Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ναυαρχίδας JZ2000 OLED TV που ανακοινώθηκε στο CES, η Panasonic ανακοίνωσε σήμερα περισσότερα προϊόντα από την γκάμα της για το 2021, με τις ολοκαίνουργιες τηλεοράσεις OLED και LED.

Χάρη στη ρύθμιση Hollywood και την εξαιρετική χρωματική τους ακρίβεια, οι τηλεοράσεις Panasonic ήταν πάντα η καλύτερη επιλογή για προβολή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών υψηλής ποιότητας. Το 2021, με οδηγό το “Δείτε τα όλα, νιώστε τα όλα”, η Panasonic χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της πάνω στην ποιότητα εικόνας για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την απόλαυση των αθλητικών, των παιχνιδιών, του streaming ή οποιουδήποτε άλλου περιεχομένου.

Για να το καταφέρει αυτό, η κορυφαία ποιότητα εικόνας αποδίδει όλες τις λεπτομέρειες, το χρώμα και την αντίθεση που σκόπευαν οι δημιουργοί της, συνδυάζοντας τα με δυνατό, πεντακάθαρο ήχο για να σας επιτρέψει να τα δείτε όλα και να τα νιώσετε όλα. 

Νέα γκάμα OLED: εξαιρετική στο κινηματογραφικό περιεχόμενο

Για τις OLED, η Panasonic συμπλήρωσε τη ναυαρχίδα JZ2000 με τις νέες σειρές JZ1500, JZ1000 και JZ980, με τις τρεις τελευταίες διαθέσιμες σε μεγέθη 65 ιντσών, 55 ιντσών και τη νέα για το 2021, 48 ιντσών. Όπως και με τη JZ2000, έχουν την ρύθμιση χρωμάτων του Stefan Sonnenfeld, Ιδρυτή και Διευθύνοντος Συμβούλου της Company 3 και αξιόπιστου συνεργάτη μερικών από τους καλύτερους κινηματογραφιστές στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τεχνική ακρίβειας χρωμάτων της Panasonic, αυτές οι νέες τηλεοράσεις OLED θα γίνουν αντίστοιχα το σημείο αναφοράς για την παρακολούθηση κινηματογραφικού και εμπλουτισμένου περιεχομένου.

Τα τελευταία χρόνια η Panasonic έχει κατευθύνει την τεχνογνωσία της και πρωτοπορεί με την δημιουργία πολύ φωτεινότερων panel OLED με τη μορφή των Master HDR OLED Professional Edition. Στο παρελθόν αυτά περιορίζονταν στις τηλεοράσεις ναυαρχίδες, αλλά το 2021 η Panasonic θα περιλαμβάνει το φωτεινότερο panel Master HDR OLED Professional Edition τόσο στη JZ2000 όσο και στη JZ1500 *1 – υπέροχα νέα για τους θεατές που θέλουν να απολαύσουν καλύτερη απόδοση HDR, αλλά έχουν ήδη ένα ολοκληρωμένο ηχοσύστημα στο σπίτι.

Όλες αυτές οι σειρές OLED θα διαθέτουν τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή HCX Pro AI, ο οποίος ανακοινώθηκε με τη JZ2000, επιτρέποντας τη νέα λειτουργία εικόνας Auto AI. Το Auto AI συμβάλλει στην παροχή βέλτιστης εμπειρίας στους θεατές, εντοπίζοντας με ακρίβεια το είδος του περιεχομένου που προβάλλεται: για παράδειγμα, ταινία ή αθλητικά και στη συνέχεια προσαρμόζει αυτόματα την ποιότητα της εικόνας αναλόγως. Η λειτουργία Auto AI είναι μια αυτόνομη λειτουργία εικόνας, ώστε οι θεατές που θέλουν να επιλέξουν χειροκίνητα τις καλύτερες ρυθμίσεις να εξακολουθούν να μπορούν να το κάνουν.

Επιπλέον, καθώς διαθέτουν τον νέο επεξεργαστή HCX AI Pro, οι νέες OLED θα υποστηρίζουν επίσης το Game Mode Extreme, το οποίο μειώνει την καθυστέρηση σε μια από τις χαμηλότερες στο χώρο των τηλεοράσεων OLED. Αυτή η μείωση στην καθυστέρηση δεν επιτυγχάνεται λόγω βελτιώσεων από την πλευρά της βιομηχανίας των panel, αλλά είναι αποτέλεσμα σημαντικών βελτιώσεων στη μηχανική σχεδίαση που πραγματοποίησε η Panasonic. Όλα τα μοντέλα OLED θα υποστηρίζουν επίσης το AMD FreeSync Premium.

*1 Εκτός του μοντέλου των 48 ιντσών

Νέες τηλεοράσεις LED: ιδανικές για αθλητικά και παιχνίδια

Εκτός από τις βελτιώσεις στις OLED, η Panasonic ανακοίνωσε επίσης τρεις νέες σειρές LED για το 2021 και άφησε να εννοηθεί ότι αναμένονται περισσότερες.

Η σειρά LED που ανακοινώθηκε πρόσφατα είναι η σειρά JX940 (75″, 65″, 55″, 49″), η σειρά JX850 (65″, 58″, 50″, 40″) και η σειρά JX800 (65″, 58″, 50″, 40″). 

Η Panasonic εξήγησε ότι ειδικά η σειρά JX940 θα είναι ιδανική για τους λάτρεις των αθλητικών και των παιχνιδιών. 

– Πρώτον, όπως και οι τηλεοράσεις OLED που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, η σειρά JX940 διαθέτει επίσης τον ολοκαίνουργιο επεξεργαστή HCX Pro AI που σημαίνει ότι μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα αθλητικές εκπομπές και να βελτιστοποιήσει ανάλογα την ποιότητα της εικόνας. Το Intelligent Clear Motion εξομαλύνει επίσης τις δυναμικές κινήσεις για να απολαμβάνει ο θεατής εικόνα που δεν τρεμοπαίζει .

– Δεύτερον, η σειρά JX940 συνοδεύεται από ένα φωτεινό panel HDR Cinema Display Pro 120Hz με ευρείες γωνίες θέασης – ιδανικό για την παρακολούθηση αθλητικών με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

– Τρίτον, η υποστήριξη dolby Atmos προσφέρει ήχο που γεμίζει τον χώρο. Επίσης, η σειρά JX940 διαθέτει την νέα έκδοση στην σχεδίαση της ευέλικτης βάσης της Panasonic*². Όταν η βάση τοποθετείται στη εξωτερική θέση, ανεβάζει ελαφρώς την τηλεόραση έτσι ώστε να επιτρέπει την τοποθέτηση ενός soundbar (όπως το soundbar HTB490 της Panasonic) κάτω από αυτήν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την απόδοση του ήχου.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, η σειρά JX940 διαθέτει τον νέο επεξεργαστή HCX Pro AI που σημαίνει ότι υποστηρίζει τα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, όπως το High Frame Rate (HFR) και το Variable Refresh Rate (VRR) και τη καθιστά πολύ δυνατή για παιχνίδια. Το JX940 υποστηρίζει επίσης το AMD FreeSync Premium.

*2 Εξαιρούνται τα μοντέλα 75 ιντσών

JX800: Εξαιρετική για Streaming

Η εισαγωγή του νέου επεξεργαστή HCX Pro AI στα σετ ανώτερης ποιότητας της Panasonic σημαίνει ότι η Panasonic έχει πλέον φέρει τον επεξεργαστή HCX προηγούμενης γενιάς σε βασικά μοντέλα όπως η σειρά JX800 – δηλαδή ακόμη και τα βασικά σετ θα έχουν πρόσβαση στον τεράστιο πλούτο της επιστήμης χρωμάτων στον οποίο ειδικεύεται η Panasonic. 

Ως αποτέλεσμα, η JX800 προσφέρει μια ποιότητα εικόνας υψηλού επιπέδου η οποία, σε συνδυασμό με το HDR Bright Panel Plus και ένα πολύ ευρύ φάσμα υπηρεσιών streaming, την καθιστούν ιδανική οικογενειακή τηλεόραση σε προσιτή τιμή και κατάλληλη για συνεχή παρακολούθηση.

Επίσης, για πρώτη φορά, η JX800 συνδυάζει τον επεξεργαστή HCX της Panasonic με το λειτουργικό σύστημα Android, διατηρώντας παράλληλα μέρος της χρηστικότητας του εύκολου στη χρήση λειτουργικού συστήματος Home Screen της Panasonic.

Υποστηριζόμενα φορμά

Tο 2021 η Panasonic συνεχίζει την παράδοσή να υποστηρίζει κορυφαία χαρακτηριστικά σε όλα τα προϊόντα της γκάμας της, από το πιο πλούσιο ως το πιο βασικό στο οποίο και κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά.

Το Film Maker Mode με Intelligent Sensing, το οποίο ανακοίνωσε η Panasonic στα μοντέλα OLED του 2020, θα υποστηριχθεί και το 2021 μέχρι και τη σειρά JX800.

Όσον αφορά τα φορμά HDR, το Dolby Vision IQ θα υποστηρίζεται και στις τηλεοράσεις OLED του 2021 καθώς και στην σειρά τηλεοράσεων LED JX940. Τα φορμά Dolby Vision και HDR10+ Adaptive θα υποστηρίζονται μέχρι και τη JX800 όπως και το HDR10 και Hybrid Log Gamma. 

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το Game Mode Extreme θα υποστηρίζεται στη JX940, φέρνοντας μαζί του τα πλεονεκτήματα του 4K High Frame Rate (HFR) και των Variable Refresh Rates.

Όσον αφορά τον ήχο, το Dolby Atmos θα υποστηριχθεί έως και τη σειρά JX850.

my Home Screen 6.0

Όλα τα νέα μοντέλα μέχρι και τη σειρά JX850 διαθέτουν την τελευταία έκδοση του TV OS της Panasonic, my Home Screen 6.0. Η νέα έκδοση προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη χρήση. 

Το my Scenery σας επιτρέπει να επιλέξετε χαλαρωτικές εικόνες και βίντεο ή να ορίσετε τα δικά σας, ώστε να αντικατοπτρίζουν τη διάθεση ή την ώρα της ημέρας. Ιδανικό για συνεδρίες που απαιτείται προσοχή ή κατά την προετοιμασία για ύπνο. Εκτός από τις φωτογραφίες από το LUMIX CLUB που αναδεικνύουν την ομορφιά της Ιαπωνίας, συνεργαστήκαμε επίσης με το LoungeV Studio (www.loungev.com) για να σας παρέχουμε τα πιο όμορφα βίντεο που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Ένα νέο On Timer επιτρέπει στους χρήστες να προγραμματίσουν μια ώρα κατά την οποία η τηλεόραση θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προεπιλεγούν ένα αγαπημένο κανάλι ή ποια είσοδο HDMI θέλουν να εμφανίσουν. Εναλλακτικά, η τηλεόραση μπορεί επίσης να εμφανίσει τη νέα λειτουργία my Scenery.

Το Dual Bluetooth Connection επιτρέπει στην τηλεόραση να μεταδίδει ήχο σε δύο ξεχωριστές συσκευές Bluetooth ταυτόχρονα, που σημαίνει ότι, για παράδειγμα, εσείς και ο σύζυγός σας μπορείτε να παρακολουθείτε μια ταινία αργά τη νύχτα μέσω ακουστικών Bluetooth χωρίς να διαταράξετε τον ύπνο των παιδιών σας. 

Το περιβάλλον του μενού έχει βελτιωθεί ώστε να επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση στην εικόνα, τον ήχο και σε άλλες ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Όλα τα μοντέλα μέχρι και το JX850 υποστηρίζουν την ενσωμάτωση τόσο του Google Assistant όσο και του Amazon Alexa, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να ελέγχουν τον καιρό ή τις ειδήσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες απευθείας στην τηλεόρασή τους*3. Το JX800 υποστηρίζει το Google Assistant αλλά όχι το Amazon Alexa.

Άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι το  HDMI Signal Power Link που επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση από την κατάσταση αναμονής και την εναλλαγή εισόδου, ακόμη και για συσκευές όπως πχ ένα PC, που δεν είναι συμβατά με CEC.

*3 Το Google Assistant δεν είναι διαθέσιμο σε ορισμένες γλώσσες και χώρες. Η Alexa δεν είναι διαθέσιμη σε ορισμένες γλώσσες και χώρες. Το Amazon Alexa είναι εμπορικό σήμα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της. Το Google αποτελεί εμπορικό σήμα της Google LLC.

Σχεδίαση

Πιστή στη φιλοσοφία της Panasonic να προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες, η σχεδίαση της γκάμας του 2021 είναι απλή και λιτή, ώστε να επιτρέπει στους θεατές να επικεντρώνονται πλήρως στο αγαπημένο τους περιεχόμενο. 

Η Panasonic θα παρουσιάσει επίσης μέσα στο 2021 ένα ολοκαίνουργιο τηλεχειριστήριο. Ταιριάζει άψογα στο περιβάλλον του σαλονιού σας καθώς έχει διαμορφωθεί με βάση το στρογγυλεμένο σχήμα των διακοσμητικών μπολ. Οι στρογγυλεμένες άκρες το καθιστούν επίσης εργονομικό και άνετο στη χρήση.

Σημείωση σχετικά με την υποστήριξη HDMI 2.1:

Όλα τα μοντέλα μέχρι και την τηλεόραση LED JX940 θα έχουν δύο θύρες HDMI που υποστηρίζουν τα χαρακτηριστικά του HDMI 2.1, όπως High Frame Rate (HFR)  και Variable Refresh Rates (VRR).
Κατά τη στιγμή της αποστολής, αυτές οι θύρες θα υποστηρίζουν είσοδο 4K, αλλά, στην περίπτωση του 4K High Frame Rate και 4K@120Hz VRR, θα εμφανίζουν μόνο τη μισή κατακόρυφη ανάλυση. 

Κατά τη διάρκεια του 2021 θα εκδώσουμε μια ενημέρωση υλικολογισμικού που θα αποκαταστήσει την πλήρη υποστήριξη του 4K High Frame Rate.
Στη περίπτωση του 4K@120Hz VRR θα προβούμε σε περαιτέρω ανακοίνωση εν ευθέτω χρόνο. Λάβετε υπόψη ότι οι αναλύσεις εκτός από 4K@120Hz VRR, όπως το Full HD και το 4K@60Hz VRR, θα υποστηρίζονται από τη στιγμή της αποστολής χωρίς κανένα πρόβλημα.