Το Kaspersky Password Manager έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις για όλες τις πλατφόρμες και ενισχυμένο έλεγχο της ισχύος των κωδικών πρόσβασης.

Η έκδοση για Windows έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη στη χρήση: οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση και την ασφάλεια όλων των κωδικών πρόσβασης. Η επιλογή που επιτρέπει τη σάρωση εγγράφων πολλαπλών σελίδων είναι πλέον διαθέσιμη για τους χρήστες iOS. Η έκδοση για Android εξυπηρετεί 10 προγράμματα περιήγησης καθώς και συσκευές Huawei.  

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι τα κλειδιά των λογαριασμών μας, των προσωπικών δεδομένων και όλων των δραστηριοτήτων μας στον ψηφιακό χώρο. Είναι επίσης το εμπόδιο μεταξύ των προσωπικών μας δεδομένων και των εισβολέων που προσπαθούν να τα κλέψουν. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών είναι η δημιουργία ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομνημονεύσει κανείς έναν μεγάλο όγκο δεδομένων, ενώ από την άλλη δεν είναι ασφαλές όλα τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη να αποθηκεύονται γραπτώς σε χαρτί ή στις σημειώσεις ενός smartphone. Για αυτούς τους λόγους τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.  

Βελτιώσεις για Windows

Για να κάνει την εμπειρία χρήστη του Kaspersky Password Manager ευκολότερη και πιο άμεση στα Windows, η Kaspersky εφάρμοσε αρκετές σημαντικές βελτιώσεις. Ο νέος πίνακας ελέγχου περιλαμβάνει εμφανή κουμπιά πλοήγησης, ανάλυση του επιπέδου ασφάλειας ενός κωδικού πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο και παροχή συμβουλών με δυνατότητα ανάληψης δράσεων. Επίσης, η πλοήγηση στον κατάλογο καταχώρησης κωδικών βελτιώθηκε, με την προσθήκη των καρτελών “πρόσφατα” και “αγαπημένα”, προκειμένου οι χρήστες να διατηρούν άμεση πρόσβαση στις πιο απαραίτητες καταχωρήσεις τους.

Ενημερωμένη πλοήγηση στον κατάλογο καταχώρησης κωδικών

Η διαχείριση της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασης έχει γίνει ευκολότερη: η εφαρμογή ομαδοποιεί πλέον τους κωδικούς πρόσβασης ανάλογα με τη ισχύ τους με εύχρηστα εικονίδια κατάστασης. Επίσης, η νέα δυνατότητα “Γραμμή κατάστασης ασφάλειας κωδικού πρόσβασης” βοηθάει τους χρήστες να παρακολουθούν την ασφάλεια ενός κωδικού πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, η νέα επιλογή «Συμπλήρωση εφαρμογών» επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν συνδυασμούς hotkey για γρήγορη πρόσβαση στις καταχωρήσεις του Kaspersky Password Manager, καθώς και να αναζητούν τους κωδικούς πρόσβασης.

Ενημερωμένη γραμμή κατάστασης ασφαλείας κωδικού πρόσβασης 

Ενημερωμένος έλεγχος κωδικού πρόσβασης 

Ενημερώσεις στα Mac

Οι χρήστες Mac μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Kaspersky Password Manager σε καινούργιες συσκευές που διαθέτουν επεξεργαστή Apple M1. Επιπλέον, η εφαρμογή βελτιστοποιήθηκε για όσες συσκευές χρησιμοποιούν το Apple Silicon CPU. Η ενημερωμένη έκδοση διακρίνεται από μια πιο προσεγμένη και φιλική προς τον χρήστη εμφάνιση. Οι χρήστες του Safari μπορούν πλέον να αντιγράψουν τους αριθμούς καρτών, τις διευθύνσεις και τα δεδομένα σύνδεσης απευθείας από την επέκταση του προγράμματος περιήγησης.

Βελτιώσεις για την έκδοση iOS

Το νέο Kaspersky Password Manager επέκτεινε επίσης τις διαθέσιμες επιλογές για εργασία με έγγραφα. Η δυνατότητα σάρωσης εγγράφων πολλαπλών σελίδων, καθώς και η επιλογή γρήγορης εισαγωγής εγγράφων είναι πλέον διαθέσιμες για τους χρήστες. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να συνδυάσουν πολλαπλές σαρώσεις σε ένα PDF. Έτσι, τώρα οι χρήστες του Kaspersky Password Manager μπορούν να αποθηκεύουν τα έγγραφά τους γρήγορα και με ασφάλεια.

Νέες δυνατότητες για τις συσκευές Android

Το ενημερωμένο Kaspersky Password Manager υποστηρίζει πλέον 10 προγράμματα περιήγησης (συμπεριλαμβανομένων των Chrome, Opera, Firefox, DuckDuckGo κ.λπ.), όπου οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν αυτόματα τα δεδομένα τους. Προστέθηκε επίσης ο έλεγχος κωδικού πρόσβασης που προηγουμένως ήταν διαθέσιμος μόνο για συγκεκριμένες πλατφόρμες, μέσω του οποίου οι χρήστες διαθέτουν τη δυνατότητα να ελέγχουν κατά πόσο οι αποθηκευμένοι κωδικοί τους έχουν διαρρεύσει σε βάσεις δεδομένων και να ελέγχουν την ασφάλεια ενός κωδικού πρόσβασης. Μεταξύ των νέων ενημερώσεων διατίθενται το dark mode και η υποστήριξη για συσκευές Huawei. 

Η δοκιμαστική περίοδος 14 ημερών για την ετήσια συνδρομή, καθώς και η επιλογή αγοράς μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από την εφαρμογή για κινητά είναι διαθέσιμες τόσο για χρήστες Android όσο και για χρήστες iOS. Η νέα γραμμή κατάστασης με παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης είναι επίσης διαθέσιμη και για τις δύο πλατφόρμες κινητών.

«Οι πληροφορίες λογαριασμού ενός χρήστη (όπως οι κωδικοί πρόσβασης) είναι ένα από τα πιο περιζήτητα πράγματα για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου επειδή επιτρέπουν την πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ταυτόχρονα, η αυξανόμενη λίστα διαδικτυακών υπηρεσιών που απαιτούν εξουσιοδότηση αυξάνει παράλληλα και τους κινδύνους για τους καταναλωτές: τράπεζες, καταστήματα, λογαριασμοί σε διαδικτυακά παιχνίδια, μαθήματα κατάρτισης, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ. Για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να διαχειριστούν την πληθώρα των κωδικών τους με ασφάλεια, έχουν αναπτυχθεί εργαλεία όπως το Password Manager μας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή παρέχει κρυπτογραφημένη αποθήκευση όχι μόνο των κωδικών πρόσβασης αλλά και οποιωνδήποτε πολύτιμων προσωπικών δεδομένων, με αυτόματη πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή», σχολιάζει η Marina Titova, επικεφαλής του τμήματος Consumer Product Marketing της Kaspersky.