% έτος-προς-έτος. 

Σύμφωνα με την Canalys, η Xiaomi κατέκτησε τη δεύτερη θέση για πρώτη φορά, σημειώνοντας ανάπτυξη 83% και διανομή 52.8 εκατομμυρίων τεμαχίων. Η Canalys αναφέρει ότι η Xiaomi διαμορφώνει το επιχειρησιακό πλάνο της από αυτό της νεοεισαγόμενης επιχείρησης σε αυτό της εδραιωμένης εταιρείας, μέσω πρωτοβουλιών όπως η σύναψη συνεργασιών και η προσεκτική διαχείριση εντός της ανοιχτής αγοράς. Τέλος, σχολιάζει πως ο νέος στόχος της Xiaomi είναι να ξεπεράσει τη Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος πωλητής του κόσμου. 

Η Strategy Analytics εξηγεί πως η Xiaomi έφτασε στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η εταιρεία μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2021 διένειμε 52.8 εκατομμύρια smartphone  παγκοσμίως κατακτώντας το 16.8% της αγοράς. Μεταξύ των 5 μεγαλύτερων πωλητών, η Xiaomi πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης με +85.3% έτος-προς-έτος.

Τέλος, η Counterpoint αναφέρει πως η Xiaomi ξεπέρασε την διανομή 50 εκατομμυρίων smartphone φέρνοντας την στη δεύτερη θέση παγκοσμίως για πρώτη φορά στην ιστορία της. 

Από τότε που η Xiaomi κυκλοφόρησε την πρώτη της ναυαρχίδα με τη σειρά Mi 10, η εταιρεία καινοτομεί συνεχώς σε σημαντικούς τομείς όπως απεικόνιση, οθόνη, φόρτιση, έξυπνη παραγωγή και άλλα. Η Xiaomi επενδύει στην πρωτοτυπία εντός της premium αγοράς, φέρνοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους καταναλωτές, συμβάλλοντας στην χάραξη της πορείας ολόκληρου του κλάδου.

Η Xiaomi θα συνεχίσει να ενισχύει τις υποδομές της καθώς στοχεύει να καθιερώσει τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία smartphone.