Η κορεάτικη εταιρία κατασκευής οπτικών ειδών Samyang Co., Ltd., ανακοίνωσε την τελευταία προσθήκη φακών της σειράς Tiny με την εισαγωγή ενός νέου φακού AF 24mm F1.8 FE (large-aperture wide-angle prime lens), για κάμερες Sony Full-Frame E mount. Ο φακός είναι μικροσκοπικός και ελαφρύς ώστε να ταιριάζει και στις μικρότερες CSC μηχανές. 

Η Samyang επεκτείνει τη σειρά Tiny F1.8 – Ο Samyang 24mm F1.8 FE ζυγίζει μόνο 230g έχει μήκος 71mm και χρησιμοποιεί 11 στοιχεία σε 8 ομάδες (7 ειδικοί φακοί – 2 ASP, 3 HR, 2 ED). Διαθέτει ίριδα 9 λεπίδων, σπείρωμα φίλτρου 58 mm και απόσταση εστίασης μόλις 0,19 m. 

Ιδανικός ευρυγώνιος φακός αυτόματης εστίασης για αστροφωτογραφία

Ο φακός AF 24mm F1.8 FE διαθέτει μια νέα λειτουργία με τίτλο «Custom Mode» με «ένδειξη LED» για αστροφωτογραφία. Η “Προσαρμοσμένη λειτουργία” μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του νέου σχεδιασμένου κουμπιού Focus Hold. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να μετακινήσετε την εστίαση απευθείας στο άπειρο, κάνοντας κλικ στο κουμπί κατά την είσοδο στην προσαρμοσμένη λειτουργία. Δεδομένου ότι η εργοστασιακή προεπιλεγμένη ρύθμιση μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, ανάλογα με το κάθε σώμα της κάμερας, είναι μια βολική λειτουργία που σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε την ακριβή τιμή εστίασης άπειρου, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σώμα της κάμερας. Εάν η τιμή εστίασης που έχει ρυθμιστεί μέσω της ενδεικτικής λυχνίας LED δεν ταιριάζει, θα εμφανίζεται με ένα κόκκινο LED. Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί, η τιμή εστίασης θα προσαρμοστεί αυτόματα στην αποθηκευμένη τιμή, αλλάζοντας το LED σε πράσινο.

Λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον της αστροφωτογραφίας, αυτή είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία για όσους πρέπει να περάσουν μεγάλες περιόδους σε σκοτεινό περιβάλλον.

Χαρακτηριστικά του AF 24mm F1.8 FE

Συμπαγής, με εξαιρετική ανάλυση. Η τελευταία οπτική τεχνολογία της Samyang επιτρέπει σε αυτόν τον ευρυγώνιο φακό μεγάλου διαφράγματος να επιτυγχάνει εκπληκτική ανάλυση από γωνία σε γωνία, ακόμη και στη μέγιστη ρύθμιση F1.8. Συνολικά 11 στοιχεία σε 8 ομάδες, με 7 ειδικούς φακούς (2 ASP, 3 HR, 2 ED) σας επιτρέπουν να εκφράσετε την άπειρη δημιουργικότητά σας. Ιδιαίτερα κατάλληλο για αστροφωτογραφία καθώς προσφέρει υπέροχες εικόνες με ελαχιστοποιημένη σφαιρική εκτροπή και κώμα.

Μικρό βάθος πεδίου με μεγάλο διάφραγμα F1.8

Το AF 24mm F1.8 FE διαθέτει ένα γρήγορο διάφραγμα F1.8 για ευκρινή εστίαση και όμορφα θολό φόντο. Σας δίνει πλήρη έλεγχο του βάθους πεδίου, ώστε να μπορείτε να απομονώσετε το θέμα σας από το φόντο. Το κυκλικό άνοιγμα 9 λεπίδων συμβάλλει στην ομαλή, απαλή και φυσική εμφάνιση bokeh.

Ευέλικτος φακός για τοπία, αστροφωτογραφία ακόμη και στιγμιότυπα

Ο φακός 24mm F1.8 FE παρέχει ευρεία γωνία προβολής 83,7˚ και μικρή ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,19m (0,62ft). Αυτό σας επιτρέπει να τραβήξετε φωτογραφίες  είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς χώρους. Επιπρόσθετα με αυτόν το φακό ευρείας γωνίας, μπορείτε ελεύθερα να δημιουργήσετε το δικό σας τοπίο, εύκολα και δημιουργικά.

Μικρός & ελαφρύς με μοντέρνο σχεδιασμό

Ο AF 24mm F1.8 FE ζυγίζει μόνο 230g (8.1oz) και έχει μήκος μόλις 71.5mm (2.8in). Αυτός ο μικρός και ελαφρύς φακός ενισχύει την κινητικότητά σας όταν χρησιμοποιείται με mirrorless camera E-mount. Επίσης το ματ φινίρισμα και η χαραγμένη με λέιζερ γραμματοσειρά παρέχει καλύτερη αναγνωσιμότητα και αυξάνει την ευκολία του χρήστη. Επίσης περιλαμβάνει στεγανοποίηση καιρού (προστασία από τη σκόνη, την ελαφριά βροχή και το χιόνι) και έτσι έχετε τη δυνατότητα λήψης εκπληκτικών εικόνων και σε αντίξοες συνθήκες.

Προηγμένη γρήγορη και αθόρυβη αυτόματη εστίαση για φωτογραφίες και ταινίες

Με την αυτόματη εστίαση οι εικόνες είναι ακριβείς και ταχύτατες, αλλά πρέπει επίσης να είναι ομαλές και αθόρυβες. Ο AF 24mm F1.8 FE διαθέτει τον πιο πρόσφατο STM (Stepping Motor), και έτσι επιτρέπει σε μια μεγαλύτερη και βαρύτερη ομάδα φακών εστίασης να ελέγχεται πιο αθόρυβα και με ακρίβεια, παρέχοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο.

Μεγιστοποίηση της χρηστικότητας με νέες δυνατότητες 

Προσαρμόσιμο κουμπί εστίασης, πατώντας και κρατώντας πατημένο αυτό το κουμπί, ο φακός θα είναι κλειδωμένος σε αυτήν την απόσταση εστίασης. Ο χρήστης μπορεί επίσης να εκχωρήσει άλλες επιθυμητές λειτουργίες στο κουμπί Focus-Hold Button μέσω της ρύθμισης μενού στο σώμα της κάμερας.

Προσαρμοσμένος διακόπτης

Εξοπλισμένος με το Custom Switch της Samyang, η λήψη και η λειτουργία είναι πιο διαισθητική και απλή. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε διάφορες λειτουργίες όπως η λειτουργία ελέγχου διαφράγματος ή η λειτουργία MF από το διακόπτη και να απολαύσετε τη λειτουργία λήψης που ταιριάζει στις προσωπικές σας προτιμήσεις. Περισσότερες λειτουργίες θα προστεθούν μέσω ενημερώσεων υλικολογισμικού στο μέλλον.

Custom Mode – ΝΕΑ λειτουργία για την Αστροφωτογραφία

Όταν ένας χρήστης εισέλθει στην προσαρμοσμένη λειτουργία, η ένδειξη LED θα αναβοσβήνει κόκκινη μία φορά και η εστίαση θα μετακινηθεί αυτόματα στη θέση απείρου (εργοστασιακή προεπιλεγμένη τιμή ρύθμισης). Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τη δική τους / επιθυμητή θέση εστίασης / τιμή με το κουμπί focus hold button.