Η εποχή επιβάλλει τηλεδιασκέψεις και τόσο οι οθόνες όσο και οι web κάμερες της Lenovo που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο συνέδριο MWC 2021 μπορούν να προσφέρουν επαγγελματικές λύσεις υψηλού επιπέδου…

Οθόνες ιδανικές για να αναλάβουν καθήκοντα ενός υπερφορητού δεύτερου monitor για laptop ή για να επωμιστούν το ρόλο του «όλα-σε-ένα» hub στο επίκεντρο του γραφείου σας παρέα με μια ενδιαφέρουσα web κάμερα πρότεινε η Lenovo για να καλύψει κάθε επαγγελματική σας ανάγκη.

ThinkVision M15

Για αρκετούς εργαζόμενους που έχουν μάθει να δουλεύουν με δυο monitors ταυτόχρονα, η εργασία στο σπίτι από τη μικρή συνήθως οθόνη ενός laptop έμοιαζε με εφιάλτη. Το γεγονός αυτό ανέδειξε την ανάγκη για φορητές οθόνες που μπορούν να στηθούν οπουδήποτε και να πλαισιώσουν κάθε φορητό υπολογιστή, ενισχύοντας την παραγωγικότητα στο μέγιστο. Η νέα 15,6 ιντσών Full HD φορητή οθόνη ThinkVision M15 έρχεται με μόλις 860 γραμμάρια βάρος, ώστε να μπορείτε να τη μεταφέρετε από το σαλόνι μέχρι την κουζίνα και από το home office σας μέχρι τον πελάτη. Συνδέεται μέσω USB Type-C καλωδίου, το οποίο αναλαμβάνει και την τροφοδοσία ρεύματος στο laptop σας (ή και στο smartphone!).

Αριστερά και δεξιά της βάσης, λοιπόν, θα βρείτε από μια USB-C 3.2 Gen1 (DisplayPort 1.2 Alt Mode). To IPS panel WLED οπίσθιου φωτισμού προσφέρει 178 μοίρες γωνίας θέασης, ώστε η συσκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να παρουσιάσετε περιεχόμενο σε χώρους συσκέψεων. Η ThinkVision M15 διαθέτει τεχνολογία χαμηλού μπλε φωτός TÜV Rheinland για μείωση της καταπόνησης των ματιών, ενώ ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η ευέλικτη βάση στήριξης είναι ευφυέστατος, υπηρετώντας τη φιλοσοφία της εύκολης μεταφοράς στην ίδια τσάντα με τον φορητό σας υπολογιστή.

ThinkVision T24m-20

Την ευκολία σύνδεσης μέσω ενός και μοναδικού USB Type-C καλωδίου που υποστηρίζει δεδομένα εικόνας και ήχου, μεταφορά σήματος Ethernet και τροφοδοσία έως 90W αξιοποιεί και η Full HD οθόνη 23,8 ιντσών, η οποία προφανώς μπορεί να μην χωράει στο backpack σας, αλλά αποτελεί την ιδανική λύση για άμεση σύνδεση με τον φορητό σας υπολογιστή, δίχως ξεχωριστά ακριβά docks ή «κούμπωμα/ξεκούμπωμα» κουραστικά πολλών καλωδίων! Υποστηρίζει προηγμένες λειτουργίες όπως το daisy chain (για σύνδεση πολλαπλών οθονών με καλώδιο από τη μια στην άλλη). Το κουμπί τροφοδοσίας μπορεί να ενεργοποιήσει έναν συμβατό συνδεδεμένο υπολογιστή, γεγονός που υπογραμμίζει την εμμονή στη λεπτομέρεια που χαρακτηρίζει τη Lenovo. Tο συνοδευτικό λογισμικό Lenovo Display Control Center (ThinkColor) λύνει τα χέρια όσων αγαπούν το multitasking, καθώς πραγματοποιεί μέσω ενός εύχρηστου point-and-click περιβάλλοντος χρήσης όλες τις απαραίτητες προσαρμογές οθόνης (για μεμονωμένα ή πολλαπλά monitors).

ThinkVision MC50 Monitor Webcam

Οι web κάμερες αποτέλεσαν το απόλυτο… trend της εποχής της πανδημίας, καθώς έγιναν απαραίτητες για τηλεδιασκέψεις και τηλεκπαίδευση. Η MC50 έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει «γάντι» σε οθόνες των σειρών ThinkVision P και T. Ερχεται με 1080p ανάλυση για κρυστάλλινη εικόνα και ενσωματωμένα διπλά μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου, για να ακούγεστε μόνο εσείς και όχι το πλυντήριο πιάτων στο background…  Το κόκκινο φως στην κορυφή σηματοδοτεί πότε πραγματοποιείται κλήση τηλεδιάσκεψης, ώστε να αποφεύγονται οι γνωστοί πλέον διάλογοι του τύπου «Συγγνώμη, δεν ήξερα πως μιλάς με πελάτη!». Η plug-and-play σύνδεση πραγματοποιείται ως είθισται μέσω USB. Η ρύθμιση της θέσης της (κύρτωση και περιστροφή) είναι εξαιρετικά χρήσιμη, όπως άλλωστε και το κλείστρο που σας απαλλάσσει από το άγχος αν καταγράφεστε εν αγνοία σας. Υπάρχει και προσαρτημένο αντικλεπτικό, σε περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δεν λέει να σταματήσει να τη δανείζεται!