Η Check Point® Software Technologies Ltd. επέκτεινε τις δυνατότητες της λύσης Quantum Hybrid Data Center Security για να παρέχει την πιο προηγμένη προστασία για σύνθετα υβριδικά κέντρα δεδομένων με αυτοματοποιημένες λειτουργίες και μια εξαιρετικά κλιμακούμενη πλατφόρμα.

Το νέο λογισμικό Check Point R81.10, το Check Point Quantum Maestro 175 και οι συσκευές Check Point Quantum Smart-1 Security Management επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία για την ασφαλή μετακίνηση των φόρτων εργασίας μεταξύ του κέντρου δεδομένων και του cloud κατά απαίτηση. Οι επιχειρήσεις μπορούν πλέον να επιτρέψουν την παροχή εφαρμογών και φόρτων εργασίας οπουδήποτε με καλύτερους χρόνους απόκρισης και χαμηλότερο κόστος.

Η επιτάχυνση της υιοθέτησης του cloud από τις επιχειρήσεις λόγω του νέου περιβάλλοντος “εργασία από οπουδήποτε” έχει εξαπλώσει τις επιχειρηματικές εφαρμογές πέραν του φυσικού κέντρου δεδομένων και σε πολλαπλά cloud περιβάλλοντα, καθιστώντας δύσκολη τη διαχείριση των κατανεμημένων συστημάτων cloud από τις ομάδες ασφαλείας με κεντρικό έλεγχο. Αυτός ο ταχύς ψηφιακός μετασχηματισμός περιπλέκεται περαιτέρω από τις αυξημένες απαιτήσεις για ασφαλή σύνδεση των χρηστών στο κέντρο δεδομένων και στο cloud από οπουδήποτε. Καθώς η κυκλοφορία μεταξύ του κέντρου δεδομένων και του cloud έχει αυξηθεί, οι οργανισμοί αντιμετωπίζουν την πρόκληση της κλιμάκωσης κατά ζήτηση και της ταχείας παροχής υπηρεσιών και εφαρμογών χωρίς να δημιουργείται συμφόρηση της ασφάλειας έναντι της απόδοσης.

“Με την εμφάνιση των κατανεμημένων εφαρμογών SaaS και την ανάγκη καλύτερης υποστήριξης των απομακρυσμένων εργαζομένων, το σύγχρονο κέντρο δεδομένων εξελίσσεται ταχύτατα σε μια υβριδική αρχιτεκτονική, με λειτουργίες τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στο cloud”, δήλωσε ο Frank Dickson, αντιπρόεδρος της IDC για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη, “Η Check Point δίνει τη δυνατότητα στις παγκόσμιες επιχειρήσεις να ασφαλίσουν τα υβριδικά κέντρα δεδομένων τους, επεκτείνοντας την ασφάλεια υπερκλίμακας και απλοποιώντας τη διαχείριση και τη λειτουργική αποδοτικότητα στις εγκαταστάσεις και στο cloud”.

“Οι απειλές ασφαλείας έχουν γίνει πιο συχνές και εξελιγμένες, επομένως η αυτοματοποιημένη πρόληψη απειλών και η ενορχήστρωση πολιτικών ασφαλείας θα είναι το κλειδί για να συμβαδίσουμε με το διευρυνόμενο τοπίο απειλών”, δήλωσε ο Itai Greenberg, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Check Point Software Technologies.  “To Hybrid Data Center Security Solution της Check Point αυξάνει την απόδοση και την επεκτασιμότητα των επιχειρήσεων χωρίς πολυπλοκότητα. Η οικογένεια προϊόντων Quantum προστατεύει τα κέντρα δεδομένων των οργανισμών από εξελιγμένες επιθέσεις, απομονώνοντας τις απειλές με μικροτμηματοποίηση μηδενικής εμπιστοσύνης, παρέχοντας πλήρως αυτοματοποιημένες λειτουργίες με δυναμική και ενοποιημένη διαχείριση πολιτικών και επιτρέποντας στους απομακρυσμένους χρήστες να συνδέονται με ασφάλεια στο cloud”.

Το πλήρες χαρτοφυλάκιο Hybrid Data Center Security της Check Point προσφέρει:

  • Υψηλότερο επίπεδο πρόληψης απειλών για το κέντρο δεδομένων: Το λογισμικό Check Point R81.10 παρέχει στις επιχειρήσεις την πιο προηγμένη προστασία για τον αποκλεισμό των επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 μηχανών πρόληψης απειλών AI & ML, σχεδιασμένων για κάθε δίκτυο. Όλες οι πύλες ενημερώνονται αυτόματα για πλήρη προστασία από απειλές μηδενικής ημέρας.
  • Bελτίωση στις καθημερινές λειτουργίες: Το Check Point R81.10 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην αποδοτικότητα των λειτουργιών ασφαλείας, παρέχοντας στις επιχειρήσεις την ταχύτερη διαδρομή για την εγκατάσταση της ενοποιημένης διαχείρισης ασφαλείας του Check Point σε ολόκληρο το δίκτυο από το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, χωρίς να απαιτείται χρόνος εγκατάστασης και χωρίς να απαιτείται συνεχής συντήρηση ή χειροκίνητες ενημερώσεις.
  • Αυτοματοποιημένες και επεκτάσιμες λειτουργίες κέντρου δεδομένων: Η ενορχήστρωση του Check Point Maestro επιτρέπει την επέκταση από την ενορχήστρωση μίας πύλης Quantum στη χωρητικότητα και την απόδοση 52 πυλών μέσα σε λίγα λεπτά, παρέχοντας στις εταιρείες ελαστική ευελιξία, ενώ παράλληλα επιτρέπει υψηλά επίπεδα απόδοσης για την πρόληψη απειλών. Το νέο Check Point Quantum Maestro 175 παρέχει χωρητικότητα υφάσματος 3,2 TeraBits ανά δευτερόλεπτο και διπλασίασε τον αριθμό των θυρών 10 Gigabit Ethernet για μέγιστες ενορχηστρώσεις Hyperscale.
  • Επεκτάσιμη διαχείριση ασφάλειας και συμμόρφωση: Οι τέσσερις νέες συσκευές διαχείρισης ασφάλειας Quantum Smart-1 της Check Point επιτρέπουν στους διαχειριστές ασφαλείας να κλιμακώνουν τις διαχειριζόμενες πύλες κατά ζήτηση, καθιστώντας δυνατή τη διπλασιασμό της χωρητικότητας σε μόλις πέντε λεπτά. Οι νέες πλατφόρμες διαχείρισης ασφάλειας παρέχουν πλήρη ορατότητα απειλών και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα του συστήματος για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε αύξηση του δικτύου και της χωρητικότητας καταγραφής σε ολόκληρη την υποδομή ενός οργανισμού.

“Η πλατφόρμα Quantum Cyber Security είναι διαισθητική και φιλική προς το χρήστη”, δήλωσε ο Kyle Pomering, μηχανικός δικτύου στην CoxHealth “Αν μου ξεφύγει κάτι, μου το λέει. Μπορώ να αναπτύξω μια πολιτική σε δευτερόλεπτα αντί για λεπτά. Και έχω το κεφάλι μου ήσυχο γνωρίζοντας ότι μια αλλαγή πολιτικής δεν θα δημιουργήσει απώλεια συνδεσιμότητας ή καθυστέρηση”.

Το σύγχρονο κέντρο δεδομένων και δίκτυο απαιτεί την ευελιξία μιας υβριδικής αρχιτεκτονικής ασφάλειας cloud που χρησιμοποιεί αυτοματοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για την κλιμάκωση των επιδόσεων πρόληψης απειλών κατά ζήτηση στις on-prem εγκαταστάσεις και στο cloud, με ένα απλοποιημένο και ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης.

 Η Check Point Software μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί ασφαλίζουν τα υβριδικά κέντρα δεδομένων τους με το Check Point R81.10, το Quantum Maestro και τις συσκευές διαχείρισης ασφάλειας Quantum Smart-1. Οι οργανισμοί μπορούν πλέον να απλοποιήσουν την ενορχήστρωση της ροής εργασιών στο κέντρο δεδομένων τους και να επεκτείνουν τις πύλες ασφαλείας τους κατά ζήτηση.

 

Για τις προδιαγραφές του προϊόντος ή για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία του, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.checkpoint.com/quantum/