Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που δυσφορούν όταν στα αυτιά τους εισάγονται σε βάθος οι άκρες των inear ακουστικών. Διαβάστε πώς ο openfit σχεδιασμός των Huawei Freebuds 4, συνεπικουρούμενος από καινοτόμες τεχνολογίες, δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα!

Κατά καιρούς, αρκετοί αναγνώστες μάς έχουν παραπονεθεί για το δυσάρεστο συναίσθημα της εισαγωγής των in-ear ακουστικών στο εσωτερικό του αυτιού τους. Οι ενοχλήσεις δεν αφορούν μόνο την «παρεμβατικότητα» κάθε ενδωτιαίου ακουστικού στην αίσθηση της χρήσης, ούτε μόνο τα ζητήματα καθαριότητας και υγιεινής που προκύπτουν. Η εφαρμογή της κατασκευασμένης συνήθως από σιλικόνη άκρης στο βάθος του ακουστικού πόρου στέλνει το σύνολο των εκπεμπόμενων ηχητικών κυμάτων απευθείας στο τύμπανο, δημιουργώντας έναν σχεδόν αεροστεγώς κλειστό θάλαμο υψηλής πίεσης που ταλαιπωρεί τη ζωτική για την ακοή μας μεμβράνη. Το αποτέλεσμα έπειτα από λίγες ώρες χρήσης είναι αρκετά δυσάρεστο για όσους έχουν ελαφρώς πιο ευαίσθητα αυτιά. Ο συμπαγής open-fit σχεδιασμός αντίθετα, στερεώνεται διακριτικά και με σαφώς μεγαλύτερη ελευθερία πάνω στο αυτί, επιτρέποντας στον ακουστικό πόρο να «αναπνεύσει», ασκώντας λιγότερο… βάρβαρες πιέσεις στο τύμπανο. Η Huawei με τα Freebuds 4 εξέλιξε τη συγκεκριμένη σχεδιαστική φιλοσοφία, παρέχοντας όλα τα πλεονεκτήματα του open-fit σχεδιασμού και εξουδετερώνοντας ταυτόχρονα ένα προς ένα όλα τα πιθανά μειονεκτήματα. Ας δούμε όμως τι έχει κατορθώσει η εταιρεία αναλυτικά…

Με… σεβασμό στον ακουστικό σας πόρο!

Για τους λόγους που προαναφέραμε, η άνετη εφαρμογή που δεν καταπιέζει και δεν καταπονεί το αυτί αποτελεί προαπαιτούμενο για μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα των καταναλωτών.  Τα νέα καμπυλόγραμμα True Wireless Stereo (TWS) ακουστικά της Huawei φωλιάζουν απαλά στο εσωτερικό του πτερυγίου του αυτιού σας, δίχως να διεισδύουν στα ευαίσθητα… ενδότερα του ακουστικού πόρου, είναι πανάλαφρα (κάθε ακουστικό ζυγίζει μόλις 4,1 γραμμάρια) και έχουν IPX4 αντοχές απέναντι σε νερό. Χάρη στο ευφυές σχήμα τους, είναι ικανά να μείνουν σταθερά κι ακλόνητα στη θέση τους, ακόμα κι έπειτα από πολύωρη χρήση, παρά την άκρως βολική εφαρμογή τους.

Κάθε αυτί είναι διαφορετικό, μα όλα αξίζουν την ίδια εμπειρία

Είναι προφανές σε όλους μας πως κάθε αυτί είναι διαφορετικό στην ανατομία του και κατ’ επέκταση στον τρόπο με τον οποίο φιλοξενεί τα εκάστοτε ακουστικά. Το γεγονός αυτό θέτει από μόνο του μια επιπρόσθετη «σκοτούρα» σε όλα τα open-fit μοντέλα, μια πρόκληση που μέχρι τα Freebuds 4 έμενε αναπάντητη. Ο κατασκευαστής δεν ήξερε πώς ακριβώς θα εφαρμόσει ένα open-fit ακουστικό στο αυτί κάθε χρήστη, οπότε δεν μπορούσε να βελτιστοποιήσει με ακρίβεια ούτε την ποιότητα του ήχου, ούτε την τεχνική εξουδετέρωσης θορύβου (Active Noise Cancellation ή ANC εν συντομία). Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι την κυκλοφορία των  Freebuds 4, όπου η Huawei επιστρατεύει μια νέα τεχνολογία, το σύστημα Adaptive Ear Matching (AEM). Με τη βοήθεια της ανάλυσης της αντανάκλασης ενός τόνου του μικροφώνου τους, τα καινοτόμα ακουστικά χαρτογραφούν έως και 16 διαφορετικά σχήματα αυτιού, προβαίνοντας αυτόματα σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Τα Freebuds 4 είναι το πρώτο open-fit μοντέλο που χρησιμοποιεί τεχνολογία dual-microphone noise cancellation, ώστε να εξουδετερώσει το… διαχρονικό μειονέκτημα της συγκεκριμένης κατηγορίας ακουστικών, την πλήρη αδυναμία για ικανοποιητική εξουδετέρωση θορύβου, δεδομένης της απουσίας του «βεντουζαρίσματος» μιας σιλικόνης στο αυτί μας. Ταυτόχρονα, το ενσωματωμένο AEM EQ (equalizer) εξασφαλίζει το τέλειο σετάρισμα χαμηλών και υψηλών. Είναι από τις ελάχιστες φορές που δεν πειράξαμε το παραμικρό στις default ρυθμίσεις, μιας και μας προσέφεραν μια ασυναγώνιστη ισορροπία.

Τέρμα τα άλλοθι στα μπάσα!

Συνεχίζοντας την αξιολόγησή μας στον ήχο, τα Huawei Freebuds 4 δεν χρησιμοποιούν το φιλικό, open-fit design τους ως δικαιολογία για φτωχό μπάσο, μιας και λόγω της ελεύθερης εφαρμογής, ένα ποσοστό των ηχητικών κυμάτων μπορεί να «δραπετεύσει» από το αυτί. Αντίθετα, τα καινοτόμα True Wireless ακουστικά παραδίδουν ένα απροσδόκητα βαθύ και δυνατό μπάσο, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό ούτε στα πρίμα. Η ποιότητα της μουσικής που εξασφαλίζει ο δυναμικός οδηγός  14,3 χιλιοστών είναι πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ το διάφραγμα από Liquid Crystal Polymer (LCP) επιτρέπει την αναπαραγωγή ενός εύρους συχνοτήτων μέχρι και τα 40kHz. Μέσω της εφαρμογής AI Life και το μενού Sound Quality μπορείτε να αλλάξετε τα default settings και να επιλέξετε ανάμεσα σε «bass boost» ή «treble boost» ανάλογα με τα γούστα σας.

Τι άλλο ξεχωρίσαμε

Εκτός από την ευκολία εφαρμογής, στα συγκεκριμένα ακουστικά λατρέψαμε και την ευκολία χρήσης και pairing. Με υποστήριξη της τελευταίας έκδοσης Bluetooth 5.2,  τα Freebuds 4 μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα με δυο συσκευές (για παράδειγμα με το smartphone σας και με το laptop σας), προκειμένου να εναλλάσσουν αυτόματα την πηγή, ανάλογα με τη δραστηριότητά σας. Ο χειρισμός γίνεται δίχως δεύτερες σκέψεις, απλά με μερικά αγγίγματα πάνω στις επιφάνειες αφής που φιλοξενούν οι βραχίονες. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα περιμένετε ένα μοντέλο με τόσες καινοτομίες να έρχεται και σε μια… flagship τιμή. Ψάξτε το και για ακόμα μια φορά, η Huawei θα σας εκπλήξει ευχάριστα…