Όχι μια, ούτε δυο, αλλά 5 κινήσεις… ματ πραγματοποίησε ταυτόχρονα η Huawei στην ολοκαίνουρια σειρά ρολογιών της, εξοπλίζοντας με αναβαθμισμένη λειτουργικότητα τα premium smartwatches της.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις για να θαυμάσει κανείς την αισθητική αρτιότητα τόσο του Huawei Watch 3 όσο και το ακόμα πιο διαχρονικού και κλασικού Watch 3 Pro. Και μόνο η χρήση premium υλικών κατασκευής, όπως στιλβωμένου ανοξείδωτου ατσαλιού και 3D καμπύλου γυαλιού στην περίπτωση του Huawei Watch 3, αλλά και τιτάνιου και κρύσταλλου από ζαφείρι στην Pro εκδοχή, εξασφαλίζει πως αρκετά κεφάλια θα γυρνούν στη θέα αμφότερων των πολυτελέστατων ρολογιών της Huawei. Εκεί που ωστόσο αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω είναι στις 5 κινήσεις… ματ που έκανε η Huawei, προκειμένου να αναβαθμίσει όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά τις πιο premium προτάσεις της στον τομέα των wearables.

 

1) Smart σημαίνει εφαρμογές

Η Huawei συνειδητοποίησε πως ένα ρολόι είναι τόσο χρήσιμο όσο οι εφαρμογές που μπορούμε να του εγκαταστήσουμε. Για τον λόγο αυτό, ξεδίπλωσε τη… μαγεία και τον πλούτο του AppGallery και στις νέες wearable συσκευές της, οι οποίες έρχονται εξοπλισμένες με το ανανεωμένο λειτουργικό HarmonyOS 2.0. Dual-Core επεξεργαστής με 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου ήταν τεχνικά χαρακτηριστικά για smartphones μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γεγονός που μας προϊδεάζει για τις ανεξάντλητες προοπτικές των εφαρμογών που μπορούν να «τρέξουν» πάνω στο ρολόι, είτε πλήρως αυτόνομα είτε «καθρεφτίζοντας» δεδομένα από τις «μητρικές» apps που βρίσκονται στο smartphone μας. Τι καλύτερο από το να τσεκάρετε την ώρα αναχώρησης της πτήσης σας ή το σκορ της αγαπημένης σας ομάδας με ένα σήκωμα του καρπού σας; Φανταστείτε να σκανάρουν τη loyalty κάρτα σας στο supermarket απευθείας από τον καρπό σας, να ελέγχετε την playlist που ακούτε στα true wireless ακουστικά σας ή να βλέπετε που πρέπει να στρίψετε κάνοντας ποδήλατο!

 

2) Smart αντί για smartphone!

Επιλέγοντας ένα Huawei Watch 3 Series ρολόι δεν θα νιώθετε… γυμνοί, όποτε εγκαταλείπετε το σπίτι σας, χωρίς να πάρετε μαζί σας το κινητό. Χάρη στην τεχνολογία eSIM, τη συνδεσιμότητα WiFi, Bluetooth και NFC, καθώς και το ενσωματωμένο GPS, τα συγκεκριμένα ρολόγια μπορούν να αναλάβουν επάξια τον ρόλο της μοναδικής «έξυπνης» συνδεδεμένης συσκευής που έχετε πάνω σας. Με τη βοήθεια ενός Huawei Watch 3, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις, να διαβάσετε τα μηνύματά σας, ακόμα και να εγκαταστήσετε νέες εφαρμογές, χωρίς να έχετε μαζί σας το smartphone σας.

 

3) Smart εποπτεία στην υγεία μας

Αν η καταγραφή της αθλητικής δραστηριότητας έγινε trend το τελευταίο διάστημα, η παρακολούθηση της υγείας μας έγινε must… Τα Huawei Watch 3 και Watch 3 Pro για πρώτη φορά ενσωματώνουν δυνατότητα μέτρησης της θερμοκρασίας του δέρματος, μια λειτουργία που αυτή την περίοδο είναι πιο ευπρόσδεκτη από ποτέ. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας ανίχνευσης θερμοκρασίας τσεκάρει τη θερμοκρασία στο χέρι σας και επισημαίνει ακραίες διακυμάνσεις. Ταυτόχρονα, το αναβαθμισμένο σύστημα TruSeen 4.5+ επιμελείται της καταγραφής των καρδιακών παλμών και του κορεσμού οξυγόνου στο αίμα (SpO2). Η τεχνολογία TruSleep 2.0 εντοπίζει προβλήματα στην ποιότητα του ύπνου, ενώ το TruRelax χαρτογραφεί τα επίπεδα του άγχους. Πάνω από 100 αθλητικές δραστηριότητες καταγράφονται με ακρίβεια, μα εκτός από τη smart παρακολούθηση των επιδόσεών σας, τα ρολόγια της σειράς Huawei Watch 3 αναλαμβάνουν και έναν επιπρόσθετο ρόλο, να ενημερώσουν ένα πρόσωπο που θα ορίσετε εσείς ως επαφή έκτακτης ανάγκης όποτε χρειαστεί. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να πατήσετε 5 φορές την περιστρεφόμενη κορώνα για να στείλετε SOS στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχετε προκαθορίσει. Αν έχετε πέσει και δεν είστε σε θέση για τα παραπάνω, η ανίχνευση της απότομης πτώσης πυροδοτεί αυτόματα τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης και αποστέλλει το σχετικό SOS μήνυμα, αν δεν απαντήσετε πως είστε ΟΚ στο ερώτημα που θα εμφανιστεί στην οθόνη. Αν, μάλιστα, έχετε ενεργοποιήσει την eSIM λειτουργικότητα του ρολογιού (εφόσον την υποστηρίζει ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας της επιλογής σας), οι συγκεκριμένες λειτουργίες SOS αξιοποιούνται ακόμα και όταν δεν έχετε κοντά το smartphone.

 

4) Smart αλλά όχι συνέχεια στην πρίζα

Μια wearable συσκευή όσο προηγμένη και αν είναι παύει να είναι… «έξυπνη», αν αναιρεί τον φορητό της χαρακτήρα, αν δηλαδή είναι αναγκασμένη κάθε τρεις και λίγο να βρίσκεται καθηλωμένη πάνω στον φορτιστή της δίπλα από μια πρίζα! Στην περίπτωση των Huawei Watch 3 Series, βέβαια, η κατασκευάστρια εταιρεία όχι απλά δεν υπέπεσε σε μια τέτοια παγίδα, αλλά κατόρθωσε να μας χαρίσει συσκευές με αξιοσημείωτη αυτονομία. Ενδεικτικά, το Huawei Watch 3 Pro με ενεργό το Ultra-long Battery Life mode, εξασφαλίζει έως και 21 ημέρες αυτονομίας, ενώ ακόμα και στο πιο απαιτητικό Smart mode, η αυτονομία φτάνει τις 5 ημέρες. Το «αδερφάκι» του, το Huawei Watch 3 μπορεί αντίστοιχα να κρατηθεί 3 ημέρες μακριά από πρίζες σε Smart Mode και 14 ημέρες σε Ultra-Long Battery Life Mode. Η φόρτιση πραγματοποιείται ασύρματα και ταχύτατα πάνω στην ειδική βάση (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) ή ακόμα και πάνω στην πλάτη ενός κινητού που υποστηρίζει reverse wireless charging.

 

5) Smart is… art

Δεσμευτήκαμε στην αρχή του κειμένου πως δεν θα παρασυρθούμε από τη θελκτική εμφάνιση των Huawei Watch 3 Series συσκευών και δεν θα πλατειάσουμε, γράφοντας «ωδές» για την premium αισθητική τους. Σαν τελευταίο αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό, λοιπόν, αφήσαμε όχι την τέχνη της εμφάνισης, αλλά την τέχνη της λειτουργικότητας, η οποία όταν κατορθώνει και δεν θυσιάζει το στιλ, είναι ακόμα πιο εκτιμητέα. Δεν θα κρύψουμε πως την καρδιά μας έκλεψε η περιστρεφόμενη 3D κορώνα με απτική ανάδραση, η οποία μετατρέπει σε απόλαυση την πλοήγηση στα μενού του HarmonyOS. Την καθηλωτική εμπειρία χρήσης ολοκληρώνει η έγχρωμη AMOLED οθόνη αφής 1,43 ιντσών, με ανάλυση 466×466 pixels. Στο εσωτερικό της μπορούν να φιλοξενηθούν watchfaces κάθε είδους, από προσόψεις με διαδραστικά mini-games μέχρι έργα τέχνης σε μορφή watchface!


Μοναδική προσφορά!

Πάρτε δώρο με κάθε Huawei Watch 3 τα Huawei FreeBuds 4i και με κάθε Huawei Watch 3 Pro τα Huawei FreeBuds Pro! Η προσφορά ισχύει μέχρι μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Βρείτε το Huawei Watch 3 σε Active, Classic και Elite Edition καθώς και το Huawei Watch 3 Pro σε Classic και Elite Edition, στα καταστήματα: ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ΠΛΑΙΣΙΟ, Public, MediaMarkt, WIND, Electronet, You.gr, WelcomeStores, Euronics και Expert Hellas.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα εξής links:

Facebook: https://www.facebook.com/HuaweimobileGR/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilegr/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtx1OWkIs_5dTg-ypjuJlkQ