Η έκθεση της PayPal, με τον τίτλο The Great Pivot in Global E-commerce, κατέγραψε και παρουσιάζει τις παγκόσμιες τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς και διάφορες σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές, οι οποίες φαίνεται να διαμορφώνουν το μέλλον του διεθνούς εμπορίου.

Περιέχει λεπτομερή ανάλυση των καταναλωτικών συνηθειών σε 13 επιλεγμένες αγορές στις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού, Λατινικής Αμερικής και Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στις ακόλουθες χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Ινδία, Κίνα, Μεξικό, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Με τη συνδρομή των στοιχείων αυτών, οι επιχειρήσεις δύνανται να σχεδιάσουν καλύτερα το πως θα εισέλθουν σε ξένες αγορές, έχοντας γνώση των τοπικών ιδιαιτεροτήτων, αναγκών και προδιαγραφών, και ως εκ τούτου να είναι σε θέση να εντοπίσουν τους πιθανούς τομείς ανάπτυξης και να προετοιμαστούν πιο αποτελεσματικά για την εν λόγω επέκταση.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ PAYPAL 

Το 2020, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις ανήλθαν σε 4,28 τρισεκατομμύρια δολάρια (3,35 τρισ. δολάρια το 2019) . Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2021 η παγκόσμια βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου θα αυξηθεί κατά 14,3%, χάρη επίσης των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών και της τεχνολογικής ανάπτυξης, και ιδιαίτερα της αυξανόμενης δημοτικότητας των φορητών λύσεων/κινητών συσκευών. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι το 2021 περίπου το 67% των online αγορών θα πραγματοποιείται μέσω smartphone.

  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Στις 13 αγορές όπου εστίασε η ανάλυση της PayPal, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πλέον αγοράζει περισσότερο στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Με τη σειρά του, το 22% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης, κάνει αγορές από το εξωτερικό πιο ελεύθερα, με γνώμονα κυρίως τις καλύτερες προσφορές (48%) και την πρόσβαση σε προϊόντα μη διαθέσιμα στην πατρίδα του (39%). Σε επτά από τις εν λόγω δεκατρείς αγορές, η PayPal αποτελεί τον προτιμώμενο τρόπο πληρωμής για διασυνοριακές αγορές.

  • Γαλλία: Τα δύο τρίτα των online shoppers κάνουν τις αγορές τους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η καλή αναλογία τιμής-ποιότητας είναι το πιο σημαντικό κίνητρο για τους Γάλλους προκειμένου να αγοράσουν διαδικτυακά από το εξωτερικό. Ο κλάδος των αγορών μέσω διαδικτύου αναπτύσσεται με ρυθμό 10,4%, κα