Ιδανικό για χρήση ακόμα και με ένα χέρι, το 8,7 ιντσών tablet της κορεατικής εταιρείας αποτελεί τον πολύτιμο συνοδοιπόρο σας σε κάθε σας εξόρμηση.

Όταν στόχος είναι η δημιουργία μιας εύκολα φορητής συσκευής που να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της… «on the road», ο συνδυασμός των 8,7 ιντσών με τη διατήρηση ενός λόγου 5:3 στο σχεδιασμό αποτελεί μια αποδεδειγμένα έξυπνη ιδέα. Χάρη στα μόλις 366 γραμμάρια του βάρους του (371 γρ. για την LTE έκδοση), το Samsung Galaxy Tab A7 Lite είναι εύκολα διαχειρίσιμο ακόμα και με το ένα χέρι, ενώ ταυτόχρονα ο συμπαγής σχεδιασμός του και το ανθεκτικό μεταλλικό του περίβλημα μας προδιαθέτουν για τον «ταξιδιάρικο» χαρακτήρα του. Με 8 χιλιοστά πάχους, θα σας συντροφεύσει με την ίδια άνεση στα μέσα μαζικής μεταφοράς εντός πόλης ή στην ξαπλώστρα σε κάποια παραλία μακριά από αυτήν. Ειδική μέριμνα για χρήση με ένα χέρι έχει ληφθεί και σε επίπεδο λογισμικού, με την πλοήγηση να διευκολύνεται μέσα από ειδικά «gestures», ενώ ένα ειδικό μενού φέρνει πλήθος λειτουργιών σε απόσταση ενός… αντίχειρα.

Τις ημέρες που το δοκιμάσαμε ανέλαβε δίχως το παραμικρό πρόβλημα πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στην καθημερινότητά μας: από ebook τα χαλαρά απομεσήμερα της Κυριακής μέχρι ψηφιακή εφημερίδα τα πρωινά πριν την έναρξη των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων και από ένα παράθυρο στο youtube και τα social media λίγο πριν κλείσουμε τη μέρα μας μέχρι ένα πεντάλεπτο gaming διάλειμμα όταν η ανάγκη για να ξεδώσουμε κάπου ήταν επιτακτική!

Χάρη στα στερεοφωνικά του ηχεία και τον Dolby Atmos ήχο του (διαθέτει και 3,5mm υποδοχή για ακουστικά), το Galaxy Tab A7 Lite επένδυσε μουσικά αρκετές στιγμές μας.

Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής διαθέτει ικανοποιητικές επιδόσεις και τα 3GB RΑΜ που τον πλαισιώνουν ανταπεξήλθαν πλήρως στις πολλαπλές εφαρμογές που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Εκεί που είχαμε παράπονο είναι στον περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο (32GB), ο οποίος αν και επεκτείνεται με κάρτα microSD μέχρι και 1TB, θεωρούμε πως θα έπρεπε να ήταν 64GB ακόμα και στο πιο οικονομικό μοντέλο. Αντιθέτως, κανένα παράπονο δεν μπορούσαμε να έχουμε στην αυτονομία, όπου τα 5.100mAh της μπαταρίας δεν μας άφησαν περιθώρια για… γκρίνια. Θα θέλαμε βέβαια η δυνατότητα ταχείας φόρτισης Adaptive 15W να αντικατοπτρίζεται σε έναν αντίστοιχο φορτιστή εντός της συσκευασίας. Οι γονείς σίγουρα θα εκτιμήσουν το ασφαλές περιβάλλον γονικού ελέγχου για παιδιά, το Samsung Kids. Ασφάλεια, όχι μόνο για τα παιδιά σας, αλλά και για κάθε σας ψηφιακό δεδομένο, προσφέρει η διάσημη πλέον πλατφόρμα Samsung Knox, ένα πραγματικό «θησαυροφυλάκιο» για οποιοδήποτε αρχείο εμπιστευθείτε στην πολυδιάστατη ταμπλέτα σας.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Οθόνη: TFT 8,7 ιντσών, ανάλυσης 1.340×800 pixels, αναλογίας 5:3

Chipset: Mediatek MT8768T Helio P22T (12 nm) με οκταπύρηνο επεξεργαστή (4xCortex-A53@2.3GHz & 4xCortex-A53@1.8 GHz), PowerVR GE8320 GPU

Μνήμη:  3GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 32GB επεκτάσιμος με microSD μέχρι και 1TB

Κάμερες: 8MP AF κύρια κάμερα και 2MP στην πρόσοψη, βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα:  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v5.0 (υπάρχει και LTE έκδοση)

Extras: GPS+GLONASS, Beidou, Galileo, Type C USB 2.0, 3.5mm έξοδος ήχου, διπλά ηχεία Stereo, Dolby Atmos

Λειτουργικό: Android 11

Διαστάσεις: 212,5×124,7×8 χιλιοστά

Βάρος:  366 γρ. (Wi-Fi έκδοση) / 371 γρ. (LTE)

Μπαταρία: 5.100mAh (υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση 15W)