Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 15-19 ετών καλούνται να συμμετάσχουν στον μαραθώνιο χάκινγκ του EU Code Week

Από τις 7 έως τις 8 Μαΐου, ομάδες μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συναντηθούν διαδικτυακά για να χρησιμοποιήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό σε έναν εθνικό μαραθώνιο χάκινγκ. Κατόπιν της έκκλησης για υποβολή προκλήσεων και της δημόσιας ψηφοφορίας, επιλέχθηκε η πρόκληση XXX και τώρα οι μαθητές θα πρέπει να βρουν λύσεις σε διάστημα 24 ωρών για να τις παρουσιάσουν σε μια κριτική επιτροπή.

Οι συμμετέχοντες στον εικονικό μαραθώνιο χάκινγκ θα λάβουν καθοδήγηση από έμπειρους μέντορες και θα συμμετάσχουν σε συναρπαστικά εργαστήρια. Για τους νέους που ενδιαφέρονται για τον ευρωπαϊκό τομέα τεχνολογίας, ο μαραθώνιος χάκινγκ παρέχει όχι μόνο μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης, αλλά τους εφοδιάζει και με επιχειρηματικές δεξιότητες για το μέλλον. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται και πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια καλούνται να εγγραφούν ατομικά ή σε προκαθορισμένες ομάδες έως έξι ατόμων. Οι μαθητές μπορούν να εγγραφούν εδώ μέχρι τις 6 Μαΐου.

Μετά τον μαραθώνιο χάκινγκ, δέκα ομάδες θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, στο οποίο θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κατάρτιση και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πριν από τον διαγωνισμό στον τελικό 12ωρο εθνικό μαραθώνιο χάκινγκ. Η νικήτρια ομάδα του εθνικού μαραθωνίου χάκινγκ θα προχωρήσει και θα ανταγωνιστεί ομάδες από άλλες χώρες στο EU Code Week από τις 9 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, όπου θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει επιπλέον καθοδήγηση και εξοπλισμό πληροφορικής για να εξελίξει περαιτέρω τις δεξιότητες και τις ιδέες της. Άλλοι μαραθώνιοι χάκινγκ θα πραγματοποιηθούν όλο τον Απρίλιο και τον Μάιο στη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και τη Λετονία.