Λονδίνο, Μαϊάμι, Παρίσι ή Στοκχόλμη, όποιο Bluetooth ακουστικό και αν επιλέξετε από τον προϊοντικό «χάρτη» της εταιρείας, ένα είναι σίγουρο: ο συνδυασμός ποιότητας με στιλ!

Tο σουηδικό brand που φημίζεται για το design του ξεκίνησε να δίνει ονόματα πόλεων στους… πρωταγωνιστές του πολύ πριν το μιμηθεί το «La casa de papel»! Τη γενέτειρά της, τη γοητευτική Στοκχόλμη, το μητροπολιτικό Λονδίνο και το κοσμοπολίτικο Μαϊάμι επέλεξε αυτή τη φορά η Urbanista ως σημεία αναφοράς για τα ασύρματα ακουστικά της. Είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε τα ακουστικά που αντανακλούν την σκανδιναβική εμμονή στη λεπτομέρεια και στην καλαισθησία, προκειμένου να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Urbanista Miami

Με αυτονομία που διαρκεί περίπου όσο τέσσερα ταξίδια από την Αθήνα μέχρι το Μαϊάμι (τουτέστιν 50 ώρες αναπαραγωγής μουσικής ή 40 ώρες με ενεργοποιημένο ANC!), τα over-ear ακουστικά Urbanista Miami αναλαμβάνουν να σας ταξιδέψουν στα μυστικά του ποιοτικού ήχου, δίχως το άγχος της συχνής φόρτισης. Φορώντας τα ασύρματα (Bluetooth 5.0) ακουστικά, το πρώτο που συνειδητοποιείτε είναι η άνετη εφαρμογή τους και η απομόνωση που εξασφαλίζουν από τη βαβούρα του περιβάλλοντος. Τη λιγοστή φασαρία του χώρου που «δραπετεύει» από τα over-ear ακουστικά και κατευθύνεται προς το εσωτερικό του αυτιού σας αναλαμβάνει να εκμηδενίσει η τεχνική Active Noise Cancelling (ANC). Με τη βοήθεια του ειδικού μικροφώνου, τα ακουστικά ανιχνεύουν και μετέπειτα εξουδετερώνουν τη «βαβούρα» γύρω σας, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε πλήρως στην αγαπημένη σας μουσική ή στο podcast που τόσο φανατικά ακούτε. Για τις στιγμές εκείνες που θέλετε να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντος, το «Ambient Sound Mode» επιτρέπει σε σημαντικούς ήχους (όπως σε μια κόρνα ή στη φωνή κάποιου που σας μιλάει) να φτάσουν στα αυτιά σας, χωρίς να χρειάζεται να πατάτε συνέχεια pause στο περιεχόμενο που απολαμβάνετε. Pause δεν θα χρειαστεί να πατήσετε ούτε και όταν αφαιρέσετε τα ακουστικά εντελώς από τα αυτιά σας. Τα Urbanista Miami καταλαβαίνουν πότε τα φοράτε και διακόπτουν ή συνεχίζουν την αναπαραγωγή του περιεχομένου σας αναλόγως. Με εύρος συχνοτήτων 20Hz – 20kHz, αντίσταση 32Ω (± 15%) και οδηγό στα 40mm, η ποιότητα του ήχου είναι εγγυημένη, όπως και η διάδραση με τον ψηφιακό βοηθό της Google (εφόσον τον έχετε ενεργοποιήσει βέβαια στα Αγγλικά, τουλάχιστον μέχρι η Google να προσφέρει υποστήριξη και για τη γλώσσα μας). Η μπαταρία των 750mAh φορτίζει ταχύτατα μέσω θύρας USB Type-C και του συνοδευτικού καλωδίου, το οποίο φιλοξενείται συντροφιά με τα ακουστικά, έναν αντάπτορα και ένα AUX καλώδιο στο εσωτερικό μιας σκληρής, μα κομψότατης θήκης ταξιδιού.

Ενδ. τιμή: 149,90€

Urbanista London

Κατασκευασμένα ειδικά για πολύβουες Μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο, τα premium true wireless ακουστικά Urbanista London υποστηρίζουν ενεργή εξουδετέρωση θορύβου, γνωστότερη ως Active Noise Cancelling (ANC). Ελαχιστοποιούν τους ανεπιθύμητους ήχους του περιβάλλοντος, όταν θέλετε να μην σας ενοχλήσει τίποτα, ή σας επιτρέπουν να έχετε επίγνωση των ηχητικών ερεθισμάτων γύρω σας, όταν το κρίνετε απαραίτητο. Σε κάθε περίπτωση, τα true wireless ακουστικά μπορούν να παραμένουν στα αυτιά σας για έως και 7,5 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής. Η λεπτή θήκη-φορτιστής αναλαμβάνει εκτός από την αποθήκευση και την επαναφόρτισή τους (για έως και 4 πλήρεις φορτίσεις), ενώ η ίδια μπορεί να φορτίσει και ασύρματα, απλά ακουμπώντας την πάνω σε οποιονδήποτε Qi ασύρματο φορτιστή. Τα Urbanista London έχουν πιστοποίηση IPX4, για να μην φοβάστε τις ανοιξιάτικες ψιχάλες, και συνεργάζονται άψογα με ψηφιακούς βοηθούς, όπως Siri και Google Assistant.

Ενδ. τιμή: 149€

Urbanista Paris

Όπως προαναφέραμε, η Urbanista είναι ένα σουηδικό brand με ξεχωριστή αισθητική, η οποία είναι έκδηλη ακόμα και από το πολυτελέστατο packaging των προϊόντων της, γεγονός που κάνει ακόμα πιο μαγική τη στιγμή που το αγαπημένο σας πρόσωπο θα βγάλει από το κουτί τους τα true wireless stereo ακουστικά Paris. Η απόλυτη ελευθερία κινήσεων που προκύπτει από την πλήρη απουσία καλωδίων συνοδεύεται από εντυπωσιακή ηχητική απόδοση και εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία. Και τα δυο Bluetooth 5.0 ακουστικά ενσωματώνουν μικρόφωνο σε περίπτωση που θέλετε να φορέσετε μόνο το ένα, ενώ υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση απλά ακουμπώντας τα σε οποιονδήποτε Qi φορτιστή. Η θήκη προσφέρει 3 πλήρεις φορτίσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό χρόνο συνεχόμενης αναπαραγωγής στις 20 ώρες (με 110 ώρες standby). Τα Paris είναι συμβατά με Google Assistant και Siri (Android & iOS).

Ενδ. τιμή: 89,90€

Urbanista Stockholm Plus

Η δεύτερη γενιά (Plus) των true wireless ακουστικών Stockholm έρχεται με επανασχεδιασμένη θήκη φόρτισης με ένδειξη μπαταρίας LED που επιτρέπει έως και 5 φορτίσεις. O συνολικός χρόνος αναπαραγωγής των ακουστικών υπερβαίνει τις 20 ώρες, ενώ οι πιστοποιημένες IPX4 αντοχές τους τα καθιστούν ιδανικά και για άθληση. Τα Urbanista Stockholm Plus κυκλοφορούν σε διαφορετικές αποχρώσεις, για να επιλέξετε την έκφανση του σκανδιναβικού στιλ που ταιριάζει καλύτερα με το δικό σας!

Ενδ. τιμή: 69€