Το 2021 φαίνεται να είναι η χρονιά της TCL Communication, η οποία μετά την «επίθεση» των άκρως ανταγωνιστικών και εξελιγμένων TCL 20, ξαναχτυπά αυτή τη φορά με μια ακόμα πιο οικονομική πρόταση από το έτερό της brand, την Alcatel.

H σειρά 1S έχει ήδη γράψει τη δική της ιστορία στην οικογένεια των Alcatel κινητών, έχοντας ταυτίσει το όνομά της με μοντέλα απροσδόκητα χαμηλής τιμής, «value for money» προτάσεις που είναι ιδιαίτερα εκτιμητέες από όσους δεν προτίθενται να δαπανήσουν ένα μηνιάτικο για αγορά smartphone! Η φετινή αναβαθμισμένη έκδοση (2021) του Alcatel 1S, λοιπόν, έρχεται για να προσφέρει μια αξιόπιστη λύση που δεδομένου του κόστους της (εκτιμώμενη τιμή λιανικής από 109€), θα αποζημιώσει τον χρήστη της στο μέγιστο. Η κατηγορία κινητών που κυμαίνεται περί τα 100€ ολοένα και διεκδικεί πλουσιότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, που άλλοτε ήταν προνόμιο συσκευών με τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή. Ετσι, το Alcatel 1S (2021) υποδέχεται τον κάτοχό του με μια τεράστια οθόνη 6.52 ιντσών, αναλογίας 20:9. Τα bezels έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και η selfie-cam των 5MP (η οποία μπορεί να βοηθήσει και στο ξεκλείδωμα της συσκευής με αναγνώριση προσώπου) έχει βρει τη θέση της σε ένα V-Notch στο κέντρο της πάνω πλευράς, εκτοξεύοντας την αναλογία σώματος-οθόνης στο 88.5%. Οι λειτουργίες βελτιστοποίησης εικόνας NXTVISION έρχονται ως ευπρόσδεκτη κληρονομιά της «μαμάς» TCL παρέα με αρκετές άλλες ευκολίες, όπως η δυνατότητα split-screen. Σχεδιαστικά κυριαρχούν οι καμπύλες, με αμφότερα τα διαθέσιμα χρώματα (Elegant Black και Twilight Blue) να αποτελούν ελκυστικές επιλογές.

Το 2.5D γυαλί της πρόσοψης παραχωρεί τη θέση του σε ένα γυαλιστερό πλαστικό στην πλάτη. Εκεί, συναντάμε σε κάθετη διάταξη και τους τρεις φακούς της κάμερας, η οποία απαρτίζεται από έναν κύριο αισθητήρα 13MP και δυο ακόμα αισθητήρες των 2MP, ένα για τον macro φακό και έναν για τον φακό βάθους. Η κύρια κάμερα λειτουργεί με σύστημα γρήγορης εστίασης PDAF, επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες και πορτρέτα χωρίς θολά… παρατράγουδα. Τόσο η πίσω, όσο και η μπροστά κάμερα μπορούν να απαθανατίσουν βίντεο σε Full HD ανάλυση (1080p@30fps). Ενδιαφέρουσα είναι και η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις κάθε λήψης βάσει των συνθηκών, ανιχνεύει αυτόματα τα πρόσωπα και προτείνει φίλτρα σε πραγματικό χρόνο. Σκιές και έντονο φως μπορούν να συνυπάρξουν στις φωτογραφίες σας, καθώς ακόμα και η selfie κάμερα διαθέτει HDR δυνατότητες.

Τα 3GB μνήμης RAM και ο Helio P22, o οκταπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek, στέκονται με αξιώσεις απέναντι στις απαιτήσεις των σύγχρονων apps. Οσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, τα 32GB είναι ομολογουμένως λιγοστά, μπορείτε ωστόσο να τα επεκτείνετε προσθέτοντας μια κάρτα microSD. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 4000mAh και φορτίζει… πατροπαράδοτα, με τη βοήθεια του κλασικού 10W φορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία.

Το Alcatel 1S (2021), ως οικονομική πρόταση, αποτελεί μια αρκετά καλή λύση ακόμα και όταν αναζητάτε μια συσκευή για τα νεότερα μέλη της οικογένειας. Το ειδικό περιβάλλον για παιδιά προσφέρει εκτεταμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου. Με τη βοήθειά του, μπορείτε για παράδειγμα να περιορίσετε τις κλήσεις μόνο προς συγκεκριμένες επαφές που θα ορίσετε εσείς.

Τέλος, στα θετικά του κινητού προσμετράμε το ειδικό πλήκτρο Google Assistant, τον σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος στην πίσω πλευρά της συσκευής και την προεγκατεστημένη εφαρμογή Smart Manager, η οποία φροντίζει να κρατά την συσκευή σας πάντα σε φόρμα.


Mας άρεσε

  • Μεγάλη 6.52 ιντσών οθόνη με ζωντανά χρώματα
  • Αξιοπρεπής τριπλή κύρια κάμερα
  • Ειδικό πλήκτρο Google Assistant
  • Εξαιρετικά χαμηλή τιμή

Δεν μας άρεσε

  • Τα 32GB αποθηκευτικού χώρου είναι πλέον πολύ λίγα

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη: 6.52 ιντσών IPS LCD V-Notch Display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης HD+ 1600×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων • Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek MT6762D Helio P22 (12nm) με 4x Cortex-A53@1.8GHz&4x Cortex-A53@1.5GHz, GPU PowerVR GE8320 • Μνήμη: 3GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 32GB (επεκτάσιμος με microSD)  • Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα, 13MP κύριος αισθητήρας με μέγεθος 1/3.06″, 1.12µm μέγεθος pixel, PDAF, διάφραγμα ευρυγώνιου φακού f/2.0 + 2MP macro κάμερα με φακό f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους με φακό f/2.4 | βίντεο 1080p@30fps και 5MP selfie-cam, ƒ/2.2, 1/5″ μέγεθος αισθητήρα, 1.12µm pixel, βίντεο 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0  • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη, FM radio, microUSB 2.0 OTG, υποδοχή ακουστικών 3,5mm • Δίκτυο: 4G  • Μπαταρία: 4.000mAh  • Λειτουργικό: Android 11 • Διαστάσεις: 165,6×75,6×8,8 χιλ. • Βάρος: 190 γρ.