Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε πως οι Neo QLED τηλεοράσεις της είναι οι πρώτες τηλεοράσεις που λαμβάνουν πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου, σύμφωνα με το περιβάλλοντα χώρο τους (Spatial Sound Optimization), από τον γερμανικό οργανισμό Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Οι διαφορετικοί χώροι θέασης, όπως το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο ή το μπαλκόνι ενός σπιτιού, δημιουργούν διαφορετικές εμπειρίες ήχου. Η πιστοποίηση βελτιστοποίησης ήχου σύμφωνα με τον περιβάλλοντα χώρο (Spatial Sound Optimization) του οργανισμού VDE δίνεται σε προϊόντα που προσφέρουν μια συνεπή εμπειρία ήχου, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα χώρο.

Για να μειώσει τις διακυμάνσεις στον ήχο, η Samsung έχει προσθέσει τη λειτουργία SpaceFit Sound στις Neo QLED τηλεοράσεις της, επιτρέποντας στα προϊόντα της να παρέχουν σταθερή εμπειρία ήχου, υψηλής ποιότητας. 

Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν το περιβάλλον, όπως κουρτίνες, χαλιά και τοίχους, που μπορούν να επηρεάσουν τον ήχο. Για παράδειγμα, όταν η τηλεόραση αναγνωρίζει ότι το χαλί στο σαλόνι απορροφά τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες βελτιστοποιεί την ήχο της ανάλογα, για να ενισχύσει τις αντίστοιχες ζώνες ήχου.  

Όταν η τηλεόραση είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο, οι χαμηλές συχνότητες μπορούν να παραμορφωθούν, καθώς ο χώρος μεταξύ τοίχου και τηλεόρασης είναι λιγοστός. Η λειτουργία SpaceFit Sound μπορεί να αναγνωρίσει το παραπάνω και να ενισχύσει το μπάσα, για να παρέχει καθαρότερο ήχο.

Ενώ μέχρι πρότινος οι χρήστες έπρεπε να διαμορφώσουν τον ήχο χειροκίνητα, η λειτουργία SpaceFit Sound αναγνωρίζει αυτόματα το περιβάλλον, οπότε δεν απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις.

«Η λειτουργία SpaceFit Sound βελτιστοποιεί τον ήχο του περιεχομένου αναλύοντας το περιβάλλον του χρήστη», δήλωσε ο Younghun Choi, EVP και Head του R&D Team του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Αυτό που θέλουμε είναι να απολαμβάνουν οι πελάτες μας την τηλεόρασή τους χωρίς κανένα πρόβλημα».

Οι  HYPERLINK “https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/” Samsung Neo QLED είναι διαθέσιμες στο  HYPERLINK “https://shop.samsung.com/gr/neoqled” e-shop της Samsung Electronics Hellas καθώς και μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της εταιρείας.