Το τμήμα έρευνας της Check Point Software Technologies, Check Point Research (CPR), εντόπισε έξαρση της κακόβουλης δραστηριότητας ενόψει της Amazon Prime Day 2021, όπου σχεδόν το 80% των domains που περιέχουν τη λέξη “Amazon” είναι δυνητικά επικίνδυνα.

Το τμήμα έρευνας της Check Point Software Technologies, Check Point Research (CPR) εντόπισε αύξηση της κακόβουλης δραστηριότητας ενόψει της Amazon Prime Day 2021, μιας από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις online αγορών του έτους. Η φετινή εκδήλωση, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21-22 Ιουνίου, υπόσχεται εκατομμύρια προσφορές και ειδικές τιμές στους περισσότερους από 150 εκατομμύρια Prime συνδρομητές της Amazon σε όλο τον κόσμο. Περισσότερες από 20 χώρες, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι την Κίνα και άλλες, αναμένεται να συμμετάσχουν στην ετήσια εκδήλωση online αγορών της Amazon.

Περίπου το 80% των domains “Amazon” είναι δυνητικά επικίνδυνα

Τις τελευταίες 30 ημέρες, η CPR διαπίστωσε ότι σχεδόν τα μισά (46%) από τα νέα domains που έχουν καταχωρηθεί με τη λέξη “Amazon” είναι κακόβουλα. Επιπλέον, το 32% των νέων domains που καταχωρήθηκαν με τη λέξη “Amazon” κρίθηκαν ύποπτα από την CPR. Τέλος, η CPR διαπίστωσε ότι το 32% των νέων domains που έχουν καταχωρηθεί με τις λέξεις “Amazon Prime” είναι κακόβουλα. Τις τελευταίες 30 ημέρες καταχωρήθηκαν πάνω από 2.303 νέα domains που σχετίζονται με την Amazon, σε σύγκριση με 2.137 το 2020.

Γιατί οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου πλαστογραφούν domains

Η παραποίηση domain είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κλέβουν χρήματα ή ευαίσθητα δεδομένα. Οι μιμητικές καταχωρίσεις domain αποσκοπούν στην εκτροπή της διαδικτυακής κυκλοφορίας και στην ανακατεύθυνση ανυποψίαστων καταναλωτών σε ιστότοπους που περιέχουν κακόβουλο λογισμικό ή ζητούν από τους χρήστες να παράσχουν προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν να κρυφτούν πίσω από το εμπορικό σήμα τ