Δύο ακόμη σημαντικές ασφαλιστικές εταιρείες, η Hellas Direct και η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ, έρχονται να προστεθούν στο COSMOTE Insurance, την ψηφιακή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλειών της COSMOTE, φέρνοντας εξαιρετικά τιμολόγια και ειδικά προνόμια στους πελάτες τους.

Πρόκειται για γνωστά brands με ιδιαίτερη ιστορία και διαδρομή στην ασφαλιστική αγορά. H συνεργασία αφορά στην ασφάλιση οχημάτων, σε όλες τις διάρκειες συμβολαίου (μηνιαίο, 3μηνο, 6μηνο, ετήσιο) και σε όλα τα είδη ασφάλισης (Βασικό, Πυρός / Κλοπής, Μικτή).

Ως μία αμιγώς digital ασφαλιστική εταιρεία, η Hellas Direct παρέχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικά ασφάλιστρα επιβραβεύοντας την αγορά ετησίων συμβολαίων αυτοκινήτου και μηχανής με έκπτωση 30%. Αποτελεί την πρώτη εταιρεία που έδωσε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ασφαλίζεται με την ημέρα και αναλαμβάνει από την αρχή την εξυπηρέτηση του πελάτη της σε περίπτωση ατυχήματος. 

Έχοντας ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, η ΕΛΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ παρέχει οικονομικό ασφάλιστρο και έξυπνες καλύψεις, μέσα από τα προγράμματά της. Στην κάλυψη οχημάτων προβλέπει έκπτωση 11% στο συμβόλαιο ετήσιας διάρκειας, καθώς και έκπτωση 10% στους ένστολους. Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας GMI στην Ελλάδα και διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας στην αγορά.

Με τις νέες αυτές συνεργασίες το COSMOTE Insurance συνεχίζει να εμπλουτίζει το portfolio των εταιρειών που μπορεί να βρει κανείς στην πλατφόρμα Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει online και να επιλέξει ανάμεσα σε κορυφαία ασφαλιστικά brands όπως η Εθνική Ασφαλιστική, η Anytime, η Interamerican, η Allianz, η AXA, η ERGO, η Interlife, η Ιντερσαλόνικα, η Ατλαντική Ένωση, η Eurolife FFH, η APEIRON, η CNP Ζωής και η Mondial. Έχοντας μια ευρεία εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, ο χρήστης μπορεί, ανεξαρτήτως του τηλεπικοινωνιακού του παρόχου, να επιλέξει τις παροχές που επιθυμεί, προσθέτοντας ή αφαιρώντας καλύψεις και τροποποιώντας τη διάρκεια ασφάλισης. Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο αγοράζει το ασφαλιστήριο συμβόλαιό του, εύκολα, αξιόπιστα και με εγγύηση χαμηλότερης τιμής. Ταυτόχρονα, πιστοποιημένοι σύμβουλοι ασφαλίσεων είναι δίπλα του 24/7, για να λύσουν κάθε απορία και να τον καθοδηγήσουν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την αγορά του ασφαλιστηρίου.

Όπως προκύπτει από τις βάσεις δεδομένων του cosmoteinsurance.gr, η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι το κύριο προϊόν που ζητείται στο online περιβάλλον και περίπου 7 τους 10 καταναλωτές επιλέγουν το βασικό πακέτο ασφάλισης οχήματος που αντιστοιχεί στην υποχρεωτική από το Νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης. Η Οδική Βοήθεια αποτελεί τη δημοφιλέστερη συμπληρωματική κάλυψη (69%), πιθανότατα λόγω του υψηλού μέσου όρου «ηλικίας» των οχημάτων που κυκλοφορούν. Οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν την ετήσια διάρκεια ασφάλισης, λόγω των καλύτερων τιμών που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες, αφήνοντας οριακά δεύτερη την εξάμηνη διάρκεια. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανέβηκε η συχνότητα επιλογής ασφαλειών μικρότερης διάρκειας.

Εκτός από την ασφάλιση οχήματος, μέσα από το COSMOTE Insurance παρέχονται ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις και εξατομικευμένες υπηρεσίες για ασφάλιση κατοικίας, πρωτοβάθμιας υγείας και σκάφους από καταξιωμένες ασφαλιστικές εταιρείες.