Η Kaspersky κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση της πλατφόρμας ορατότητας και ασφάλειας για βιομηχανικά δίκτυα, Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks. Εκτός από την παρακολούθηση της κυκλοφορίας της επιχειρησιακής τεχνολογίας (OT), η οποία αποκαλύπτει μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα, το Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks επισημαίνει τώρα τις ευπάθειες στον εξοπλισμό και δίνει συστάσεις για την άμβλυνση τους.

Η πρόσθετη υποστήριξη για το πρωτόκολλο BACnet επιτρέπει στο προϊόν να προστατεύει αποτελεσματικά τα «έξυπνα» συστήματα κτιρίων. Η αυτοματοποιημένη λειτουργία εκμάθησης για παρακολούθηση της κυκλοφορίας, η απρόσκοπτη ενημέρωση πρωτοκόλλου και η νέα κονσόλα διαδικτύου απλοποιούν επίσης τη διαχείριση και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση βιομηχανικών απειλών. 

Πρόσφατη έρευνα της Kaspersky έδειξε ότι το 39% των υπολογιστών Βιομηχανικών Συστημάτων Ελέγχου (ICS) υπέστησαν κυβερνοεπιθέσεις το 2020. Για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι επιθέσεις δεν επηρεάζουν κρίσιμες βιομηχανικές διαδικασίες, η προστασία πρέπει να καλύπτει ολόκληρο το ετερογενές περιβάλλον ΟΤ, με διαφοροποιημένο εξοπλισμό και προσαρμοσμένα συστήματα. Είναι επίσης σημαντικό  να γίνονται αντιληπτά τα τρωτά σημεία ενός λογισμικού ICS, να αποτρέπεται η εκμετάλλευσή τους για προηγμένες απειλές, να μειώνεται η επιφάνεια της επίθεσης και να ελαχιστοποιούνται οι πιθανές συνέπειες μιας παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. 

Η νέα έκδοση του Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks επιτρέπει τη διαχείριση ευπαθειών βοηθώντας τους πελάτες να ενημερωθούν για τις καινούργιες αδυναμίες στον εξοπλισμό τους και να τις διορθώσουν ή να τις αμβλύνουν εγκαίρως. Οι ακριβείς και περιεκτικές λεπτομέρειες, όπως το CVE-ID, η κρισιμότητα, οι συνθήκες εκμετάλλευσης, οι πιθανές συνέπειες και οι οδηγίες για την άμβλυνση του κινδύνου, διατίθενται στην κονσόλα διαχείρισης προϊόντων, επομένως δε