Για τον καίριο ρόλο του αθλητισμού στην εκπαίδευση είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί η ομάδα “LG Αθλητές του Αύριο” της LG Electronics (LG), σε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή ομιλία από τον εν ενεργεία κορυφαίο καλαθοσφαιριστή Νίκο Ζήση σε συνεργασία με την Eurohoops Academy.

Η ομιλία είχε ως θέμα ‘Σχολείο και Αθλητισμός’ με επίκεντρο την αξία του αθλητισμού και της ομαδικότητας ως μια δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο των νέων. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, οι μικροί αθλητές ενημερώθηκαν για τη σημασία του αθλητισμού που πέρα από την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και της σωματικής δύναμης, συμβάλλει στην καλλιέργεια αξιών, στην κοινωνικοποίηση των ατόμων, αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας, οι “LG Αθλητές του Αύριο” είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν προσωπικές απορίες και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

Ο Νίκος Ζήσης είναι κορυφαίος καλαθοσφαιριστής, που αγωνίζεται για την ΑΕΚ. Με πολυάριθμες διακρίσεις τόσο σε εθνικά όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό του,  έχει βραβευθεί, επίσης, από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για την προσφορά του στην Εθνική Ομάδα και την ελληνική καλαθοσφαίριση.