Δοκιμάσαμε ένα ζευγάρι true wireless stereo ακουστικών που αποδεικνύει τη δέσμευση της Huawei στη δημιουργία premium προτάσεων στην αγορά των αξεσουάρ. Διαβάστε τι διαφορετικό προσέφεραν στην ημέρα μας με ένα μικρό… spoiler για το τέλος: το μόνο που μας σόκαρε περισσότερο από την ποιότητα των FreeBuds 4i, ήταν η συμφέρουσα τιμή τους!

Ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο που τα… νεύρα είναι τεταμένα και η ψυχολογία όλων μας δεν σηκώνει πολλές (παραπάνω) ενοχλήσεις, με αποτέλεσμα κάθε στιγμή που μας ανεβάζει τη διάθεση να είναι πιο πολύτιμη από ποτέ. Τα true wireless stereo (TWS) ακουστικά Huawei FreeBuds 4i έρχονται για να μας επιτρέψουν να βυθιστούμε στην αγαπημένη μας μουσική, αλλά και να επικοινωνήσουμε με φίλους, συγγενείς και συνεργάτες εύκολα και απροβλημάτιστα. Ζήσαμε μια ολόκληρη μέρα μαζί τους, προκειμένου να καταλάβουμε τι νέο έχουν να προσφέρουν στην καθημερινότητά μας και αν πραγματικά αξίζει κάποιος να τα αποκτήσει. Καταθέτουμε, λοιπόν, την εμπειρία μας και τα συμπεράσματα δικά σας…

Καλημέρα… δίχως νεύρα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξεκινάμε τη μέρα μας, προσπαθώντας να ξεμπλέξουμε καλώδια ακουστικών, τα οποία έχουν δημιουργήσει κόμπο που θυμίζει γόρδιο δεσμό, ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει να χτυπάει το τηλέφωνο. Βγάζοντας τα Huawei FreeBuds 4i από την κομψότατη θήκη τους και τοποθετώντας τα απευθείας στα αυτιά μας δίχως την παραμικρή… υποψία καλωδίου, η μέρα μας ξεκίνησε με χαμόγελο.

Το pairing γίνεται αυτόματα με οποιαδήποτε bluetooth φορητή συσκευή (Android ή iOS), ακόμα και με laptop ή desktop PC, εφόσον διαθέτουν δυνατότητα bluetooth συνδεσιμότητας.

«Πορτιέρης» στα αυτιά μας!

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η δουλειά αναπόφευκτα ξεκινά από το σπίτι, πριν ξεκινήσουμε τη διαδρομή μας προς το γραφείο. Πίνοντας έναν καφέ στην κουζίνα και απαντώντας στα πιο επείγοντα mail, είχαμε το πλυντήριο πιάτων να δηλώνει με τον πλέον θορυβώδη τρόπο πως και αυτό εργάζεται ακούραστα, κουράζοντας όμως τα αυτιά μας. Όλα αυτά μέχρι να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία «Active Noise Cancellation» με ένα παρατεταμένο μας άγγιγμα στην εξωτερική επιφάνεια των FreeBuds 4i. Αυτοστιγμεί και με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο, η «βαβούρα» του πλυντηρίου εξαφανίστηκε και μπορέσαμε να απολαύσουμε την αγαπημένη μας μουσική… Πώς έγινε αυτό; Χάρη στην ενεργή ακύρωση θορύβου (Active Noise Cancellation ή ANC), μια τεχνική που υλοποιείται στα premium ακουστικά. To ANC βασίζεται στην ανίχνευση ενοχλητικών ήχων του περιβάλλοντος μέσω ειδικών μικροφώνων και στη μετέπειτα «εξουδετέρωσή» τους, μέσω αναπαραγωγής ήχου αντίστροφων συχνοτήτων, προκειμένου στα αυτιά μας να μην φτάνει κάθε ανεπιθύμητη φασαρία. Στα Huawei FreeBuds 4i ενοχλητικοί επαναλαμβανόμενοι ήχοι μέχρι 22dB πρακτικά εκμηδενίζονται από το σύστημα ANC.

Περπατώντας στον δρόμο

Το σύστημα ANC έδειξε τις ικανότητές του και όσο βρισκόμασταν στον δρόμο, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη «βαβούρα» της κίνησης. Όταν φτάσαμε στο take-away καφέ για να παραγγείλουμε τον… τρίτο καφέ της ημέρας πριν καλά-καλά φτάσουμε στο γραφείο, δεν χρειάστηκε να βγάλουμε τα ακουστικά της Huawei από τα αυτιά μας. Απλά με ακόμα ένα παρατεταμένο άγγιγμα ενεργοποιήσαμε το «Awareness Mode», χάρη στο οποίο ήχοι, όπως ομιλίες, καταγράφονται και αναπαράγονται στο εσωτερικό του αυτιού μας, προσπερνώντας το φυσικό φράγμα που ορθώνει απέναντι στον έξω κόσμο, προκειμένου να έχουμε επαφή με το περιβάλλον διατηρώντας τα FreeBuds 4i στα αυτιά μας.

Τηλεφωνικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις

Φτάνοντας στο γραφείο, μια ματιά στο πρόγραμμα της ημέρας μας υπενθυμίζει πως πρέπει να δώσουμε το «παρών» σε αρκετές τηλεδιασκέψεις και ψηφιακές συνεντεύξεις Τύπου (ένα trend που έχει επιβάλλει η πανδημία). Τα πράγματα βέβαια στο γραφείο ποτέ δεν είναι ήσυχα, όσο κι αν τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όσο μάλιστα οι αποστάσεις μεταξύ μας αυξάνονται, τόσο οι εντάσεις τον φωνών δυναμώνουν αναπόφευκτα! Η πραγματοποίηση μιας τηλεδιάσκεψης δεν είναι εύκολη, όταν στο υπόβαθρο κυριαρχούν συζητήσεις συναδέλφων με εξωτερικούς συνεργάτες ή εκπροσώπους εταιρειών και φυσικά δυνατή μουσική από το ατελιέ και τον… designated DJ του γραφείου μας! Με τη βοήθεια των FreeBuds 4i, όχι μόνο απομονώσαμε το πολύβουο περιβάλλον του γραφείου από τα αυτιά μας, αλλά επιτρέψαμε και στους συνομιλητές μας να ακούν μόνο εμάς και όχι τις μουσικές επιλογές των συναδέλφων! Ομολογουμένως, το σύστημα των δύο MEMS (Micro-Electro-Mechanical System) μικροφώνων σε κάθε ακουστικό βελτίωσε κατακόρυφα την ποιότητα κλήσεων, χάρη στην τεχνολογία dual-mic call noise cancellation.

Διάλειμμα μετά μουσικής και gaming

Στις στιγμές της ημέρας που μπορούσαμε να ξεκλέψουμε λίγα λεπτά χαλάρωσης, δράση ανέλαβε περιεχόμενο βίντεο, μουσική κάθε είδους, αλλά και gaming στο κινητό. Ούτε και τότε, φυσικά, τα πανάλαφρα ακουστικά (μόλις 5,5 γραμμάρια) βγήκαν από τα αυτιά μας. Με έναν δυναμικό οδηγό 10mm, τα FreeBuds 4i καλύπτουν συχνότητες εύρους 20Hz έως και 20.000Hz, με έντονα μπάσα και κρυστάλλινες υψηλότερες συχνότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του mobile gaming τα Huawei FreeBuds 4i μπαίνουν αυτόματα σε low-latency mode, παρέχοντας τον απόλυτο συγχρονισμό εικόνας και ήχου, όταν παίζετε παιχνίδια στο κινητό.

Καληνύχτα και επαναφόρτιση (μόνο για μας!)

Έφτασε η νύχτα και στην άτυπη ενεργειακή μας… κόντρα με τα Huawei FreeBuds 4i  βγήκαμε χαμένοι: η δική μας ενέργεια εξαντλήθηκε, πριν τα ακουστικά ξεμείνουν από ρεύμα! Επιστρέφοντάς τα FreeBuds στη θήκη-φορτιστή, αναπληρώνουν την ενέργεια που έχασαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίχως καν να χρειαστεί να βάλουμε τη θήκη στην πρίζα.

Τα Huawei FreeBuds 4i  παρέχουν εντυπωσιακή αυτονομία, η οποία συνολικά (θήκη & earbuds) αγγίζει τις 22 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής μακριά από πρίζες. Πιο συγκεκριμένα, θα έχετε στη διάθεσή σας έως και 10 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής με απενεργοποιημένο το ANC ή 7,5 ώρες με ενεργό το ANC και αντίστοιχα έως και 6,5 ώρες κλήσεις (δίχως noise canceling) ή 5,5 ώρες με ακύρωση θορύβου. Ενδεικτικό της ποιότητας της μπαταρίας είναι το εξής: αν για κάποιον λόγο που δεν κατανοούμε θέλετε να φορτίσετε και να αποθηκεύσετε τα Huawei FreeBuds 4i, τότε θα περάσουν περάσουν 200 (!) ολόκληρες μέρες μέχρι να αποφορτίσουν πλήρως (super stand-by mode). Τέλος, αν έχετε ξεχαστεί και διαπιστώσετε λίγο πριν φύγετε από το σπίτι πως τα ακουστικά έχουν ξεφορτίσει, μόλις 10 λεπτά επαρκούν για 4 ώρες αναπαραγωγής μουσικής!

Μοναδική πασχαλινή προσφορά έως τις 18 Απριλίου!

Η Huawei… ντύνεται νονά και φέρνει ένα εκπληκτικό πασχαλινό δώρο στους πολυάριθμους φίλους της! Έτσι, μέχρι τις 18 Απριλίου 2021 (και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων), αποκτώντας τα Huawei Freebuds 4i από το δίκτυο επίσημων συνεργατών της εταιρείας (Cosmote / ΓΕΡΜΑΝΟΣ – ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – ΠΛΑΙΣΙΟ – Public – MediaMarkt – Vodafone – WIND – Electronet – You.gr – WelcomeStores – Euronics – Expert Hellas) στην ήδη εκπληκτική τιμή τους (μόλις 89€!) παίρνετε δώρο το Huawei Band 4, ένα fitness activity tracker ρολόι που κοστίζει 44,90€.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:

Facebook: HuaweimobileGR

Instagram: huaweimobilegr