Η Austrian Airlines προσφέρει δυνατότητα απόκτησης κάρτας επιβίβασης μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσα από ένα πρόγραμμα που οδηγεί στην καθιέρωση της υπηρεσίας στο Ελ. Βενιζέλος.


austrian_airlinesΤο πρόγραμμα «χρήσης κάρτας επιβίβασης μέσω κινητού», που άρχισε να εφαρμόζεται πιλοτικά από την εταιρία πριν ένα μήνα, εγκρίθηκε για τις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τίθεται σε άμεση ισχύ, συμπληρώνοντας την υπάρχουσα υπηρεσία web check-in που προσφέρει η Austrian Airlines στο επιβατικό κοινό.


Μέσω της υπηρεσίας web check-in οι επιβάτες της Austrian Airlines μπορούν να πραγματοποιούν check-in μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αλλά πλέον να αποκτούν και την ηλεκτρονική κάρτα επιβίβασης. Οι ταξιδιώτες επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://checkin.austrian.com και εισάγουν το Επώνυμό τους, τον κωδικό κράτησης (booking code) ή τον αριθμό ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket number). Εναλλακτικά, μπορούν να εισάγουν τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τον αριθμό της κάρτας τακτικών επιβατών, αν τα στοιχεία αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ως στοιχεία αναγνώρισης και ταυτοποίησης για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η κάρτα επιβίβασης μέσω κινητού αποστέλλεται με SMS στο κινητό των επιβατών, με την προϋπόθεση ότι το κινητό έχει δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. H υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μέχρι και 24 ώρες πριν την αναχώρηση κάθε πτήσης.


Στα check-in της Austrian Airlines αλλά και στα σημεία ελέγχου επιβατών transit έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικά scanner με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.