Tο νέο επεισόδιο της πρωτότυπης σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», που αφορά στις έξυπνες πόλεις και τις μετακινήσεις του μέλλοντος, είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube κανάλι της. 

Το δεύτερο θεματικό επεισόδιο επικεντρώνεται στις αυτοματοποιημένες μετακινήσεις ανθρώπων κι υλικών αγαθών, συστήνοντάς μας τα αυτόνομα και τα συνεργατικά αυτόνομα οχήματα και μας βοηθά να «οραματιστούμε» την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης σε μαζική κλίμακα. Παράλληλα, καταγράφονται τα πλεονεκτήματα  των 5G εφαρμογών στις οδικές αρτηρίες, καθώς και στη νέα γενιά οχημάτων, όπως η αναμενόμενη μείωση των τροχαίων, η ανεξαρτητοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία ως προς τις μετακινήσεις τους, καθώς και η αξιοποίηση του χρόνου παραμονής εντός του οχήματος. 

Επιπλέον, βλέπουμε πώς το 5G θα κάνει τις πόλεις πιο φιλικές για όλους και μαθαίνουμε τους τρόπους με τους οποίους τα δίκτυα 5ης γενιάς θα «εξυπηρετούν» τις γειτονιές του μέλλοντος, συμβάλλοντας στην ορθολογική διαχείριση κι έλεγχο της ενέργειας, καθώς και για τις εφαρμογές σε ζητήματα περιβαλλοντικής και πολιτικής προστασίας. 

Η πρωτότυπη σειρά μίνι ντοκιμαντέρ της COSMOTE, «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο», που προβάλλεται στο YouTube κανάλι της, ξεδιπλώνει –μέσω έξι επεισοδίων- τις απεριόριστες δυνατότητες κι εφαρμογές του 5G μέσα από αφηγήσεις και συνεντεύξεις ειδικών, απλά παραδείγματα και τη βοήθεια animation και γραφικών. Στόχος είναι να μπορούν όλοι να μάθουν και να καταλάβουν τα πάντα γύρω από το 5G: τι είναι αυτή η επαναστατική τεχνολογία, ποιες είναι οι εφαρμογές της και πώς θα βελτιώσει τη ζωή μας. 

COSMOTE 5G: Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο στην Ελλάδα

Πρόσβαση στο COSMOTE 5G, το μεγαλύτερο δίκτυο 5G στην Ελλάδα, έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν πιστοποιημένη 5G συσκευή από το δίκτυο COSMOTE. Η λίστα με τη μεγαλύτερη γκάμα πιστοποιημένων 5G συσκευών είναι διαθέσιμη στο cosmote.gr.