Η Lenovo ανακοίνωσε σήμερα τη χορηγική συνεργασία της με την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση. Τα νέα της συνεργασίας ανακοινώθηκαν καθώς η Αλεξάνδρα είναι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. 

Παραολυμπιονίκης αλλά και Πανευρωπαϊκή και Πανελλήνια πρωταθλήτρια στην κατηγορία S3 & S4, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου για το Τόκιο μαζί με την στην επίσημη αποστολή Παραολυμπιακών αθλητών της Ελλάδας. Με κεντρικό σύνθημα το #Ν1Life Champ, η Lenovo θα ξεκινήσει μια καμπάνια υποστήριξης της Αλεξάνδρας, ενώ έχει προμηθεύσει την Αλεξάνδρα με συσκευές που καλύπτουν στο σύνολό τους όλες τις τεχνολογικές ανάγκες της. 

Με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή μας που θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια της Αλεξάνδρας, τόσο για τους φετινούς  Παραολυμπιακούς, αλλά και για τις υπόλοιπες διοργανώσεις της χρονιάς. Για μας, ανεξάρτητα από το αν τελικά κερδίσει μετάλλια είναι ήδη μία πρωταθλήτρια της ζωής, και θα είμαστε δίπλα της για να  βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αλεξάνδρας Σταματοπούλου 

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε λογοθεραπεία, καθώς της άρεσαν τα επαγγέλματα στα οποία μπορούσε να προσφέρει και να γνωρίσει κόσμο.  Πάσχει από μυασθένεια και συγκεκριμένα από το σύνδρομο stiff person. Ωστόσο, μία από τις μεγάλες αγάπες της είναι η κολύμβηση, στην οποία είναι πρωταθλήτρια με διακρίσεις, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Είναι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α ¨ΤΥΡΤΑΙΟΣ¨ και από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, έχοντας προπονητή τον κ. Μιχάλη Νικόπουλο και συνοδό την κα. Ανθή Ζουμπλιού. Είναι κάτοχος Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50 μέτρα, 100 μέτρα ελεύθερο και 50 μέτρα ύπτιο Από το 2013 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.Με.Α.

Οι διεθνείς της συμμετοχές μέχρι σήμερα είναι:

  • 1η θέση στην κατηγορία s4 – 50m ύπτιο .  (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μαδέιρα 2021)
  • 2η θέση  στην κατηγορία s4  – 50 ύπτιο (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Λονδίνο 2019)
  • 1η θέση στην κατηγορία s4 – 50m ύπτιο .  (Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Δουβλίνο 2018 )
  • Πανευρωπαϊκό ρεκορ με χρόνο 45,79 στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο
  • 2η θέση στον κόσμο και ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ελεύθερο (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πόλη του Μεξικού 2017)
  • 3η θέση στον κόσμο και χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο

(Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πόλη του Μεξικού 2017)

  • Παραολυμπιονίκης, 5η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 

100m ελεύθερο  6η θέση στον κόσμο στην κατηγορία S3 – 50m ύπτιο (Παραολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016)