Οι πρόσφατες διαστημικές αποστολές και η εξερεύνηση του Διαστήματος κεντρίζουν το ενδιαφέρουν του κοινού για το ηλιακό σύστημα και την αστρονομία.

Για να βοηθήσει τις οικογένειες να μάθουν περισσότερα για το ηλιακό σύστημα και να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά εξερευνητών του Διαστήματος, αυτή τη Διεθνή Ημέρα Αστρονομίας (15 Μαΐου 2021), η Canon συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό παρουσιαστή, συγγραφέα και παγκόσμιας κλάσης αστρονόμο Mark Thompson, για να μοιραστεί τις συμβουλές του που συνδέονται με το Creative Park της Canon. 

Το 2021 έχει ήδη επιδείξει αξιοσημείωτα ανθρώπινα επιτεύγματα, όπως την προσγείωση του Perseverance Rover της NASA στον Άρη και τη συνεχιζόμενη αποστολή Starlink της Space X. Με περισσότερα νέα να διαφαίνονται στον ορίζοντα φέτος, το ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του διαστήματος έχει αυξηθεί – χαρακτηριστικά το Twitter αναφέρει αύξηση 41% στη συζήτηση γύρω από την αστρονομία και τα αστέρια.

Το Creative Park της Canon διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από τρισδιάστατες χάρτινες χειροτεχνίες με θέμα το Διάστημα, κρεμάστρες τοίχων και αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από τους πλανήτες για να τονώσετε τη δημιουργικότητά σας. Αυτές οι χειροτεχνίες είναι διαθέσιμες για δωρεάν λήψη και για εκτύπωση στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, το Creative Park βοηθά τις οικογένειες να μάθουν για το διάστημα με διασκεδαστικό και ευρηματικό τρόπο.

Οι διαθέσιμες χειροτεχνίες περιλαμβάνουν: 

  • Μια κατασκευή για τρισδιάστατο ηλιακό σύστημα , για να μάθει κανείς για τη δομή του ηλιακού συστήματος.
  • Φύλλα αυτοκόλλητων ετικετών τοίχων πλανητών  για τη διακόσμηση των τοίχων ενός παιδικού δωματίου
  • Ένα σκηνικό της επιφάνειας της Σελήνης , το οποίο μπορεί να εξερευνηθεί χρησιμοποιώντας το εκτυπώσιμο σεληνιακό όχημα 
  • Φύλλο Χρωματισμού του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού  για νεότερα μέλη της οικογένειας 

Οι έξυπνες συμβουλές του Mark Thompson περιλαμβάνουν:

  • Να είστε παρατηρητικοί και να δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε την ιστορία: Το φεγγάρι μπορεί να δει κανείς από όλες τις γωνιές της Γης, και εκατομμύρια παρακολούθησαν καθώς ο Neil Armstrong και ο Buzz Aldrin έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που περπάτησαν στην επιφάνειά του πριν από πενήντα χρόνια. Η κατασκευή Creative Park Σεληνιακό σκάφος Απόλλων της Canon είναι μια εμβληματική γιορτή αυτού του ιστορικού επιτεύγματος. Όμως, ξέρατε ότι η τοποθεσία όπου προσγειώθηκε το Απόλλων 11 ονομαζόταν Θάλασσα της Ηρεμίας; Για να εντοπίσετε τη Θάλασσα της Ηρεμίας, εξοικειωθείτε βρίσκοντας έναν χάρτη του φεγγαριού, όπως στην ιστοσελίδα της NASA και δείτε αν μπορείτε να τη βρείτε. Μοιάζει με ένα μεγάλο γκρι έμπλαστρο στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα θάλασσα, είναι λάβα!
  • Ο ουρανός είναι γεμάτος κινούμενες εκπλήξεις: Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να παρατηρήσετε ορισμένα αστέρια που φαίνεται να κινούνται γρηγορότερα από άλλα. Αυτά δεν είναι αστέρια, αλλά δορυφόροι. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ένα γιγαντιαίο επιστημονικό εργαστήριο όπου ζουν αστροναύτες και επιστήμονες, που εκτελούν πειράματα στο διάστημα. Τα μελλοντικά χρόνια οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν σε διαστημικές διακοπές σε μέρη παρόμοια με το Creative Park Διαστημικό Ξενοδοχείο της Canon, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον, μπορούμε να ταξιδέψουμε εκεί με τη φαντασία μας.
  • Φανταστείτε νέους ορίζοντες: Οι πρόγονοί μας ονόμασαν στους πλανήτες  έτσι επειδή η λέξη αυτή σημαίνει «περιπλανώμενος», λόγω της παράξενης κίνησής τους ανάμεσα στα αστέρια. Γνωρίζατε ότι είναι δυνατόν να δείτε πέντε πλανήτες ταυτόχρονα στον ουρανό, συμπεριλαμβανομένου του Άρη, με γυμνό μάτι; Το Αρειανό Διόραμa του Creative Park θα σας βοηθήσει να φανταστείτε πώς θα ήταν αν στεκόσασταν στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.
  • Χαρτογραφήστε το ταξίδι σας: Ο Άρης είναι αναμφισβήτητα ο επόμενος διαστημικός προορισμός που θα επισκεφθούν οι άνθρωποι. Τα διάφορα διαστημικά οχήματα που χαρτογραφούν την επιφάνεια, όπως το όχημα Perseverance Rover που μόλις έφτασε στο γειτονικό μας πλανήτη, είναι απαραίτητα για να γίνει αυτό καθώς κάνουμε το επόμενο βήμα μας ανάμεσα στα αστέρια. Στείλτε ένα «ρόβερ» μόνοι σας χρησιμοποιώντας την κατασκευή Mars Curiosity Rover του Creative Park.

Για να ξεκινήσετε το διαστημικό σας ταξίδι, επισκεφθείτε τη σελίδα: creativepark.canon/

Για τις οικογένειες που είναι πρόθυμες να εξερευνήσουν τη διαστημική συλλογή του Creative Park, η σειρά εκτυπωτών inkjet Canon PIXMA είναι το ιδανικό εργαλείο χάρη στις τεράστιες δημιουργικές δυνατότητες που διαθέτει.