Η TCL, μια από τις πιο εμπορικές μάρκες ηλεκτρονικών προϊόντων και μια από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, παρουσίασε σήμερα ένα νέο smartwatch για παιδιά: το MOVETIME Family Watch 2.

Συνεχίζοντας την επιτυχία του πρωτότυπου MOVETIME Family Watch, το νέο smartwatch περιλαμβάνει λειτουργίες που βοηθούν τα παιδιά να εξερευνήσουν τον κόσμο, όσο οι γονείς έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Οι νέες λειτουργίες εξασφαλίζουν πιο ακριβή παρακολούθηση τοποθεσίας, βελτιωμένη κάμερα, μεγαλύτερη οθόνη και 40% μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

“Το MOVETIME Family Watch 2 επικεντρώνεται στις ιδέες της εξερεύνησης και της οικογενειακής σύνδεσης”, δήλωσε ο Sharon Xiao, General Manager of Smart Connected Device της TCL Communication. «Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας στις κινητές επικοινωνίες και την τεχνολογία οθόνης, θέλαμε να ενώσουμε τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο με τρόπο που θα επέτρεπε στα παιδιά να εξερευνήσουν με ανεξαρτησία, αλλά και με ασφάλεια. Το κάναμε πραγματικότητα δημιουργώντας ένα πολύχρωμο, ανθεκτικό σχέδιο που είναι ειδικά φτιαγμένο για νεότερους χρήστες. “

Δεδομένου ότι η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί πάντα προτεραιότητα, το MOVETIME Family Watch 2 χρησιμοποιεί γεωγραφική τοποθεσία σε πραγματικό χρόνο για να δείχνει πού βρίσκεται ο χρήστης ανά πάσα στιγμή και καταγράφει ένα πλήρες ιστορικό τοποθεσίας. Επιπλέον, ο καθορισμός γεωγραφικής περιοχής ασφαλούς ζώνης σημαίνει πως αν τα παιδιά απομακρυνθούν από την καθορισμένη περιοχή που έχουν επιλέξει οι γονείς τους, αποστέλλεται ειδοποίηση στα τηλέφωνα των γονέων.

Βιντεοκλήσεις 4G και μηνύματα μπορούν να ενεργοποιηθούν με κάρτα Nano SIM, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με τα παιδιά τους. Ένα πλήκτρο κλήσης SOS επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνήσουν με επαφές έκτακτης ανάγκης χωρίς καμία καθυστέρηση.

Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά τους περνούν τον  χρόνο τους, με την δημιουργία εβδομαδιαίων αναφορών σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής, τα βήματα και τις αποστάσεις που έχουν περπατήσει. Τα παιδιά μπορούν ακόμη και να ανταγωνιστούν με τους φίλους τους στα καθημερινά rankings φυσικής κατάστασης.

Για να βεβαιωθείτε ότι το MOVETIME Family Watch 2 είναι ιδανικό για τους νεαρούς χρήστες του, η TCL ανέπτυξε το Kids UI, ένα ειδικό περιβάλλον χρήστη πίσω από την οθόνη 1,54″. Ευφυές και εύκολο στη χρήση, το Kids UI επιτρέπει στα παιδιά να εξατομικεύουν την αρχική τους οθόνη με πολύχρωμες ταπετσαρίες.

Με το Bluetooth τα παιδιά μπορούν εύκολα να προσθέσουν τους φίλους τους. Μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα και να λαμβάνουν υπενθυμίσεις από τους γονείς τους. Έχουν, ακόμη, την δυνατότητα να προσθέσουν προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα σε selfies ή να δημιουργούν σύντομα βίντεο για να τα μοιραστούν με την οικογένεια και τους φίλους τους, χρησιμοποιώντας την κάμερα 2MP του ρολογιού. Με μνήμη RAM 512MB και ROM 4GB, η απόδοση είναι ομαλή και υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση εικόνων από την καθημερινή ζωή. 

Το ρολόι είναι ιδανικό για παιδιά που αγαπούν την περιπέτεια και τις εξερευνήσεις, με βαθμολογία IP65 ανθεκτικότητας στο νερό και την σκόνη και υποαλλεργικό λουράκι που αλλάζει. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το έξυπνο ρολόι τους εντατικά για έως και δύο ημέρες πριν χρειαστεί επαναφόρτιση, ενώ διαρκεί έως και επτά ημέρες σε κατάσταση αναμονής. 

Το MOVETIME Family Watch 2 θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τα μέσα Αυγούστου 2021, ξεκινώντας από €149.

Για να μάθετε περισσότερα για τις συσκευές της TCL Mobile, επισκεφτείτε: http://www.tcl.com/global/en.html