Παράλληλα με την ανακοίνωση της ανάπτυξης της EOS R3, μιας υψηλής ταχύτητας επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής mirrorless, σχεδιασμένης για να δίνει στους φωτογράφους αθλητικών γεγονότων και ειδήσεων το πλεονέκτημα της γρήγορης δράσης, η Canon ανακοινώνει τρεις νέους φακούς RF.

RF 600mm F4 L IS USM RF 400mm F2.8 L IS USM RF 100mm F2.8 L MACRO IS USM

Οι RF 400mm F2.8L IS USM και RF 600mm F4L IS USM διευρύνουν την εκτεταμένη γκάμα οπτικά εξαιρετικών και κορυφαίων φακών RF της Canon για το σύστημα Canon EOS R – ένα σύστημα σχεδιασμένο για αντοχή στις μελλοντικές προκλήσεις που παρέχει απαράμιλλες δυνατότητες για τους φωτογράφους του σήμερα και του αύριο. Ιδανικοί για επαγγελματίες φωτογράφους άγριας φύσης και αθλητισμού, αυτοί οι σούπερ τηλεφακοί είναι οι πρώτοι στη σειρά RF που διαθέτουν μια μέθοδο κίνησης διπλού κινητήρα, επιτρέποντας στις κάμερες να εστιάζουν ταχύτερα από ποτέ, βοηθώντας τους επαγγελματίες να παρακολουθούν τη δράση – ακόμα και όταν πραγματοποιούν λήψεις στα 30fps.

Επίσης ανακοινώνεται και ο RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – ο πρώτος φακός macro AF στον κόσμο με μεγέθυνση 1,4 φορές. Αυτός ο φακός είναι ένα απαραίτητο εξάρτημα για όλους τους φωτογράφους, από τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες έως τους επαγγελματίες, που θέλουν να προωθήσουν τις δημιουργικές δεξιότητές τους με τα ισχυρά οφέλη που προσφέρουν οι κάμερες και οι φακοί του συστήματος EOS R.

RF 400mm F2.8L IS USM και RF 600mm F4L IS USM – σούπερ τηλεφακοί με απίστευτες ταχύτητες εστίασης

Ο RF 400mm F2.8L IS USM και ο RF 600mm F4L IS USM βασίζονται, αντίστοιχα, στους πρωτοποριακούς EF 400mm f/2.8L IS III USM και EF 600mm f/4L III USM – δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς σούπερ τηλεφακούς για επαγγελματίες φωτογράφους αθλητισμού και άγριας φύσης. Ενώ η οπτική και η μηχανική των φακών είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες με τις εκδόσεις EF, οι δυνατότητες αυτών των σούπερ τηλεφακών περνούν σε ανώτερο επίπεδο, καθώς εκμεταλλεύονται πλήρως το επαναστατικό σύστημα EOS R και το RF Mount της Canon. 

Οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τους φακούς θα απολαύσουν απίστευτα εστιακά μήκη – ακόμα περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται με τους προσαρμογείς επέκτασης 1,4x και 2x RF –  για εξαιρετικά υψηλή οπτική απόδοση, γρήγορη εστίαση, μειωμένο βάρος και βελτιωμένη ισορροπία κατά τη χρήση με μια κάμερα του Canon EOS R System.

Οι RF 400mm F2.8L IS USM και RF 600mm F4L IS USM διαθέτουν τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των φακών RF της Canon, όπως ο έλεγχος διαφράγματος σε στοπ 1/8 για το βίντεο, και βελτιωμένο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης IS, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που ενεργοποιείται από το σύστημα πρόσδεσης φακών RF Mount, που παρέχει 5.5 στοπ. Επιπλέον, οι φακοί υποστηρίζουν μια μέθοδο κίνησης διπλού κινητήρα για ταχύτερη εστίαση AF με μελλοντικά σώματα. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες μπορούν να πραγματοποιούν λήψεις εστιάζοντας μακριά, σε γρήγορα κινούμενη δράση που θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρονικό διάστημα χιλιοστών του δευτερολέπτου. Και οι δύο φακοί διαθέτουν επίσης τρεις ταχύτητες χειροκίνητης εστίασης, για ακριβή έλεγχο και πλήρη χειροκίνητη εστίαση, επιτρέποντας προσαρμογές χωρίς αλλαγή της λειτουργίας λήψης. Επιπλέον, οι επαγγελματίες μπορούν να αποθηκεύσουν δύο προκαθορισμένες παραμέτρους εστίασης για γρήγορη ανάκληση – εξοικονομώντας χρόνο όταν πρέπει να αντιδράσουν γρήγορα, επιτρέποντάς τους να τραβήξουν την εστίαση κατά τη λήψη βίντεο. Ο δακτύλιος εστίασης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως δακτύλιος ελέγχου με ορισμένα σώματα της σειράς EOS R.

Χάρη στη χρήση γυαλιού Fluorite και Super UD μαζί με επιστρώσεις ASC και Super Spectra, ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα f/2.8, ο RF 400mm F2.8L IS USM προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια σε όλο το κάδρο. Ο RF 600mm F4L IS USM μοιράζεται το ίδιο πλεονέκτημα της ελαχιστοποιημένης παραμόρφωσης και λαμπιρίσματος – ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα f/4 του φακού – εξασφαλίζοντας ότι οι επαγγελματικές εικόνες διαθέτουν την υψηλότερη ποιότητα από άκρη σε άκρη. Λειτουργώντας αξιόπιστα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο RF 600mm F4L IS USM, χάρη στο μεγάλο διάφραγμα f/4, και ο RF 400mm F2.8L IS USM με το διάφραγμα f/2.8, υποστηρίζουν αμφότεροι 5,5 στοπ σταθεροποίησης εικόνας – μειώνοντας το κούνημα της κάμερας, ακόμη και σε αμυδρά φωτισμένες συνθήκες, καθιστώντας τους ιδανικούς για τους επαγγελματίες που θέλουν να επιτυγχάνουν την τέλεια λήψη, ανεξάρτητα από τις συνθήκες.

Κατασκευασμένοι για να εμπνέουν εμπιστοσύνη, και οι δύο φακοί είναι ελαφριοί και μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες της επαγγελματικής χρήσης. Είτε οι φωτογράφοι βρίσκονται σε μια βροχερή τοποθεσία είτε σε ένα σαφάρι γεμάτο σκόνη, οι φακοί αντέχουν στις δοκιμασίες χάρη στη θρυλική ποιότητα κατασκευής της σειράς L και το λευκό φινίρισμα που αντανακλά τη θερμότητα.

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – ένας τέλειος φακός macro και πορτρέτων

Ο RF 100mm F2.8L MACRO IS USM είναι ένας πραγματικά ευέλικτος φακός και ένα απαραίτητο εξάρτημα για επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες και ενθουσιώδες ερασιτέχνες των λήψεων macro, νεκρής φύσης και φωτογραφίας πορτρέτου. Ο υψηλότερος από το μέσο όρο λόγος μεγέθυνσης 1,4:1 – που κατέστη δυνατός χάρη στο πλωτό σύστημα του φακού και τη σύντομη εστίαση στο πίσω μέρος – επιτρέπει στους φωτογράφους να καταγράφουν εξαιρετικές κοντινές λεπτομέρειες. Η κολακευτική εστιακή απόσταση των 100mm στο διάφραγμα f/2.8 είναι ιδανική για όσους θέλουν να καταγράφουν εντυπωσιακές προσωπογραφίες.

Εκτός από την απίστευτη μεγέθυνση, ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει και μια βελτίωση από την έκδοση EF – του EF 100mm f / 2.8L Macro IS USM – είναι ένας νέος μεταβλητός και ρυθμιζόμενος δακτύλιος ελέγχου σφαιρικής εκτροπής. Οι φωτογράφοι μπορούν να διαφοροποιήσουν την εμφάνιση του φόντου και του πρώτου πλάνου bokeh, ενώ πλέον μπορούν να δημιουργήσουν ένα εφέ απαλής εστίασης στο θέμα. Το μέγιστο διάφραγμα f/2.8 με 9 λεπίδες δίνει ρηχό βάθος πεδίου και όμορφο bokeh. Διαθέτοντας την ποιότητα εικόνας επαγγελματικού βαθμού που παρατηρείται σε όλη τη σειρά φακών RF της Canon, ο RF 100mm F2.8L MACRO χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό των φακών USM εξασφαλίζει ευκρινείς εικόνες υψηλής αντίθεσης από άκρη σε άκρη. 

Ο RF 100mm F2.8L MACRO IS USM διαθέτει επίσης οπτική στοπ εικόνας έως 5 στοπ και σε συνδυασμό με το σύστημα σταθεροποίησης IS – 8 στοπ (χρησιμοποιώντας τα πρότυπα CIPA) όταν χρησιμοποιείται με την EOS R5 και την EOS R6, μειώνοντας σημαντικά το κούνημα της κάμερας όταν κρατιέται στο χέρι. Το Dual Nano USM AF παρέχει ομαλή, ακριβή και υψηλής ταχύτητας αυτόματη εστίαση που είναι σχεδόν αθόρυβη, ενώ η αναπνοή εστίασης καταστέλλεται επίσης – καθιστώντας τον φακό ιδανικό για λήψη ταινιών αλλά και μετά την παραγωγή κατά τη διαδικασία Focus Stacking. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφορίες των παραπάνω προϊόντων επισκεφθείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους: 

RF 400mm F2.8L IS USM, RF 600mm F4L IS USM και RF 100mm F2.8L MACRO IS USM .

Για την επερχόμενη φωτογραφική μηχανή Canon EOS R3, η οποία επίσης μόλις ανακοινώθηκε, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.canon.gr/cameras/eos-r3/ .