Η Acer παρουσίασε το Swift X, το νεότερο μέλος της δημοφιλούς σειράς φορητών υπολογιστών Swift. Σχεδιασμένο για να ανεβάσει επίπεδο στην εξαιρετικά φορητή σχεδίαση υπολογιστή, αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ laptop διαθέτει τον φορητό επεξεργαστή[3] AMD Ryzen™ 5000 Series με αρχιτεκτονική[3]“Zen 3” και τα πιο πρόσφατα NVIDIA® GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPUs[3].

“Τα νέα μοντέλα notebook της Acer έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους καταναλωτές την καλύτερη δυνατή επιλογή υπολογιστικών συσκευών υψηλής απόδοσης και φορητότητας”, δήλωσε ο James Lin, GeneralManager, Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Οι επαγγελματίες χρειάζονται ένα notebook με καθαρή εμφάνιση, που να είναι αρκετά compact για να μπορούν να το έχουν μαζί τους όλη ημέρα, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρό για να εκτελεί ταυτόχρονα πολλά απαιτητικά προγράμματα. Με κάθε συσκευή που κατασκευάζουμε, επιδιώκουμε πάντα να διατηρούμε αυτήν την ισορροπία.”

“Με την υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά ισχυρή αρχιτεκτονική πυρήνα AMD ‘Zen 3’, το Acer Swift X προσφέρει εντυπωσιακή διάρκεια ζωής μπαταρίας, υψηλές αποδόσεις και μία εξαιρετικά φορητή σχεδίαση”, δήλωσε ο Saeid Moshkelani, Senior Vice President and General Manager, Client Business Unit, AMD. “Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με πολύ σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Acer, για την παροχή κορυφαίων λύσεων χωρίς συμβιβασμούς για content creators, streamers και δημιουργικούς επαγγελματίες.”

Λεπτό, ελαφρύ και ισχυρό

Το νέο notebook Acer Swift X (SFX14-41G) ακολουθώντας τη λογική της οικογένεια Swift, διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο πάχους μόλις 17,9 mm[3] και βάρους μόλις 1,39 kg[3]. Το NVIDIA GeForce RTX3050 Ti Laptop GPUτου, βασισμένο στην αρχιτεκτονική Ampere της NVIDIA, σε συνδυασμό με τον φορητό επεξεργαστή AMDRyzen™ 7 5800U και την μνήμη 16 GB RAM προσφέρει στους επαγγελματίες δημιουργούς, όπως βιντεογράφους ή φωτογράφους, άφθονη ισχύ. Χάρη στον έως και 2 TB SSD, οι χρήστες μπορούν να παίρνουν όλες τις εργασίες τους μαζί τους, ενώ μια μπαταρία γρήγορης φόρτισης 59W προσφέρει έως και 17 ώρες[1] χρήσης.

Ολοζώντανη αναπαραγωγή χρωμάτων

Το Swift X διαθέτει οθόνη FHD IPS[2] 14 ιντσών με αναλογία screentobody 85,7%, φωτεινότητα 300 nits[3]και 100% κάλυψη του sRGB[3], η οποία είναι αρκετή για την επεξεργασία 4K βίντεο και φωτογραφιών με ακρίβεια. Η πληθώρα θυρών, περιλαμβάνει την USB Type-C πλήρους λειτουργίας, ενώ το Wi-Fi 6 προσφέρει ταχύτερη συνδεσιμότητα.

Το notebook διαθέτει επίσης έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων για πιο ασφαλείς συνδέσεις μέσω των Windows Hello, καταστολή θορύβου με βελτιωμένη τεχνολογία AI για ομαλότερες βιντεοκλήσεις και τεχνολογία Acer Blue Light Shield για μείωση της καταπόνησης των ματιών κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων επεξεργασίας.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer Swift X (SFX14-41G) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2021 ξεκινώντας από 899€.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με όλα τα παραπάνω, επισκεφτείτε το www.acer.com