Η Canon ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία του RF 14-35mm F4L IS USM, του πιο ευρυγώνιου φακού RF που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

Ο φακός zoom ολοκληρώνει την τριάδα φακών RF που έχουν περιορισμένες διαστάσεις, είναι συμπαγείς, διαθέτουν διάφραγμα f/4 και συνδυαστικά προσφέρουν στους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους μια ευέλικτη εστιακή απόσταση που καλύπτει την περιοχή 14-200mm. Με αθόρυβη αυτόματη εστίαση, οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5,5 στοπ και εστιακό μήκος 14-35 mm που ενσωματώνει ασφαιρικά και UD στοιχεία για πεντακάθαρα αποτελέσματα, ο RF 14-35mm F4L IS USM είναι ο τέλειος φακός για την καταγραφή  τοπίου και αρχιτεκτονικής, καθώς και vlogging, σε περιπτώσεις όπου οι δημιουργοί περιεχομένου χρειάζονται ένα σταθερό και ευρύ οπτικό πεδίο.

RF 14-35mm F4L IS USM

Ο RF 14-35mm F4L IS USM έρχεται να εμπλουτίσει τη διαρκώς εξελισσόμενη γκάμα των κορυφαίων φακών RF της Canon, που βασίζονται στα σταθερά θεμέλια του EOS R System. Σε συνδυασμό με τα καινοτόμα σώματα κάμερας, η πλήρης σειρά φακών RF προσφέρει απαράμιλλη οπτική απόδοση και απελευθερώνει νέες δυνατότητες για φωτογράφους και εικονολήπτες. Τροφοδοτούμενος από το σύστημα επικοινωνίας RF Mount, αυτός ο φακός αξιοποιεί τη συνδυασμένη σταθεροποίηση εικόνας στο φακό και στο σώμα σε συμβατές κάμερες της σειράς EOS R. Επιτυγχάνει σταθεροποίηση 7 στοπ, όταν χρησιμοποιείται με μια Canon EOS R5 ή EOS R6, με αυτόματη εστίαση και έλεγχο – καθιστώντας τον μια πρακτική επιλογή τόσο για φωτογραφίες όσο και για γυρίσματα βίντεο.

Συμπαγής φακός με ευρεία προβολή

Εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη διάμετρο του συστήματος EOS R, ο RF 14-35mm F4L IS USM επιτυγχάνει έναν ισχυρό συνδυασμό ευρείας κάλυψης και υψηλής ποιότητας εικόνας σε ένα συμπαγές οπτικό σύστημα.

Ζυγίζοντας μόλις 540 γραμμάρια, ο RF 14-35mm F4L IS USM ταιριάζει πολύ καλά με τους συμπαγείς, ελαφρείς φακούς RF 24-105mm F4L IS USM και RF 70-200mm F4L IS USM που συναποτελούν μια σειρά φακών f/4 σε διαφορετικά οπτικά μήκη που μπορούν να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε ανάγκη φωτογραφίας. Όπως και με τους άλλους φακούς σε αυτή την τριάδα, μοιράζεται τον ίδιο τύπο προσαρμογής φίλτρων μεγέθους 77 χιλιοστών και συμπαγή σχεδίαση, γεγονός που τους καθιστά βολικούς συνοδούς στο ταξίδι. Οι χρήστες μπορούν έτσι να είναι καλά εφοδιασμένοι, έχοντας τη δυνατότητα να καταγράφουν εικόνα από οποιαδήποτε προοπτική επιθυμούν, μειώνοντας παράλληλα το μέγεθος και το βάρος του εξοπλισμού που μεταφέρουν μαζί τους.

Διαθέτοντας ένα εκτεταμένο εστιακό εύρος, ο RF 14-35mm F4L IS USM προσφέρει στους φωτογράφους την ευελιξία να καταγράφουν ποικίλα διαφορετικά θέματα, όπως τοπία και κτίρια. Ο φακός διαθέτει κορυφαία απόσταση ελάχιστης εστίασης στην κατηγορία του που φτάνει τα 0,2m και μεγέθυνση 0,38x χάρη στο σύστημα οπίσθιας εστίασης. Αυτό καθιστά τον RF 14-35mm F4L IS USM ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιορισμένους χώρους, επιτρέποντας στους φωτογράφους να χωρέσουν μια ολόκληρη σκηνή στο κάδρο τους.

Οπτική υπεροχή

Ο RF 14-35mm F4L IS USM χρησιμοποιεί έναν προηγμένο οπτικό σχεδιασμό τριών εξαιρετικά χαμηλής διασποράς και τριών γυάλινων στοιχείων φακού – ένα από τα οποία είναι τόσο UD όσο και ασφαιρικό – που βασίζονται στα 50 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης της Canon σε ασφαιρικούς φακούς για κάμερες με σύστημα εναλλάξιμων φακών. Μέσα από εκτεταμένες επενδύσεις στο σχεδιασμό φακών και την τεχνολογία κατασκευής υψηλής ακρίβειας, αυτά τα εξαρτήματα διαθέτουν μια μη σφαιρική καμπυλότητα που συγκεντρώνει φως σε ένα μόνο σημείο για να μειώσει την εκτροπή και να δημιουργήσει ευκρινείς εικόνες, αναπαράγοντας την ποιότητα εικόνας των διάσημων prime φακών της Canon. Τα στοιχεία αυτά εξασφαλίζουν την υψηλότερη ανάλυση σε όλο το φάσμα της εικόνας, η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε ευρυγώνιους φακούς όπου η παρουσία σφαιρικών εκτροπών αυξάνεται σημαντικά. Σε συνδυασμό με τις προηγμένες επιστρώσεις Subwavelength Structure Coating (SWC) και Air Sphere Coating (ASC), οι οποίες αποτρέπουν τις σκιάσεις και τα φαινόμενα λαμπυρίσματος, ο RF 14-35mm F4L IS USM επιτυγχάνει εξαιρετική ευκρίνεια και αντίθεση.

Επαγγελματική, αξιόπιστη απόδοση για φωτογραφίες και βίντεο

Παρέχοντας τα καλύτερα χαρακτηριστικά της σειράς L, ο RF 14-35mm F4L IS USM δίνει στους φωτογράφους και τους εικονολήπτες συνέπεια και ακρίβεια στην απόδοση. Ο σχεδιασμός οπίσθιας εστίασης που δίνει τη δυνατότητα κοντινής εστίασης σε αυτόν τον φακό, μειώνει επίσης τη διακύμανση εστίασης σε λιγότερο από το ένα τρίτο του EF 16-35mm f/4L IS USM. Ο μηχανισμός εστίασης Nano USM προσφέρει γρήγορη, ομαλή και αθόρυβη αυτόματη εστίαση, ενώ το ευρυγώνιο, αμετάβλητο διάφραγμα f/4 παραμένει σταθερό σε όλο το εύρος του εστιακού μήκους εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει διακύμανση στην ταχύτητα κλείστρου ή στο ISO κατά τη μεγέθυνση. Όταν συνδυάζεται με το σύστημα εστίασης Image Stabilizer (IS) 5.5 στοπ, το οποίο αυξάνεται σε 7 στοπ όταν χρησιμοποιείται με την Canon EOS R5 ή και την EOS R6, ο RF 14-35mm F4L IS USM αναδεικνύεται σε ένα απαραίτητο εργαλείο για εικονολήπτες που χρησιμοποιούν το EOS R System, παρέχοντας σταθερή εικόνα υλικό σε όλο το βίντεο. Οι φωτογράφοι μπορούν να τραβούν φωτογραφίες με το χέρι, ακόμη και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κλείστρου.

Ο RF 14-35mm F4L IS USM χρησιμοποιεί ένα δακτύλιο ελέγχου για να δώσει στους χρήστες γρήγορο, άμεσο έλεγχο των ρυθμίσεων TV, AV και ISO χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν στα μενού ή να πάρουν το μάτι τους μακριά από το σκόπευτρο. Μαζί με το δακτύλιο που αφιερώνεται αποκλειστικά στη χειροκίνητη εστίαση, αλλά και τη στιβαρή σχεδίαση υψηλής ανθεκτικότητας στις καιρικές συνθήκες της σειράς L, οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές μπορούν να εργάζονται με σιγουριά σε όλες τις συνθήκες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φακό RF 14-35mm F4L IS USM επισκεφθείτε: https://www.canon.gr/lenses/rf-14-35mm-f4-4l-is-usm-lens/

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τεχνολογία ασφαιρικών φακών της Canon, επισκεφθείτε: https://global.canon/en/news/2021/20210527.html