To Choice SDK από την εταιρεία σχεδιασμού εφαρμογών bluesource μετατρέπει εύκολα ήδη υπάρχουσες GMS εφαρμογές σε apps συμβατά με HMS.

Η Huawei, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι η συνεργαζόμενη εταιρεία , και κορυφαία πάροχος εφαρμογών για επιχειρήσεις, bluesource, κατασκεύασε μία μέθοδο ανοικτού κώδικα που προσαρμόζει GMS εφαρμογές για το AppGallery, χωρίς να χρειάζεται να επανασχεδιαστούν ειδικά για το κατάστημα εφαρμογών της Huawei.

Το εργαλείο, το οποίο ονομάζεται Choice SDK, διευκολύνει τους παρόχους εφαρμογών να μεταμορφώσουν τις υπάρχουσες εφαρμογές τους που χτίστηκαν σε GMS και Firebase σε εφαρμογές που μπορούν να λειτουργήσουν σε περιβάλλον HMS. Αυτό εξοικονομεί  κόστος και χρόνο που θα έπρεπε να αφιερώσουν οι προγραμματιστές στην ανάπτυξη εφαρμογών και τελικά επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία συμβατότητας.

Το AppGallery αναπτύχθηκε τάχιστα και  είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη αγορά εφαρμογών στον κόσμο με 530 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAUs), σημειώνοντας ετήσια αύξηση στην Ευρώπη της τάξεως του 61,5%, αριθμός που αντιστοιχεί σε περισσότερους από 42 εκατομμύρια χρήστες. Η πλατφόρμα έχει αυξήσει τον αριθμό των εγγεγραμμένων προγραμματιστών σε 2,3 εκατομμύρια, (+77% σε σχέση με πέρσι) ενώ πλέον μετρά 300.000 προγραμματιστές εκτός Κίνας. Υπάρχουν επί του παρόντος 120.000 εφαρμογές ενσωματωμένες στο HMS Core, μια αύξηση της τάξεως του 118% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η bluesource σχεδίασε αρχικά το Choice SDK ως ενδιάμεση λύση για τη Raiffeisen Bank² στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να βοηθήσει την αυστριακή τράπεζα να κάνει τις εφαρμογές της διαθέσιμες στους χρήστες της Huawei. Το εργαλείο, το οποίο βασίζεται στην εμπειρία της bluesource στην αναπροσαρμογή εφαρμογών για πολλές επιχειρήσεις, έκτοτε διατίθεται ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, έτσι ώστε άλλα brands και προγραμματιστές να μπορούν να προσαρμόζουν τις εφαρμογές τους ταχύτερα, ασφαλέστερα και πιο αποτελεσματικά.

Ο Dietmar Pucher, Γενικός Διευθυντής της Raiffeisen Digital GmbH δήλωσε: «Στον τραπεζικό κλάδο, η ασφάλεια είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που εξετάζουμε στην ανάπτυξη λογισμικού. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς οι πελάτες μας να χρησιμοποιούν μόνο ασφαλείς και δοκιμασμένες εφαρμογές και λογισμικό στα smartphones τους και εμείς να διασφαλίζουμε ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα.»

«Πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο AppGallery, αλλά πιστεύουν ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστούν πολλοί πόροι», δήλωσε ο Martin Sprengseis-Kogler, Managing Partner της bluesource. Με το Choice SDK δημιουργήσαμε έναν απλό αυτόνομο διακόπτη που αφαιρεί την πολυπλοκότητα από τη διαδικασία και επιτρέπει στα brands να προσαρμόζονται γρήγορα και οικονομικά και να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο νέο περιβάλλον. Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να βοηθήσουμε κορυφαίες διεθνείς εταιρείες -ιδίως από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα- να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στο οικοσύστημα HMS της Huawei και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διευκολύνοντας τη διάθεση των εφαρμογών τους.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη τον μηχανισμό της bluesource προκειμένου να διασφαλίσουν την παρουσία τους στο AppGallery, μεταξύ των οποίων και ο ORF (εθνικός τηλεοπτικός οργανισμός της Αυστρίας), οι mobile τραπεζικές εφαρμογές της Raiffeisen, ο Αυστριακός Ομοσπονδιακός Σιδηρόδρομος ÖBB, το Αυστριακό Ταχυδρομείο και η αυστριακή εφαρμογή αναζήτησης προσφορών Aktionsfinder. Περισσότερες από 60 επιχειρήσεις έχουν συνεργαστεί με το bluesource για να επωφεληθούν από την τεχνολογία του και να διασφαλίσουν την επιτυχημένη μεταφορά των εφαρμογών τους στο AppGallery. Το Choice SDK έρχεται να προστεθεί σε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που αναπτύχθηκαν από την Huawei για να βοηθήσουν τους προγραμματιστές να αναβαθμίσουν και να αναπροσαρμόσουν τις εφαρμογές τους για το οικοσύστημα HMS.

 

Από αριστερά: Martin Sprengseis-Kogler, Managing Partner στη bluesource; Georg Hanschitz, Επικεφαλής Ανάπτυξης Οικολογικών Συσκευών, Huawei Consumer Group Αυστρίας.

«Η καινοτομία ανοιχτού κώδικα είναι κομβικής σημασίας και η περίπτωση του Choice SDK καταδεικνύει τι επιτυγχάνεται όταν υπάρχει συνεργασία και θετική νοοτροπία. Αυτή η λύση θα βοηθήσει τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο να αναβαθμίσουν οποιαδήποτε εφαρμογή που σχετίζεται με το GMS ή το Firebase για το AppGallery. Θέλω να ευχαριστήσω τη bluesource για την αφοσίωσή της. Είμαστε περήφανοι που αυτό το εργαλείο ανοιχτού κώδικα έχει κατασκευαστεί στην Αυστρία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν και είναι εύκολο να ενσωματωθεί – σε οποιοδήποτε είδος εφαρμογών Android σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Georg Hanschitz, Επικεφαλής Ανάπτυξης Οικολογικών Συσκευών, Huawei Consumer Group Αυστρίας.

Το Choice SDK είναι διαθέσιμο για download στον παρακάτω σύνδεσμο: https://github.com/bluesource/ChoiceSDK