Η νέα υπηρεσία Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) διασφαλίζει συνεχή, 24ωρη προστασία που βασίζεται στη μηχανική μάθηση, εξοικονομώντας παράλληλα πόρους των ομάδων ασφάλειας IT για ανάλυση, έρευνα και απόκριση απειλών.

Χάρη σε δύο επίπεδα προϊόντων, το Kaspersky MDR είναι πλέον διαθέσιμο όχι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και για μεσαίες επιχειρήσεις με διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας και αναγκών ασφάλειας πληροφορικής. Μαζί με την κυκλοφορία του MDR, η Kaspersky ενημερώνει επίσης την προσέγγισή της στα χαρτοφυλάκια προϊόντων με frameworks ψηφιακής ασφάλειας. Διαφορετικά πλαίσια συνδυάζουν διάφορα σύνολα λύσεων και υπηρεσιών ασφάλειας για να επιτρέψουν την προστασία από διάφορους τύπους απειλών.  

Η ανίχνευση και η απόκριση σε εξελιγμένες επιθέσεις απαιτεί εξειδίκευση, ενώ η εσωτερική εκπαίδευση ή η πρόσληψη επιπλέον εμπειρογνωμόνων ενδέχεται να μην ταιριάζει πάντα στον προϋπολογισμό για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η έλλειψη πόρων μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες αντιδράσεις σε περιστατικά και, ως αποτέλεσμα, να αυξήσει τις απώλειες του οργανισμού. Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky, για τις μεγάλες επιχειρήσεις, το μέσο κόστος μιας παραβίασης δεδομένων αυξάνεται κατά περισσότερο από 400 χιλιάδες δολάρια, ανάλογα με το αν μια παραβίαση εντοπίζεται σχεδόν αμέσως ή μετά από επτά ημέρες. 

Στοχεύοντας σε τέτοιους οργανισμούς, το Kaspersky Managed Detection and Response παρέχει τα σημαντικά οφέλη ενός κέντρου επιχειρησιακής ασφάλειας (SOC) εξωτερικής ανάθεσης και δεν απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες ανίχνευσης απειλών και ανάλυσης περιστατικών από εσωτερικές ομάδες, τα οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους. Η υπηρεσία συμπληρώνεται από τεχνολογίες ανίχνευσης, καθώς και εκτεταμένη εμπειρία στο κυνήγι απειλών και την απόκριση περιστατικών από επαγγελματικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας & Ανάλυσης (GReAT). Είναι επίσης εξοπλισμένο με AI Analyst που επιτρέπει την αυτόματη ανάλυση ειδοποιήσεων και επιτρέπει στους αναλυτές το