Ενεργοποιήθηκαν και στη χώρα μας οι λειτουργίες μέτρησης αρτηριακής πίεσης και ηλεκτροκαρδιογραφήματος στη νέα εφαρμογή της Samsung, προκειμένου να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εξελιγμένες δυνατότητες των συμβατών Samsung Galaxy smartwatches*.

To νέο εξειδικευμένο Samsung Health Monitor app προσφέρει τις δυνατότητες μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και του ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Αν είστε (ή αν σκοπεύετε να γίνετε) κάτοχοι ενός Galaxy Watch3 ή ενός Galaxy Watch Active2, έχετε δύο επιπλέον πολύ σημαντικούς λόγους να είστε πανευτυχείς με την επιλογή σας! Πλέον, χάρη στα έξυπνα Samsung Galaxy smartwatches*, του συμβατού Samsung Galaxy smartphone σας**και του Samsung Health Monitor app (λήψη από Galaxy Store), μπορείτε άμεσα να μετρήσετε*** την πίεσή σας και να πραγματοποιήσετε ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα (για χρήση από άτομα άνω των 22 ετών). Τα δεδομένα που θα καταγραφούν μπορούν να αποθηκευτούν στο αντίστοιχο ιστορικό σας στην εφαρμογή στο Galaxy smartphone σας, παρέχοντάς σας πλήρη εποπτεία της πορείας των δύο συγκεκριμένων ζωτικών σας ενδείξεων σε βάθος χρόνου.

Πώς μετράμε την αρτηριακή πίεση;

Πριν την πρώτη χρήση, καλείστε να βαθμονομήσετε το συμβατό Galaxy Watch με ένα πιεσόμετρο άνω βραχίονα. Αμέσως μετά, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Samsung Health Monitor στο Galaxy Watch σας, για να μετρήσετε την αρτηριακή σας πίεση. Το έξυπνο ρολόι σας μπορεί να αντικαταστήσει το πιεσόμετρο περιβραχιονίου μέχρι την επόμενη βαθμονόμηση σε 28 ημέρες.

5 tips για ακριβείς μετρήσεις

  1. 30 λεπτά πριν την πραγματοποίηση της βαθμονόμησης, δεν πρέπει να έχετε καταναλώσει αλκοόλ ή καφεΐνη, να έχετε καπνίσει και να έχετε γυμναστεί.
  2. Βεβαιωθείτε ότι ο βραχίονας και ο καρπός σας είναι στεγνοί, όχι υπερβολικά ιδρωμένοι και χωρίς μεγάλη ποσότητα κρέμας σώματος.
  3. Φορέστε το Galaxy Watch σας στον ίδιο καρπό που το φορούσατε κατά τη διάρκεια της αρχικής βαθμονόμησης. Το λουράκι του πρέπει να εφαρμόζει καλά γύρω από τον καρπό σας, χωρίς όμως να είναι πολύ σφιχτό.
  4. Καθίστε σε μια αναπαυτική καρέκλα στηρίζοντας καλά την πλάτη σας, χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια σας και διατηρώντας τα πέλματά σας επίπεδα στο πάτωμα, ακουμπήστε τα χέρια σας και τους πήχεις άνετα στο τραπέζι και παραμείνετε έτσι για περίπου ένα πεντάλεπτο πριν ξεκινήσετε τη μέτρηση.
  5. Όταν ξεκινήσετε τη μέτρηση της πίεσης, παραμείνετε ακίνητοι, μην κουνάτε τον βραχίονά σας και μην μιλάτε, αλλά αναπνέετε κανονικά, δίχως να προσπαθείτε να πάρετε βαθιές ανάσες ή να επιβραδύνετε την αναπνοή σας.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα μέσα σε 30 δευτερόλεπτα!

Αν πριν μια δεκαετία σας έλεγαν πως στο μέλλον θα μπορείτε να κάνετε ηλεκτροκαρδιογράφημα**** με τη βοήθεια ενός ρολογιού και μιας εφαρμογής στο κινητό σας, θα το πιστεύατε; Ένα μέλλον που για πολλούς άνηκε μόνο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας γίνεται παρόν χάρη στο Samsung Health Monitor app, τα συμβατά Galaxy Watches και φυσικά τα συμβατά Galaxy smartphones! Η λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος αναλύει την καρδιακή σας δραστηριότητα, αξιοποιώντας έναν υπερσύγχρονο, εξειδικευμένο αισθητήρα που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Galaxy Watch3 και στο Galaxy Watch Active2. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθίσετε αναπαυτικά και να καταφύγετε στην αντίστοιχη επιλογή στην εφαρμογή Samsung Health Monitor. Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, η εφαρμογή θα καταγράψει τον καρδιακό παλμό και ρυθμό.


Το άρθρο είναι χορηγούμενο από τη Samsung Electronics


 

* Συμβατά ρολόγια: Samsung Galaxy Watch Active2 με Tizen έκδ. 4.0.0.8 και μεταγενέστερα, Samsung Galaxy Watch3 και μεταγενέστερα.

**Συμβατά smartphones: Samsung Galaxy smartphone με έκδοση Android 7.0 (Nougat) ή μεταγενέστερη.

*** Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετρήσεις μόνο σε ηλικίες 22 ετών και άνω.

**** Η εφαρμογή Samsung Health Monitor είναι «ιατροτεχνολογικό προϊόν». Χρησιμοποιήστε μόνο αφού διαβάσετε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης, τις αντενδείξεις και τις προφυλάξεις. Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ Ή TO SAMSUNG HEALTH MONITOR ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Ή ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Το περιεχόμενο στον παρόντα ιστότοπο δεν συνιστά, ούτε δύναται να ερμηνευθεί ότι συνιστά ή υποκαθιστά συμβουλή ιατρικής φύσης, για την οποία οφείλετε και σας συστήνεται να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης για το Samsung Health Monitor μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.samsung.com/gr/apps/samsung-health-monitor/