Η νέα οικογένεια εξελιγμένων επεξεργαστών Core i5, οι δύο νέοι Core i7 και η σειρά Xeon 3400 φέρνουν την τελευταία μικρο-αρχιτεκτονική Nehalem της Intel στις βασικές αγορές desktop και entry server.


intelcorei5-lgΜε το προηγούμενο κωδικό όνομα “Lynnfield”, τα νέα αυτά chips βασίζονται στη βραβευμένη μικρο-αρχιτεκτονική Nehalem κι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους καταναλωτές που ζητούν κορυφαία απόδοση στα ψηφιακά μέσα, στην παραγωγικότητα, στο gaming, καθώς και σε άλλες απαιτητικές εφαρμογές. Οι επεξεργαστές αυτοί, μαζί με το νέο Intel P55 express chipset, είναι πλέον διαθέσιμοι.


Όλοι οι επεξεργαστές είναι χωρίς μόλυβδο και αλογόνο και περιλαμβάνουν την αποκλειστική Τεχνολογία Turbo Boost της Intel. Οι κορυφαίοι επεξεργαστές Core i7 υποστηρίζουν επίσης την Τεχνολογία Hyper-Threading της Intel. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών προσφέρει στους χρήστες «έξυπνες» επιδόσεις όταν χρειάζεται, καθώς και βέλτιστη απόδοση ισχύος υπό ελαφρύ φόρτο.


Το νέο chipset φέρνει τις πλέον επαναστατικές αλλαγές στον τομέα του σχεδιασμού – τόσο δραστικές αλλαγές είχαν να σημειωθούν από την εφεύρεση του διαύλου PCI στις αρχές της δεκαετίας του ’90 – και προετοιμάζει το έδαφος για την επερχόμενη υπολογιστική πλατφόρμα της Intel, που αναμένεται το 2010. Το P55 Express Chipset της Intel θα αποτελέσει το βασικό κατασκευαστικό εξάρτημα για όλα τα motherboards παγκοσμίως, προσφέροντας απίστευτα νέα επίπεδα επιδόσεων και κλιμάκωσης (scalability) για όλους, από τους αγοραστές λιανικής, μέχρι τους τεχνολογικά καταρτισμένους “do-it-yourself” καταναλωτές, που προτιμούν να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις για την κατασκευή του συστήματός τους.


intel_corei5_boxΟι νέοι Core i7 και i5 είναι οι πρώτοι επεξεργαστές Intel που ενσωματώνουν μία θύρα γραφικών 16-lane PCI Express 2 και controller μνήμης δύο καναλιών, επιτρέποντας έτσι το χειρισμό όλων των λειτουργιών εισόδου/ εξόδου και διαχειρισιμότητας (manageability) από ένα και μοναδικό chip, το P55 Express Chipset της Intel. Τα προηγούμενα chipsets της Intel απαιτούσαν δύο ξεχωριστά chips. Η νέα σύνδεση Direct Media Interface (DMI) συνδέει τον επεξεργαστή με το chipset. Το chipset υποστηρίζει 8 Θύρες PCI Express 2.0 x1 (2.5GT/s) για ευέλικτη υποστήριξη συστήματος. Οι διπλές κάρτες γραφικών υποστηρίζονται μέσω μίας ρύθμισης “2×8”. Το chipset υποστηρίζει ακόμη 6 Θύρες SATA 3 Gb/s με Τεχνολογία Intel Matrix Storage, προσφέροντας επίπεδα RAID 0/1/5/10. Είναι δυνατή η υποστήριξη έως και 14 Θυρών USB 2.0, χάρη στο ενσωματωμένο USB 2.0 Rate Matching Hub του chipset, μαζί με το Intel High Definition Audio για ανυπέρβλητο ψηφιακό ήχο. Οι νέοι επεξεργαστές είναι οι πρώτοι που θα υποστηρίζονται από το νέο πακέτο Land Grid Array (LGA) 1156 και την τεχνολογία socket.


Καλύτερα Entry Servers
Οι μικρές επιχειρήσεις που πρέπει να λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, έχουν τώρα περισσότερους λόγους από ποτέ για να αγοράσουν έναν ειδικά σχεδιασμένο server με τους νέους επεξεργαστές Xeon της Intel και τα chipsets Intel 3400 και 3420. Τα νέα αυτά προϊόντα βελτιώνουν την παραγωγικότητα των μικρών επιχειρήσεων, μέσω της πιο αποδοτικής διαχείρισης διαφόρων εργασιών, όπως τα email, τα αρχεία, την εκτύπωση και το Web serving.


intel-core-i5-i7-xeon-3400-processorsΒελτιώνουν επίσης την εκπαίδευση, αφού αφενός επιτρέπουν την αποτελεσματική συνεργασία εντός της αίθουσας διδασκαλίας, αφετέρου κάνουν τις διοικητικές υπηρεσίες του σχολείου πιο παραγωγικές. Οι servers που βασίζονται στους επεξεργαστές Xeon 3400 παρέχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία στα συστήματα desktop, μέσω διαφοροποιημένων χαρακτηριστικών, όπως η λειτουργία Error Correcting Code και το RAID 0/1/5/10 για λειτουργικά συστήματα server. Είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν την ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων, επιτρέποντας έως και 64% περισσότερες συναλλαγές πώλησης και έως και 56% γρηγορότερους χρόνους ανταπόκρισης της επιχείρησης.


Η βελτίωση αυτή γίνεται δυνατή μέσω της μικρο-αρχιτεκτονικής Nehalem της Intel, καθώς και μέσω μίας βελτίωσης 4x στη δυνατότητα μνήμης (32 GB). Οι Τεχνολογίες Turbo Boost και Hyper-Threading της Intel επιτρέπουν στους servers αυτούς να προσαρμόζουν αυτόματα την απόδοσή τους σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Στους επεξεργαστές που παρουσιάστηκαν συγκαταλέγεται ακόμη ο Xeon L3426, μία παραλλαγή χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος που προσφέρει έως και 188% βελτίωση στην αποτελεσματικότητα ενέργειας ανά δολάριο σε σχέση με τον επεξεργαστή προηγούμενης γενιάς Intel Xeon X3380, και επιτρέπει τη δημιουργία καινοτόμων server για περιβάλλοντα περιορισμένου χώρου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα, επισκεφθείτε www.intel.com/xeon.