Το Kaspersky Password Manager έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις για όλες τις πλατφόρμες και ενισχυμένο έλεγχο της ισχύος των κωδικών πρόσβασης.

Η έκδοση για Windows έχει γίνει πλέον πολύ εύκολη στη χρήση: οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους χρήστες να παρακολουθούν την κατάσταση και την ασφάλεια όλων των κωδικών πρόσβασης. Η επιλογή που επιτρέπει τη σάρωση εγγράφων πολλαπλών σελίδων είναι πλέον διαθέσιμη για τους χρήστες iOS. Η έκδοση για Android εξυπηρετεί 10 προγράμματα περιήγησης καθώς και συσκευές Huawei.  

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι τα κλειδιά των λογαριασμών μας, των προσωπικών δεδομένων και όλων των δραστηριοτήτων μας στον ψηφιακό χώρο. Είναι επίσης το εμπόδιο μεταξύ των προσωπικών μας δεδομένων και των εισβολέων που προσπαθούν να τα κλέψουν. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών είναι η δημιουργία ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομνημονεύσει κανείς έναν μεγάλο όγκο δεδομένων, ενώ από την άλλη δεν είναι ασφαλές όλα τα διαπιστευτήρια ενός χρήστη να αποθηκεύονται γραπτώς σε χαρτί ή στις σημειώσεις ενός smartphone. Για αυτούς τους λόγους τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης.  

Βελτιώσεις για Windows

Για να κάνει την εμπειρία χρήστη του Kaspersky Password Manager ευκολότερη και πιο άμεση στα Windows, η Kaspersky εφάρμοσε αρκετές σημαντικές βελτιώσεις. Ο νέος πίνακας ελέγχου περιλαμβάνει εμφανή κουμπιά πλοήγησης, ανάλυση του επιπέδου ασφάλειας ενός κωδικού πρόσβασης σε πραγματικό χρόνο και παροχή συμβουλών με δυνατότητα ανάληψης δράσεων. Επίσης, η πλοήγηση στον κατάλογο καταχώρησης κωδικών βελτιώθηκε, με την προσθήκη των καρτελών “πρόσφατα” και “αγαπημένα”, προκειμένου οι χρήστες να διατηρούν άμεση πρόσβαση στις πιο απαραίτητες καταχωρήσεις τους.

Ενημερωμένη πλοήγηση στον κατάλογο καταχώρησης κωδ