Η Deutsche Telecom μαζί με την France Telecom έρχονται σε συμφωνία προκειμένου να συγχωνευθεί η T-Mobile και η Orange στη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μία εταιρεία κολοσσό.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


orange_t-mobile_1476794cΣύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού οι δύο εταιρείες, σημειώνεται ότι η νέα σύμπραξη θα έχει ένα πελατολόγιο το οποίο θα φτάνει τους 28,4 εκατομμύρια πολίτες, αριθμός που αν μη τι άλλο παραμένει εντυπωσιακός. Ουσιαστικά, πρεσβεύει το 37% των Βρετανών συνδρομητών. Τα ενοποιημένα κέρδη του νέου σχήματος εκτιμάται ότι θα αγγίζουν τα €9,4 δισεκατομμύρια.


Σημαντική είναι η προσθήκη των broadband υπηρεσιών που παρέχει η Orange, δίνοντας όχημα για νέες ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες. Οι δύο εταιρείες σημειώνουν στην κοινή τους ανακοίνωση ότι τα οφέλη για τους βρετανούς καταναλωτές είναι πολλαπλά, με τα κυριότερα από αυτά να αποτελούν την καλύτερη κάλυψη δικτύου, την αυξημένη ποιότητα σήματος και την πραγματοποίηση επωφελών επενδύσεων.


Το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει θα είναι ισορροπημένο με 50% εκπροσώπηση από τις δύο πλευρές. Ο Tom Alexander, τωρινός CEO της Orange UK, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του κοινού σχήματος, ενώ ο Richard Moat, τωρινός CEO της Τ-Mobile UK, θα λάβει τη θέση του Chief Operating Officer στο νέο σχήμα.


Οι σχετικές υπογραφές αναμένονται εντός του προσεχούς Οκτωβρίου, ενώ εκτός από την επικείμενη θετική συνέπεια που θα υπάρξει για τη μετοχή του σχήματος, η εν λόγω κίνηση υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσει θετικά για την κατανομή των συσχετισμών στην παγκόσμια τηλεπικοινωνιακή αγορά.