Μια οικονομική ταμπλέτα με 10 ιντσών οθόνη και στερεοφωνικά ηχεία προτείνει η TCL, ιδανική για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Oι εποχές που το περιορισμένο budget για αγορά tablet οδηγούσε νομοτελειακά σε συμβιβασμό στο μέγεθος της οθόνης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, χάρη σε προτάσεις όπως αυτή της TCL, μέσω του Alcatel brand που διαθέτει στην προϊοντική της «φαρέτρα». Το Alcatel 3T 10 SMART, λοιπόν, έρχεται με μια γενναιόδωρη διαγώνιο 10 ιντσών στην οθόνη του, η οποία χάρη στο IPS panel της προσφέρει ολοζώντανα χρώματα και ευρύτατες γωνίες θέασης, γεγονός απαραίτητο όταν η συσκευή καλείται να ψυχαγωγήσει πολλούς θεατές μαζί. Η ανάλυση των 1280×800 pixels σε συνδυασμό με τα 16 εκατομμύρια χρώματα που μπορεί να φιλοξενήσει προσδίδουν μια ποιότητα εικόνας που δεν θα απογοητεύσει τους κατόχους του tablet.

Επιπροσθέτως, παρά την ευρύχωρη επιφάνειά του, το 3T 10 SMART έρχεται με διαστάσεις και βάρος που το καθιστούν αρκετά… συνεργάσιμο στη μεταφορά του. Ζυγίζοντας μόλις 450 γρ. και με πάχος λεπτότερο του ενός εκατοστού (24,32×16,22×0,95 εκ.), το συγκεκριμένο tablet της Alcatel δεν θα σας ακολουθεί εύκολα μόνο από δωμάτιο σε δωμάτιο, αλλά και στην τσάντα σας όταν επιλέξετε να το πάρετε μαζί σας εκτός σπιτιού.

Χάρη στην αποδοτικότητα του Android 10 λειτουργικού συστήματος, το MT8167B chipset της MediaTek επαρκεί για να ικανοποιήσει της ανάγκες ενός μέσου χρήστη. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 1.3GHz, ενώ η IMG GE8300 GPU «τρέχει» στα 500MHz.

Τα 2GB της μνήμης RAM αποτελούν ίσως τη μοναδική ένστασή μας στις επιλογές που έχουν παρθεί, προκειμένου η σύνθεση να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα την τιμή της.

Ο αποθηκευτικός χώρος κυμαίνεται και αυτός σε χαμηλά επίπεδα (32GB με 20GB από αυτά να απομένουν διαθέσιμα για τον χρήστη), ωστόσο εδώ υπάρχει η εύκολη λύση της επέκτασής του με μια κάρτα microSD, χωρητικότητας έως και 128GB.

Παρά το προσιτό του κόστος, το Alcatel 3T 10 SMART είναι ικανό να φιλοξενήσει και εφαρμογές τηλεκπαίδευσης ή τηλεδιασκέψεων, μιας και διαθέτει δυο μικρόφωνα με ακύρωση θορύβου (noise cancellation), προκειμένου ο συνομιλητής σας να ακούει εσάς και όχι τη φασαρία του περιβάλλοντος χώρου. Τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία και η υποδοχή ακουστικών 3.5mm ολοκληρώνουν το ψυχαγωγικό προφίλ της συσκευής. Αν πάλι το tablet προορίζεται και για τα νεότερα μέλη της οικογένειας, ένα πληρέστατο «Kids mode» με εκτεταμένες δυνατότητες γονικού ελέγχου εξασφαλίζει ασφαλή χρήση από παιδιά. Η μπαταρία των 4.080mAh φορτίζει μέσω USB Type-C σε περίπου 5 ώρες και εξασφαλίζει αξιοπρεπή αυτονομία.

Οσον αφορά στη συνδεσιμότητα, WiFi 802.11 b/g/n στο φάσμα των 2.4Ghz και Bluetooth 4.0 ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που έχουμε από μια ταμπλέτα σε αυτήν την κατηγορία τιμής. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κάμερες που βρίσκονται και στις δυο πλευρές της συσκευής. Στην πίσω πλευρά συναντάμε μια κάμερα ανάλυσης 2MP με αισθητήρα μεγέθους 1/5 της ίντσας και Fixed Focus φακό με διάφραγμα f/2.4. Τις τηλεδιασκέψεις και τις βιντεοκλήσεις σας επωμίζεται η κάμερα 2MP της πρόσοψης, με πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και οι δυο κάμερες μπορούν να καταγράψουν HD βίντεο ποιότητας 720p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 189€, η TCL αναμφίβολα μας προτείνει έναν δελεαστικότατο συνδυασμό τεχνικών χαρακτηριστικών, προκειμένου να απολαύσουμε ταινίες, σειρές, social media, games και… ανελέητο σερφάρισμα στο διαδίκτυο από την άνεση της δεκάιντσης οθόνης του Alcatel 3T 10 SMART.