Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Bitkom, ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι αυξήθηκε πέρυσι από τις αρχές του 2020, από  το 18% στο 45%, ενώ αρκετοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι ακόμη και μετά την πανδημία.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλά σπίτια δεν είναι καλά εξοπλισμένα για αυτή την νέα καθημερινότητα. Το router απέχει πολύ από το γραφείο και η λήψη WiFi εμποδίζεται από τοίχους ή και οροφές πολλές φορές. Η λύση είναι η τεχνολογία Powerline! Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί την καλωδίωση του ηλεκτρικού ρεύματος για να μεταφέρει τα δεδομένα και το σήμα του WiFi σε όλο το σπίτι μέσα από οποιαδήποτε πρίζα ηλεκτρικού ρεύματος. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές από την devolo για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το οικιακό σας δίκτυο.

Βρείτε τα καλύτερα σημεία για την τοποθέτηση των Powerline

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες για να βρείτε την αποδοτικότερη θέση. Για παράδειγμα, συνδέστε τους προσαρμογείς απευθείας σε πρίζα και όχι σε πολύπριζο ή μπαλαντέζα. Είναι καλύτερα να πάτε «ανάποδα» και να τοποθετήσετε αρχικά τον προσαρμογέα σε μια διαθέσιμη πρίζα στον τοίχο και στη συνέχεια πάνω στην ενσωματωμένη πρίζα  του προσαρμογέα, να συνδέσετε εκεί οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή επιθυμείτε. Αυτό προτείνεται επειδή η ενσωματωμένη πρίζα του προσαρμογέα devolo περιλαμβάνει φίλτρο καταστολής παρεμβολών και θορύβων που ενδεχομένως υπάρχουν στο ηλεκτρικό κύκλωμα, προκειμένου για να διασφαλίσει ότι το δίκτυο Powerline λειτουργεί απροβλημάτιστα χωρίς παρεμβολές. Παρεμπιπτόντως, εάν ένας τοίχος έχει πολλές πρίζες στη σειρά, ακριβώς τη μια δίπλα στην άλλη, αυτές και πάλι λειτουργούν σαν ένα πολύπριζο. Αφαιρέστε τα Powerline σας από αυτές τις πρίζες, σε περίπτωση που οι προσαρμογείς Powerline δεν λειτουργούν αποτελεσματικά και τοποθετήστε τους σε μια άλλη ελεύθερη πρίζα 

Η κατάλληλη σύνδεση για οικιακό γραφείο και τηλεκπαίδευση

Desktop, εξωτερικό αποθηκευτικό σύστημα NAS ή εκτυπωτής: Στο οικιακό γραφείο, πολλές συσκευές λειτουργούν αποτελεσματικότερα όταν είναι συνδεδεμένες με ένα κλασσικό καλώδιο δικτύου αντί ασύρματα στο WiFi. Για αυτό το λόγο τα devolo Magic 2 LAN triple διαθέτουν τρεις θύρες Gigabit LAN. Έτσι, όλες οι απαραίτητες συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο για μέγιστη απόδοση.

Στο γραφείο της τηλεπαίδευσης, από την άλλη μεριά, χρησιμοποιούνται περισσότερο συσκευές με ασύρματη σύνδεση όπως ένα tablet ή ένα laptop. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε την καλύτερη δυνατή κάλυψη WiFi και ίσως να σας φανούν χρήσιμες οι δύο θύρες LAN (Ethernet) που βρίσκονται στην πλειοψηφία των προϊόντων devolo.

Ο ιδανικός συνδυασμός: Τεχνολογία Powerline και Mesh WiFi

Οι υπερσύγχρονοι προσαρμογείς Powerline με δυνατότητα σύνδεσης WiFi και Ethernet προσφέρουν πλέον πρόσθετες λειτουργίες, όπως την τεχνολογία Mesh. Αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει ότι οι φορητές συσκευές είναι πάντα συνδεδεμένες στο ισχυρότερο WiFi σημείο πρόσβασης devolo και ότι εναλλάσσονται μεταξύ δύο ή περισσότερων σημείων πρόσβασης αυτόματα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν μετακινείστε από το ένα δωμάτιο στο άλλο με smartphone, tablet ή laptop. Η ευκολία μετάδοσης των απαραίτητων ρυθμίσεων μέσω WPS παρέχει ένα ενιαίο δίκτυο με τα ίδια δεδομένα σε όλα τα σημεία πρόσβασης. Για να το επιτύχετε αυτό, πατήστε σύντομα το κουμπί WPS μια φορά στο router και στον προσαρμογέα Powerline.

Χρησιμοποιείστε καινούρια μοντέλα και πρόσφατες εκδόσεις 

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα δίκτυο Powerline για πρώτη φορά, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε συσκευές τελευταίας γενιάς. Με αυτό τον τρόπο είστε καλύτερα προετοιμασμένοι και για το μέλλον, καθώς οι απαιτήσεις για ένα ισχυρό οικιακό δίκτυο αυξάνονται συνεχώς. Οι καταναλωτές πρέπει επίσης να βεβαιωθούν ότι έχουν αρκετές θύρες Ethernet, μια ενσωματωμένη πρίζα στα Powerline τους και προσαρμογείς που υποστηρίζουν Mesh WiFi, όπως η σειρά devolo Magic και Mesh. Τα πακέτα multiroom με τρεις συσκευές είναι η ιδανική επιλογή για την απόλαυση γρήγορου και σταθερού WiFi σε ολόκληρο το σπίτι. Υπάρχουν επίσης διαφορές στην ταχύτητα. Ο τρέχων ταχύτερος προσαρμογέας Powerline παρέχει ταχύτητες δεδομένων έως και 2400 Mbps μέσω της καλωδίωσης. Είναι επίσης σημαντικό να εγκαθιστάτε πάντα ενημερώσεις αμέσως. Αυτό διασφαλίζει ότι θα επωφελείστε από νέες λειτουργίες και ότι οι ρυθμίσεις ασφαλείας είναι πάντα ενημερωμένες. Τέλος, τα πιο πρόσφατα μοντέλα διαθέτουν βελτιώσεις κάνοντας τις συσκευές πιο φιλικές προς τον χρήστη. Για παράδειγμα, η δωρεάν εφαρμογή Home Network από τη devolo σας δίνει τη δυνατότητα να γίνεται αυτόματα η εγκατάσταση των ενημερώσεων του firmware  

Περισσότερες πληροφορίες για να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, θα βρείτε στο  http://www.devolo.gr