Η Samsung Electronics Co., Ltd μοιράστηκε το όραμά της για το 5G και τις τελευταίες καινοτομίες δικτύου στην εικονική εκδήλωση «Samsung Networks: Redefined», κατά την οποία η διοικητική ομάδα της Samsung Networks παρουσίασε μια σύνοψη των αξιοσημείωτων επιτευγμάτων 5G της Samsung και τις νέες λύσεις που οδηγούν το μετασχηματισμό δικτύου. 

Στην εκδήλωση, η Samsung Networks επισήμανε βασικές εξελίξεις στην παγκόσμια διεύρυνσή της, η οποία περιλαμβάνει την παράδοση περισσοτέρων από τεσσάρων εκατομμυρίων ραδιοκυμάτων 5G διεθνώς. Η Samsung τόνισε τον τρόπο προώθησης της εικονικοποίησης για την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς και την ηγετική καινοτομία στην τεχνολογία 5G ραδιοκυμάτων, ενσωματώνοντας τα ραδιοκύματά της στα σύγχρονα chipset της εταιρείας.

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητάμε τις άπειρες δυνατότητες της ασύρματης τεχνολογίας, καθώς συνεχίζουμε το 5G ταξίδι μας και ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη φάση του 5G», δήλωσε ο Paul (Kyungwhoon) Cheun, Πρόεδρος και Επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα Networks Business στη Samsung Electronics. «Το 5G όραμα της Samsung περιλαμβάνει το συνδυασμό της καλύτερης τεχνογνωσίας στον κόσμο και των τεχνικών πληροφοριών, ώστε οι πάροχοι και καταναλωτές να επωφεληθούν πλήρως από τα οφέλη του 5G. Είμαστε ευγνώμονες που οι καταναλωτές και συνεργάτες μας μάς συντροφεύουν σε αυτό το ταξίδι και ανυπομονούμε για την κοινή επίτευξη ακόμα περισσοτέρων 5G οροσήμων». 

Κατά τη διάρκεια της εικονικής εκδήλωσης η διοίκηση της Samsung Networks αναφέρθηκε στους παρακάτω βασικούς τομείς ανάπτυξης:

Εικονικοποίηση

Η εικονικοποίηση ενός ολόκληρου δικτύου από Radio Access Network (RAN) σε Core θα ωφελήσει με πολλούς τρόπους τους παρόχους, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, επεκτασιμότητα και ευελιξία στη διαχείριση δικτύου, καθώς και ευκολότερες αναβαθμίσεις μέσω εφαρμογών λογισμικού. Τα πρόσφατα vRAN επιτεύγματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες λύσεις:

    • Το Samsung vRAN έχει εικονικοποιήσει όλα τα στοιχεία μιας μονάδας βάσης. Στηριζόμενη σε χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ανέπτυξε την πρώτη ολοκληρωμένη πλήρως εικονικο