Η Samsung Electronics Co., Ltd. παρουσίασε το PixCell LED, μια νέα μονάδα LED για χρήση στη βιομηχανία αυτοκινήτων, που είναι βελτιστοποιημένη για έξυπνους προβολείς, όπως τα συστήματα προσαρμοστικής δέσμης οδήγησης (ADB).

Οι προβολείς ADB που τροφοδοτούνται από τα PixCell LED της Samsung θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ορατότητας και οδικής ασφάλειας, για να ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία οδήγησης τη νύχτα και σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως η ομίχλη ή η έντονη βροχόπτωση. 

«Το PixCell LED της Samsung είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πηγή φωτισμού αυτοκινήτου, καθώς βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία φωτισμού, σχεδιασμένη για να βελτιώνει την οδική ασφάλεια και την εμπειρία οδήγησης», δήλωσε ο Un Soo Kim, Senior Vice President του LED Business Team στη Samsung Electronics. «Ξεκινώντας με το PixCell LED, θα παρουσιάσουμε στη συνέχεια προσαρμοσμένες λύσεις φωτισμού για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων». 

Το ADB είναι μια προηγμένη τεχνολογία οδηγικής βοήθειας που έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει τη μέγιστη ορατότητα κατά την οδήγηση. Για να αποφευχθεί η αντανάκλαση των προβολέων στους άλλους οδηγούς, το ADB προσαρμόζει αυτόματα τα μοτίβα της δέσμης των προβολέων, όταν ανιχνεύει οποιοδήποτε αντικείμενο κοντά σε ένα κινούμενο όχημα. Οι πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες αυτοκίνησης του μέλλοντος, όπως η αυτόνομη και η συνδεδεμένη οδήγηση, ανεβάζουν τα στάνταρ στα πρότυπα ασφαλείας των οχημάτων και ενισχύουν τη ζήτηση για συστήματα ADB.

Αξιοποιώντας τη μακροχρόνια τεχνογνωσία της Samsung στην τεχνολογία ημιαγωγών, το νέο PixCell LED μπορεί να ενσωματώσει μονολιθικά περισσότερα από 100 εξαιρετικά μικρά τμήματα σε ένα μόνο τσιπ LED, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά την περιοχή εκπομπής φωτός.

Αυτά τα τμήματα LED διαχωρίζονται από ένα τοίχωμα σιλικόνης για να αποτρέψουν το οπτικό crosstalk, προσφέροντας υψηλή αντίθεση για αυξημένη οδηγική ορατότητα. Κάθε τμήμα λειτουργεί σαν ένα pixel, για να ελέγχει σχολαστικά την κατανομή φωτός, καθώς διακρίνει τις κατάλληλες περιοχές, ώστε η δέσμη από τον προβολέα να φωτίζει ακριβώς και μόνο όπου χρειάζεται. 

Με την περιοχή εκπομπής φωτός να έχει συρρικνωθεί στο 1/16 των συμβατικών διακριτών μονάδων LED για συστήματα ADB, το PixCell LED μπορεί να μειώσει το μέγεθος του προβολέα κατά 30-50%, επιτρέποντας μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό πιο κομψών λαμπτήρων. 

Η κατανομή φωτός και τα επίπεδα φωτεινότητας του PixCell LED έχουν σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας λογισμικό φωτισμού αυτοκίνησης, με αποτέλεσμα να προσαρμόζεται εύκολα, για να πληροί τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές για λαμπτήρες αυτοκινήτων, ανά τον κόσμο. Βασισμένοι σε έναν μοναδικό, στάνταρ σχεδιασμό λαμπτήρων, οι κατασκευαστές λαμπτήρων μπορούν να προσαρμόζουν την εκπομπή φωτός για να ταιριάζει με τις διαφορετικές ανάγκες σχεδιασμού, μειώνοντας το χρόνο ανάπτυξης, παραγωγής και διάθεσης στην αγορά. 

Η Samsung ξεκίνησε τη διάθεση των PixCell LED σε κατασκευαστές λαμπτήρων, για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα επόμενης γενιάς, έχοντας ήδη προμηθεύσει αρκετά PixCell LED για τον εξοπλισμό περισσότερων από 300.000 ηλεκτρικών οχημάτων.