Η Canon παρουσιάζει δύο νέες προηγμένες επιλογές αυτοματισμού – μια μονάδα ανίχνευσης και μια μονάδα επιθεώρησης – για το ψηφιακό έγχρωμο πιεστήριο της Σειράς imagePRESS C10010VP.

Η συγκεκριμένη κυκλοφορία υποστηρίζει ακόμη περισσότερο τους πελάτες σε περιβάλλοντα παραγωγής εκτύπωσης για να επιτυγχάνουν με συνέπεια υψηλότερη ποιότητα εκτύπωσης εξόδου, σε λιγότερο χρόνο και χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση του χειριστή.

Ενισχύοντας την αποδοτικότητα σε χρόνο με την ανάγκη για χειροκίνητη βαθμονόμηση, η νέα Mονάδα Aνίχνευσης (Sensing Unit) παρακολουθεί την εγγραφή από μπροστά προς τα πίσω και τον χρωματικό τόνο πριν και κατά τη διάρκεια της εκτύπωσης και προσαρμόζεται αυτόματα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για να εξασφαλίσει τη συνέπεια με τις ρυθμίσεις εργασίας, από το πρώτο φύλλο ως το τελευταίο. Αυτή η ρύθμιση σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά εκτύπωσης, επεκτείνει το ήδη υψηλό επίπεδο ελέγχου αποτύπωσης χρώματος στον ιμάντα μεταφοράς εικόνας που προσφέρει η τεχνολογία Multi D.A.T., η οποία αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό της Σειράς imagePRESS C10010VP.

Για τους πελάτες που επιθυμούν να εξαλείψουν τη χειρωνακτική επιθεώρηση με συγκεκριμένα κριτήρια, η νέα μονάδα επιθεώρησης παρέχει μια σημαντική ευκαιρία αυτοματισμού  Η μονάδα επιβλέπει κάθε τυπωμένη σελίδα για τυχόν θέματα όπως η παραμόρφωση, καθώς και τον εντοπισμό ελαττωμάτων όπως ραβδώσεις και βρωμιά πάνω στο υλικό εκτύπωσης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να απορρίπτουν και να ξανατυπώνουν αυτόματα τις ελαττωματικές σελίδες, για τέλεια παραγωγή χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγικότητα. Εναλλακτικά, οι ελαττωματικές σελίδες μπορούν είτε να καθαριστούν χωρίς την ανάγκη να ξανατυπωθούν, ή ο χειριστής μπορεί απλά να λάβει ένα αρχείο καταγραφής των σελίδων που υπολείπονται του προκαθορισμένου δείκτη αναφοράς ποιότητας.

Η μονάδα επιθεώρησης μπορεί να εντοπίσει ελαττώματα τόσο μικρά όσο σε διάμετρο 0,2 χιλιοστών χωρίς να επηρεαστεί η παραγωγικότητα, και τα επίπεδα ευαισθησίας μπορούν να προσαρμοστούν στις συγκεκριμένες ανάγκες κάθε εργασίας. Ο χειριστής μπορεί να ορίσει έως και 64 ζώνες σε κάθε σελίδα που πρέπει να ελέγχονται με βάση τα κριτήρια επιθεώρησης, καθεμία με εννέα πιθανά επίπεδα ευαισθησίας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να οριστεί ένα υψηλότερο πρότυπο ποιότητας για τα λογότυπα της εταιρείας, τις σημαντικές εικόνες προϊόντων και τα ανθρώπινα πρόσωπα, με λιγότερο αυστηρούς ελέγχους για εικόνες φόντου.

Οι δύο νέες συσκευές αυτοματισμού μπορούν να επιλεγούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό και είναι συμβατές με τις υπάρχουσες εκτυπωτικές μηχανές της Σειράς C10010VP.  Και οι δύο μπορούν να καθοδηγηθούν είτε από ελεγκτές PRISMAsync ή Fiery.

Ο Mathew Faulkner, EMEA senior marketing manager, professional print at Canon σχολιάζει σχετικά: «Η Σειρά imagePRESS C10010VP θέτει ήδη τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και παραγωγικότητας, ικανοποιώντας τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών αγοραστών εκτύπωσης. Αυτές οι νέες εξελίξεις εξαλείφουν την ανάγκη για οποιαδήποτε χειροκίνητη βαθμονόμηση και επιθεώρηση που θα απαιτούσε μια πρόσθετη επένδυση χρόνου, οπτικών ελέγχων και υποκειμενικής κρίσης.

«Η ανάπτυξη αυτών των επιλογών αυτοματισμού αποδεικνύει ότι ακούμε και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πελατών μας. Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η αποτελεσματικότητα για τους πελάτες μας και εδώ έχει κανείς πλέον την επιλογή να αυτοματοποιήσει πλήρως αυτές τις διαδικασίες επιθεώρησης και βαθμονόμησης. Αυτό δίνει στους επαγγελματίες τη σιγουριά να παράγουν άψογες εκτυπώσεις και να ανακατανέμουν το προσωπικό και την τεχνογνωσία σε άλλους τομείς προστιθέμενης αξίας. Με αυτές τις νέες τεχνολογίες, οι πελάτες μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία τους, να ελαχιστοποιούν τις δαπανηρές ανατυπώσεις και τα απόβλητα, να μειώνουν τους χρόνους παράδοσης και να εστιάσουν τις δεξιότητες των χειριστών εκεί που προστίθεται η μεγαλύτερη αξία.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες επιλογές προηγμένου αυτοματισμού για τη Σειρά imagePRESS C10010VP, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες

https://www.canon.gr/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/sensing-unit/

https://www.canon.gr/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/inspection-system/

https://www.canon.gr/business-printers-and-faxes/imagepress-c10010vp-series/advanced-automation-modules/