Η Canon συνεχίζει τη χορηγία της για την κατηγορία Canon Young Champion of the Year Award στα βραβεία Global Good Awards 2021, τα οποία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα των νέων ακτιβιστών που έχουν επιδείξει εξαιρετική ηγεσία στην εκστρατεία για κοινωνική ή περιβαλλοντική αλλαγή.

Εμπνευσμένο από το Πρόγραμμα Νέων της Canon EMEA, το οποίο επιδιώκει να δώσει στους νέους σε όλη την περιοχή μια φωνή σε θέματα βιωσιμότητας που έχουν σημασία για αυτούς, το βραβείο έχει ως στόχο τόσο να γιορτάσει εκείνους που προωθούν θετικές αλλαγές, όσο και να εμπνεύσει άλλους να κάνουν το ίδιο.

Η κατηγορία ελεύθερης συμμετοχής αποτελείται από δύο κατηγορίες – κάτω των 16 ετών και κάτω των 21 ετών – και είναι πλέον ανοικτή για εγγραφές, οι οποίες ολοκληρώνονται στις  21 Μαΐου. Οι κριτές θα εξετάζουν αιτήσεις από περισσότερους του ενός υποψηφίους ανά συμμετοχή, για παράδειγμα όταν ομάδες ή αδέλφια έχουν συνεργαστεί για να αγωνιστούν για καλό σκοπό.

Η φωτογραφία ή απεικόνιση είναι μια σημαντική πτυχή της διαδικασίας υποβολής, με έως και έξι εικόνες με λεζάντα που απαιτούνται μαζί με έως και 1.000 υποστηρικτικές λέξεις για να αφηγηθούν την ιστορία. Όλοι οι φιναλίστ θα λάβουν εισιτήρια για την διαδικτυακή τελετή και πιστοποιητικό. Οι δύο νικητές θα λάβουν μια εισαγωγική φωτογραφική μηχανή Canon EOS DSLR και οι φιναλίστ θα λάβουν έναν εκτυπωτή Canon SELPHY Square QX10.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον εαυτό τους εάν είναι άνω των 18 ετών ή, εναλλακτικά, μπορούν να εγγραφούν με τη βοήθεια γονέα, κηδεμόνα, εταιρείας ή της φιλανθρωπικής οργάνωσης ή του οργανισμού με τον οποίο συνεργάζονται. Οι προηγούμενοι συμμετέχοντες στα προγράμματα νεολαίας της Canon ή συγγενείς των εργαζομένων της Canon δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Global Good Awards.

Οι περσινοί νικητές ήταν οι Bella Lack και Nicole Fernandes de Silva,  οι οποίοι επαινέθηκαν για τα έργα τους, αφού προώθησαν την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Διαβάστε περισσότερα εδώ για τους νικητές του περασμένου έτους που μοιράστηκαν τις συμβουλές τους για τους νεοεισερχόμενους.