Η APC by Schneider Electric παρουσίασε τα νέα μοντέλα Back-UPS® ES 550 και 700, τα οποία σχεδιάστηκαν με γνώμονα την υψηλή απόδοση και την ενσωμάτωση συστήματος Εξοικονόμησης Ενέργειας.


APC 700Εκτός από την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας τα συγκεκριμένα UPS προσφέρουν την δυνατότητα διασύνδεσης του τροφοδοτούμενου εξοπλισμού, την παροχή ενέργειας σε περίπτωση διακοπής τάσης και προστασία από αυξομειώσεις της τάσης.


Τα νέα μοντέλα Back-UPS ES, 550 και 700 σχεδιάστηκαν ενσωματώνοντας το χαρακτηριστικό Εξοικονόμησης Ενέργειας με τρόπο φιλικό προς το χρήστη. Επιπλέον, η συσκευασία για τις νέες αυτές μονάδες αποτελείται από ανακυκλώσιμο υλικό.


Τα μοντέλα APC Back-UPS ES 550 και 700 έχουν ενσωματωμένη την τεχνολογία SmartShedding™, που δίνει τη δυνατότητα στην κύρια έξοδο του προϊόντος να αντιλαμβάνεται ότι ο Η/Υ είναι είτε εκτός λειτουργίας είτε σε sleep mode, ώστε να αποκόπτει την τροφοδοσία και στα περιφερειακά του Η/Υ, που είναι συνδεδεμένα σε ελεγχόμενες εξόδους. Έτσι εξοικονομείται ενέργεια και μειώνεται το κόστος λειτουργίας. Αποκόπτοντας την ενέργεια σε αυτά τα «κρυφά φορτία», τα APC Back-UPS ES 550 και 700 μπορούν να προσφέρουν μέση εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης των 16€ ετησίως στον λογαριασμό του ηλεκτρικού. Ο υπολογισμός αυτός βασίζεται σε χρόνο αναμονής 21 ώρες την ημέρα και 0,07€ ανά κιλοβατώρα συνδεδεμένου εξοπλισμού, που καταναλώνει 30 Watts την ώρα σε κατάσταση αναμονής. Ο τύπος του συνδεδεμένου εξοπλισμού, η διάρκεια του χρόνου αναμονής και η τιμή της κιλοβατώρας έχουν αντίκτυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας.


Τα μοντέλα APC Back-UPS ES 550 και 700 διαθέτουν οχτώ εξόδους. Όλες προστατεύονται από αυξομειώσεις της τάσης, ενώ τέσσερις από τις οχτώ προσφέρουν και ενέργεια από μπαταρίες σε περίπτωση διακοπής της τάσης. Εξάλλου, τα APC Back-UPS ES 550 και 700 προσφέρουν προστασία της τηλεφωνικής γραμμής και του Ethernet, εξασφαλίζοντας ότι οι διακυμάνσεις της τάσης δεν περνάνε από τις γραμμές δεδομένων. Μία θύρα επικοινωνίας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με το λογισμικό PowerChute® Personal Edition, που διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του συστήματος, σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος.


Διαθέσιμα στην Ευρώπη τα νέα μοντέλα Back-UPS ES, BE550G-Gr και BE700G-Gr, προσφέρονται με την Πολιτική Προστασίας Εξοπλισμού της APC (Equipment Protection Policy) που καλύπτει τον συνδεδεμένο εξοπλισμό μέχρι και 100.000 €.