Όταν το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία που παρέχει ένα επώνυμο brand, όπως η Lenovo, μα το budget είναι περιορισμένο, στο retail υπάρχουν… κρυμμένες ευκαιρίες που θα σας λύσουν τα χέρια, δίχως να ξοδευτείτε.

Lenovo V14 ADAΕίναι γεγονός πως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση έχουν πυροδοτή­σει τεράστια ζήτηση στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με τα la­ptop να πρωτοστατούν λόγω του ευέλι­κτου χαρακτήρα τους. Ωστόσο, σε αρκετά νοικοκυριά η αγορά ενός φορητού υπολο­γιστή αποδείχθηκε μη επαρκής, μιας και παιδιά και γονείς συχνά χρειάζονται ταυτό­χρονα πρόσβαση σε ένα PC. Αν στα παρα­πάνω προσθέσουμε και τις ψυχαγωγικές ανάγκες, τότε εύκολα προκύπτει το συμπέ­ρασμα πως σε κάθε σπίτι απαιτούνται άνω του ενός laptop, γεγονός δυσβάσταχτο για κάθε πορτοφόλι, εκτός και αν επιστρατευ­τούν έξυπνες λύσεις, όπως αυτές που συ­νοψίζονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lenovo V14 ADA.

Ο ρόλος του επεξεργαστή έχει ανατεθεί στον AMD Ryzen 3 3250U, ο οποίος συνοδεύεται από 8GB RAM (επεκτάσιμα έως τα 12GB), ενώ τα γραφικά επιμελείται η ενσωματω­μένη AMD Radeon GPU. Οι συγκεκριμέ­νες επιλογές διατηρούν το κόστος του la­ptop σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, εξα­σφαλίζοντας παρ’ όλα αυτά αξιοπρεπέ­στατες επιδόσεις. Σίγουρα παραπάνω από αξιοπρεπείς είναι και οι επιδόσεις του τα­χύτατου SSD M.2 αποθηκευτικού χώρου των 256GB. Εκεί φιλοξενείται το λειτουρ­γικό Windows 10 Pro μαζί με όποιες εφαρμογές επιλέξετε να εγκαταστήσετε, ενώ για τους πιο απαιτητικούς μπορούν να συνδυαστούν ένας 2.5″ HDD (έως 1TB) και ένας M.2 2242/2280 SSD (έως 512GB).

Η 14 ιντσών οθόνη είναι Full HD ανάλυ­σης (1920×1080 pixels) με TN panel. Η επι­λογή των 14 ιντσών προσφέρει επαρκή επιφάνεια εργασίας, διατηρώντας ταυτό­χρονα διαστάσεις και βάρος σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα (32,71x24,1x1,99 χιλ./ 1,6 κιλά). Δύο ενσωματωμένα ηχεία (ισχύος 1.5W έκαστο) και υποστήριξη Dol­by Audio θα κρατήσουν ευχαριστημένα και τα αυτιά σας.

Lenovo V14 ADAΗ ενσωματωμένη 35Wh μπαταρία φορτί­ζει με έναν 65W φορτιστή και την ασύρ­ματη συνδεσιμότητα αναλαμβάνει το WiFi γενιάς ac και το Bluetooth 5.0. Μια έξοδος HDMI 1.4b, δύο θύρες USB 3.1 Gen 1 και μια USB 2.0 συντροφεύουν την υποδοχή 3.5mm για ακουστικά/μικρό- φωνο. Τέλος, μια ενσωματωμένη webcam παραμένει πάντα στη διάθε­σή σας για τηλεδιασκέψεις και τηλεκπαίδευση.