Αν έχετε κουραστεί να διαβάζετε παντού για τα πλεονεκτήματα που θα μας φέρει η 5G εποχή, πολύ απλά… ζήστε την! Η νέα πρόταση της Realme σάς τοποθετεί στην αιχμή των εξελίξεων, χωρίς να απαιτεί οικονομικές θυσίες από πλευράς σας.

Το συστατικό 5G στην ονομασία μιας συσκευής, αναμφίβολα φαντάζει πολλά υποσχόμενο, μα δυστυχώς συνήθως συνοδεύεται από μια αρκετά… αλμυρή τιμή. Αντιθέτως, στην περίπτωση του Realme 8 5G, η δελεαστική τιμή είναι αυτή που «αλώνει» πρώτη τις καταναλωτικές άμυνες του υποψήφιου αγοραστή, πείθοντας και τους πλέον επιφυλακτικούς για τη μετάβαση στην επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

5G με premium επιδόσεις

Χάρη στο υψηλών επιδόσεων chipset Dimensity 700 5G της MediaTek, η συσκευή δεν ξεκλειδώνει μόνο τις αρετές του 5G, αλλά διεκδικεί επάξια και τη θέση της στη λίστα των smartphone που απευθύνονται σε απαιτητικούς χρήστες. Για όσους, λοιπόν, έχουν τη συνήθεια να φορτώνουν με αρκετές «βαριές» εφαρμογές το κινητό τους, από games μέχρι apps που επεκτείνουν την παραγωγικότητα, οι οκτώ πυρήνες του επεξεργαστή (δυο premium πυρήνες Cortex-A76, χρονισμένοι στα 2.2GHz και έξι Cortex-A55 πυρήνες, χρονισμένοι στα 2.0GHz) αποδεικνύουν πως δεν χρειάζεται ένα flagship χιλίων ευρώ για να απολαύσει κανείς τις σύγχρονες Android εφαρμογές και παιχνίδια. Ειδικά για τα τελευταία, τη σκυτάλη παίρνει η Mali-G57 MC2 GPU, η οποία είναι ικανή να χαροποιήσει με τις επιδόσεις της κάθε gamer. Η αρχιτεκτονική των 7nm, εκτός από τις εξαιρετικές ταχύτητες, εξασφαλίζει και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Oταν σε αυτόν τον σχεδιασμό προστίθεται και μια μπαταρία 5.000mAh που αρνείται πεισματικά να ξεμείνει από ενέργεια, η αυτονομία της συσκευής βρίσκει και αυτή τη θέση της στην ομολογουμένως «πυκνοκατοικημένη» λίστα πλεονεκτημάτων του Realme 8 5G. Κόντρα στη μόδα, η οποία θέλει τους φορτιστές να απουσιάζουν από τη συσκευασία, στο εσωτερικό του… ευδιάθετα κίτρινου κουτιού βρήκαμε έναν 18W ταχυφορτιστή.

Επαρκέστατη είναι και η RAM με την οποία έχει εξοπλιστεί το Realme 8 5G. Η συσκευή κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις: μια με μνήμη 4GB και αποθηκευτικό χώρο 64GB και μία με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Η πρώτη έκδοση (4GB RAM/64GB) έρχεται στα 249€ (με έκπτωση στα 220€ για όσους σπεύσουν να το αποκτήσουν τις πρώτες μέρες του λανσαρίσματος). Η αναβαθμισμένη έκδοση (6GB RAM/128GB) κοστίζει 279€. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επεκτείνετε τον διαθέσιμο χώρο μέχρι και το 1TB, απλά προσθέτοντας μια κάρτα microSD, η οποία μάλιστα δεν θα σας στερήσει καμία από τις δυο υποδοχές SIM, μιας και μιλάμε για μια Dual SIM 5G συσκευή (τύπου Dual-SIM Standby).

Οθόνη για gaming

Αναφερθήκαμε προηγουμένως στους gamers, αλλά θα χρειαστεί να επικαλεστούμε και πάλι τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους για να αναδείξουμε ακόμα ένα προτέρημα του Realme 8 5G, τον υψηλότατο ρυθμό ανανέωσης (90Hz) της οθόνης των 6,5 ιντσών, με το μέγιστο ρυθμό δειγματοληψίας να αγγίζει τα 180Hz. Σε απλούστερα ελληνικά, η οθόνη του smartphone μπορεί να προβάλει έως και 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο, οδηγώντας σε ένα οπτικό αποτέλεσμα με εξαιρετικά ρευστή κίνηση, τη στιγμή που κάθε άγγιγμα των δαχτύλων σας στην οθόνη παγιδεύεται και μεταφράζεται αυτοστιγμεί σε εντολή. Τα γραφικά έρχονται με ανάλυση που ξεπερνά την Full HD (2400×1080 pixels), ενώ άκρως ικανοποιητική βρήκαμε και τη φωτεινότητα.

Τριπλή κύρια κάμερα

Το Realme 8 5G διαθέτει στην πλάτη του τρεις φακούς, με τον πρωταγωνιστή ευρυγώνιο (80°) να έχει διάφραγμα F1.8, το οποίο ευνοεί τα πορτρέτα με εντυπωσιακά bokeh εφέ. Ο αισθητήρας που τον συνοδεύει προσφέρει έναν «καμβά» 48MP. Στο πλευρό της κύριας κάμερας, υπάρχουν άλλες δυο βοηθητικές στα 2MP, μία με έναν φακό ασπρόμαυρου πορτρέτου και μια με έναν φακό macro. Χάρη σε ένα σύστημα φίλτρου χρωμάτων, ο B&W φακός ανιχνεύει μεγαλύτερο φάσμα φωτός, βοηθώντας έτσι τον κύριο φακό στην καλύτερη αποτύπωσή του, με αποτέλεσμα τη βελτιστοποίηση της αντίθεσης και των υφών. Ο macro φακός, με τη σειρά του, επιτρέπει την εστίαση σε αντικείμενα που βρίσκονται σε απόσταση μόλις τεσσάρων εκατοστών. Στην πρόσοψη, συναντάμε μια 16MP selfie κάμερα με διάφραγμα F2.0 και ένα «μπουκέτο» από έξυπνες λειτουργίες όπως beauty, bokeh κ.ά. Ο αλγόριθμος του beautification, μάλιστα, έχει εμπλουτιστεί με αναγώριση διαφορετικών φύλων, τύπων επιδερμίδας, σχημάτων και χαρακτηριστικών προσώπου, προκειμένου να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό στα social media!

Ουσία με κομψότατο περιτύλιγμα

Αφού καλύψαμε την ουσία των τεχνικών χαρακτηριστικών του νέου προσιτού 5G μοντέλου της ανερχόμενης εταιρείας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στο ελκυστικό του «περιτύλιγμα», στον καλαίσθητο σχεδιασμό. Με «Dynamic Speed Light» design, όπως τουλάχιστον το αποκαλούν οι δημιουργοί του, το Realme 8 5G μπορεί να καμαρώνει για τη γοητευτικότατη πλάτη του, πάνω στην οποία το φως παιχνιδίζει με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο. Η επεμβατική επιγραφή «dare to leap» – η οποία ξένισε κάποιους μόλις πρωτοαντίκρισαν τις πλάτες των Realme 8 και 8 pro- έχει αντικατασταθεί από ένα σαφώς πιο διακριτικό logo της εταιρείας. Ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος έχει ενσωματωθεί στο power button και η γενική αίσθηση που αφήνει η συσκευή στο χέρι είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη. Ακόμα μια προσεκτικά δομημένη πρόταση από τη Realme αναζητά τη μερίδα του κοινού που στοχεύει σε προσιτό κόστος, υψηλές επιδόσεις και 5G ταχύτητες, δίχως να θυσιάζει όμως τη… sexy εμφάνιση.


Mας άρεσε

  • Οικονομικός τρόπος για να γευτείτε τους καρπούς της 5G εποχής!
  • Επιδόσεις επεξεργαστή που ξεπερνούν τα δεδομένα της κατηγορίας
  • Μεγάλη και φωτεινή οθόνη 6.5 ιντσών στα 90Hz
  • Μπαταρία 5.000mAh με 18W ταχυφορτιστή στη συσκευασία

Δεν μας άρεσε

  • Θα προτιμούσαμε να έχει λίγο καλύτερες κάμερες

SPECS

  • Οθόνη: 6.5 ιντσών IPS LCD display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 2400×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων, 90Hz refresh rate • Επεξεργαστής: Octa-core MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G (7 nm) με 2xCortex-A76@2.2GHz & 6xCortex-A55@2.0GHz, GPU ARM Mali-G57 MC2@950MHz • Μνήμη: 4GB ή 6GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB ή 128GB UFS 2.1, επεκτάσιμος έως 1TB με κάρτα microSD • Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 48MP με ευρυγώνιο 6P φακό f/1.8, PDAF + 2MP macro f/2.4, 3P + 2MP B&W αισθητήρας, f/2.4, 3P, video 1080p@30fps και selfie camera 16MP με f/2.1, 5P, video 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, NFC, Bluetooth 5.1 • Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, 5G Dual-SIM Standby • Δίκτυο: 5G  • Μπαταρία: 5.000mAh (με ταχυφορτιστή 18W στη συσκευασία) • Λειτουργικό: Android 11  (με realme UI 2.0) • Διαστάσεις: 162,5×74,8×8,5 χιλ. • Βάρος: 185 γρ.

Τιμή: • 249€ (4GB/64GB)-έκπτωση στα 229€ από 18/5 έως 20/5

279€ (6GB/128GB)