Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου τριφασικού συστήματος αδιάλειπτης παροχής ισχύος (UPS) Galaxy™ VL 200-500 kW (400V / 480V) για βιομηχανικές εφαρμογές.

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Galaxy διατίθεται παγκοσμίως, αποτελώντας ένα εξαιρετικά αποδοτικό, ισχυρό UPS, με απόδοση έως και 99% σε λειτουργία ECOnversion™. 

Με το Galaxy VL, η Schneider Electric εισάγει το “Live Swap”, ένα πρωτοποριακό χαρακτηριστικό με σχεδιασμό ασφαλούς χρήσης καθ’ όλη τη διαδικασία γρήγορης προσθήκης ή αντικατάστασης των μονάδων ισχύος (power modules), καθώς το UPS βρίσκεται σε λειτουργία, συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων. Επιπλέον, το Live Swap προσφέρει αυξημένη προστασία στους εργαζομένους, που δεν χρειάζεται πλέον να μεταφέρουν το UPS σε maintenance bypass ή σε λειτουργία από συσσωρευτές, κατά την εισαγωγή ή αφαίρεση των μονάδων ισχύος (power modules). 

«Το νέο, ενεργειακά αποδοτικό Galaxy VL αποτελεί ένα εξαιρετικά υψηλό πρότυπο καινοτομίας και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να βοηθά τους πελάτες να μεγιστοποιήσουν τις παραγωγικές τους διαδικασίες, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον χρόνο διακοπής λειτουργίας και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας», δήλωσε ο Mustafa Demirkol, VP, 3-Phase Global Offer Management για Schneider Electric. «Ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις των βιομηχανιών και κέντρων υπολογιστικών δεδομένων (data centers), συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση της ενέργειας και στην αποτελεσματικότητα των διαδικασιών, βελτιώνοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία της ηλεκτρικής τροφοδοσίας των κρίσιμων φορτίων. Ως Green Premium προϊόν  – ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, ξεχωρίζει για την κορυφαία απόδοσή του, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή προστασία ισχύος στην κατηγορία του και υποστηρίζοντας τους στόχους βιωσιμότητας και ανακύκλωσης. 

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου Galaxy VL:

  • Μεγιστοποίηση χώρου για κρίσιμο εξοπλισμό: Το Galaxy VL είναι το πιο συμπαγές UPS στην κατηγορία του και συγκεκριμένα  50% πιο μικρό από το μέσο όρο της αγοράς στα 8 m2, ανταποκρινόμενο στη ζήτηση για αδιάλειπτη ισχύ σε βιομηχανικά και κρίσιμα περιβάλλοντα με περιορισμένο χώρο. Επιπλέον, τα Galaxy Lithium-Ion Battery Cabinets εξοικονομούν χώρο έως και 70% σε σύγκριση με τις λύσεις μπαταρίας VRLA.
  • Ανθεκτικότητα σε περιβάλλοντα με δυσμενείς συνθήκες: λειτουργεί ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες έως 40°C, περιλαμβάνοντας φίλτρα σκόνης με προστατευτική επίστρωση σε κρίσιμες πλακέτες PCBA, ενώ παρέχει αντισεισμική προστασία. 
  • Εξοικονόμηση κόστους: Η αρθρωτή, επεκτάσιμη σχεδίαση του Galaxy VL συμβάλλει στη μείωση του λειτουργικού κόστος, της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας. Είναι διαθέσιμο από 200 έως 500 kW με μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα.
  • Επίτευξη στόχων βιωσιμότητας: Έως και 99% αποδοτικό σε λειτουργία ECOnversion επιτρέποντας στους χρήστες να ανακτήσουν την αρχική τους επένδυση εντός δύο ετών μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας (€26.280 ευρώ ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας). Ως Green Premium προϊόν, περιλαμβάνει, επίσης, την επιλογή για μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγάλης διάρκειας. 
  • Αυξημένη αξιοπιστία μέσω του EcoStruxure: Συνδέοντας το Galaxy VL με το EcoStruxure – την ανοιχτή, διαλειτουργική, αρχιτεκτονική και πλατφόρμα συστημάτων με δυνατότητα IoT της Schneider Electric- οι βιομηχανίες και τα data centers, μπορούν να επωφεληθούν από το λογισμικό και τις υπηρεσίες πληροφορικής EcoStruxure™. Οι υπηρεσίες EcoStruxure δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τις IT υποδομές, λαμβάνοντας τεχνική υποστήριξη 24/7 οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή.