Τι και αν το συνέδριο MWC (Mobile World Congress) πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι αντί του καθιερωμένου… φινάλε του χειμώνα και μάλιστα σε υβριδική μορφή (τόσο ψηφιακά όσο και στη Βαρκελώνη ως συνήθως); Η Lenovo δεν έχασε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μια φορά με τις προτάσεις της. 

Yπάρχει καλύτερη περίοδος από το καλοκαίρι για να προτείνει μια εταιρεία λύσεις παραγωγικότητας που μεταφέρονται εύκολα παντού και επιτρέπουν «σιωπηρή» παράταση των διακοπών μας μακριά από την πόλη; Η Lenovo αξιοποίησε τις περιστάσεις και κατέθεσε μεταξύ άλλων δελεαστικές λύσεις στον τομέα των φορητών υπολογιστών με προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας πως οι μηχανικοί της εταιρείας δεν έχουν μόνο βαθιά γνώση του αντικειμένου, αλλά διαθέτουν επιπρόσθετα όραμα και εφευρετικότητα όπου απαιτείται.

ThinkPad X1 Extreme Gen 4

Η λέξη «ThinkPad» είναι από μόνη της ταυτισμένη με την επαγγελματική χρήση, τις υψηλές προδιαγραφές και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα. Οταν συνυπάρχει στην ονομασία του ίδιου μοντέλου με τη λέξη «Extreme», εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι ακολουθεί! Το ThinkPad X1 Extreme τέταρτης γενιάς έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία χρήσης φορητού υπολογιστή και για να το κατορθώσει αυτό επιστρατεύει (ανάμεσα στο πλήθος των διαθέσιμων επιλογών σύνθεσης) τους τελευταίους επεξεργαστές 11ης γενιάς Intel Core i9 H-Series vPro, GPU NVIDIA GeForce της κορυφαίας σειράς RTX, μνήμες DDR4 έως 64 GB και φυσικά ταχύτατους SSD έως και 2TB M.2 PCIe Gen 4. Οι μηχανικοί της Lenovo, μάλιστα, ανέπτυξαν τρία νέα συμπληρωματικά συστήματα ψύξης, ειδικά για τα μοντέλα με NVIDIA RTX GPU. Ενα υβριδικό σύστημα ψύξης χρησιμοποιεί τόσο τους κλασικούς σωλήνες θερμότητας, όσο και έναν μεγάλο θάλαμο ατμών. Το σύστημα εισαγωγής αέρα στο πληκτρολόγιο αυξάνει τη ροή του αέρα μέσω των ανεμιστήρων και παράλληλα προστατεύει τη συσκευή από… πιτσιλίσματα υγρών. Παράλληλα, ο σχεδιασμός dual bypass επιτρέπει στον αέρα να ρέει πάνω και κάτω από το σύστημα ψύξης, βελτιώνοντας τη θερμομόνωση. Για όσους έχουν μεταφέρει την επιχείρησή τους πλήρως στο cloud, η προαιρετική επιλογή 5G τους κλείνει το μάτι, ενώ αντίθετα κανείς δεν θα θέλει να κλείσει ούτε στιγμή τα μάτια του μπροστά από την edge-to-edge 16 ιντσών οθόνη (ανάλυσης έως 4K), η οποία υποστηρίζει Dolby Vision. Η FHD web-camera, τα διπλά μικρόφωνα ακύρωσης θορύβου, η υποστήριξη WiFi 6 και το ποιοτικότατο σύστημα ηχείων Dolby Atmos (20% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του προκατόχου του) δημιουργούν ένα σύνολο πλασμένο τόσο για τηλεργασία και τηλεδιασκέψεις, όσο και για ατέλειωτο binge watching σειρών στην αγαπημένη σας πλατφόρμα ψυχαγωγικού περιεχομένου! Και μπορεί όλα τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά αιχμής να κοστίζουν, σίγουρα όμως δεν… ζυγίζουν- τουλάχιστον όσο θα περίμενε κανείς, μιας και το βάρος δεν ξεπερνά τα 1,81 κιλά, παρά τις θρυλικές αντοχές του απέναντι σε κάθε κακουχία! Για τις αντοχές διακρίνεται και η 90Whr μπαταρία, χαρίζοντας έως και 10,7 ώρες εργασίας ή διασκέδασης μακριά από πρίζες.

ThinkPad L13 Yoga Gen 2

Ο πρώτος Windows 10 φορητός υπολογιστής της Lenovo που έχει στην «καρδιά» του AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors είναι γεγονός. Ως γνήσιο μέλος της οικογένειας Yoga, η δεύτερη γενιά του 13,3 ιντσών L13 Yoga είναι εντυπωσιακά ευέλικτο, καλύπτοντας κάθε σενάριο χρήσης, ενώ η 46Whr μπαταρία χαρίζει έως και 10,6 ώρες αυτονομίας! Η προαιρετική γραφίδα ενσωματώνεται αρμονικά στο σασί και έχει σχεδιαστεί για να συνεργάζεται στην εντέλεια με την οθόνη αφής, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το πλήθος των ρόλων που μπορείτε να αναθέσετε στην πολυτάλαντη συσκευή.

ThinkPad L13 Gen 2

Διατηρώντας κοινά αρκετά βασικά χαρακτηριστικά με το L13 Yoga, μα δίχως τις tablet πινελιές, το ελαφρώς πιο… συμβατικό L13 δεύτερης γενιάς μπορεί να μην διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη, ξεχωρίζει όμως για τις έως και 10,8 ώρες διάρκειας αυτονομίας της μπαταρίας. Και εδώ συναντάμε την πρόταση της AMD στο εσωτερικό, με τις επιδόσεις να υπόσχονται ένα laptop πανέτοιμο να υπηρετήσει κάθε τρόπο εργασίας.