Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου το EcoFest 2021 και ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα “Οι πράσινες και έξυπνες πόλεις του μέλλοντος”, με τη συμμετοχή μικρών καλλιτεχνών από τα δημοτικά σχολεία Δήμου Καλλιθέας. 

 Η Huawei, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και πρωταγωνιστές τους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Καλλιθέας, ανέδειξαν τη σημασία του Eco Living αλλά και τα όνειρα και τους προβληματισμούς των μαθητών για τις πράσινες πόλεις μέσα από μια ξεχωριστή δράση. 

Το Σάββατο 5 Ιουνίου, η Πλατεία Νερού γέμισε από μικρούς μαθητές και τις ζωγραφιές τους στο περίπτερο του Δήμου Καλλιθέας. Ο κ Νίκος Λάζαρης, Managing Director της Ηuawei Ελλάδος έδωσε το παρών και σε μια συμβολική τελετή στο κεντρικό stage της διοργάνωσης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Καλλιθέας κ. Ευσταθίου επέλεξαν και βράβευσαν τα καλύτερα έργα. Η Huawei ως χορηγός δώρισε τρία tablets στους μαθητές που αναδείχθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις: η Σάλμα Χαλίφα από το 26ο ΔΣ Καλλιθέας και ο Ραφαήλ Κουμαριανός από το 1ο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Καλλιθέας. Ενώ, επίσης, βραβεύτηκε και το σχολείο κωφών του Δήμου Καλλιθέας.

H Σάλμα Χαλίφα από το 26ο ΔΣ Καλλιθέας, ο Ραφαήλ Κουμαριανός από το 1ο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Καλλιθέας και το σχολείο κωφών του Δήμου Καλλιθέας βραβεύτηκαν από την Ηuawei

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Παπαευθυμίου Πρόεδρος της ΗΑΕΕ: «Eίναι εντυπωσιακό να βλέπεις πως τα παιδιά οραματίζονται και αποτυπώνουν στο χαρτί μία πράσινη και τεχνολογικά εξελιγμένη πόλη, δίνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξία του πρασίνου στις μελλοντικές μεγαλουπόλεις. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμο Καλλιθέας για τον συντονισμό της δράσης, αλλά και την Huawei που στηρίζει όμορφες πρωτοβουλίες αλλά και την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών».

Εκ μέρους τ