Η Canon ανακοινώνει την έναρξη του Redline Challenge, ενός ολοκαίνουργιου διαγωνισμού για ερασιτέχνες φωτογράφους με στόχο να προωθήσουν την τέχνη τους, να προκαλέσουν τη δημιουργικότητά τους και να δοκιμάσουν την τεχνογνωσία τους.

Με οικοδεσπότη τον vlogger και φωτογράφο, Kai Wong, μια εμπνευσμένη σύνθεση πρεσβευτών της Canon θα μοιραστεί επαγγελματικές ιδέες, συμβουλές και κόλπα για να σας βοηθήσει με κάθε ενημέρωση του Redline Challenge.

O Πρέσβης της Canon, Lorenz Holder χρησιμοποιώντας την EOS R5

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος και νικητής πολλαπλών βραβείων Red Bull Illume, Lorenz Holder, συμμετέχει μαζί με τον Kai στην ανακοίνωση του πρώτου θέματος – Φως στο Σκοτάδι  – που αποτελεί την απόλυτη δοκιμασία του φωτογραφικού ταλέντου. Οι ερασιτέχνες φωτογράφοι μπορούν να θέσουν τις δεξιότητές τους σε δράση και να διερευνήσουν τις δυνατότητες λήψης σε χαμηλό φωτισμό και τη σχέση μεταξύ φωτός και σκιάς, αντίθεσης και χρώματος σε αυτή την πρώτη πρόκληση Redline.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν φωτογραφικό εξοπλισμό Canon αξίας άνω των € 14.000 για να βοηθήσουν στην προώθηση της δημιουργικής τους ικανότητας, αλλά και για μια ανεκτίμητη, απίστευτη συνεδρία διδασκαλίας φωτογραφίας με τον Lorenz. Γνωστός για το πρωτότυπο και δραματικό στυλ του και την εξαιρετική ικανότητά του να συλλαμβάνει το απροσδόκητο ακόμη και στις πιο δύσκολες ρυθμίσεις, ο Lorenz βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για να ενεργεί ως κριτής και δάσκαλος.

Μιλώντας για το Redline Challenge, ο Πρέσβης της Canon Lorenz Holder δήλωσε: «Όταν η Canon μου ζήτησε να συμμετάσχω ως δάσκαλος για την πρόκληση του Φωτός στο Σκοτάδι, άρπαξα την ευκαιρία καθώς ξέρω πόσο συναρπαστικοί είναι αυτοί οι διαγωνισμοί για τους φωτογράφους, έτσι ώστε να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν αναγνώριση εντός του κλάδου. Το Φως στο Σκοτάδι είναι ένα εξαιρετικό θέμα για να ξεκινήσετε το Canon Redline Challenge επειδή είναι ένα θέμα που «μιλάει» σε τόσους πολλούς φωτογράφους – ανεξάρτητα από το είδος που φωτογραφίζουν.

«Είναι δυνατό να δημιουργήσετε πολλά ενδιαφέροντα εφέ φωτός, ακόμα και αν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα στούντιο φλας ή Speedlite – απλά πρέπει να γίνετε δημιουργικοί! Όποιο και αν είναι το θέμα σας και όπως κι αν επιλέξετε να ερμηνεύσετε το Φως στο Σκοτάδι, προτρέπω όλους τους συμμετέχοντες να βγουν έξω από τη ζώνη της άνεσής τους και να μην φοβούνται να δοκιμάσουν νέα στυλ και τεχνικές.

Οι συμμετέχοντες έχουν από τις 00:01 ώρα GMT στις 22  Μαρτίου 2021  έως τις 23:59 στις 31  Μαΐου 2021 για να υποβάλουν τις εικόνες τους, οι οποίες μπορούν να ληφθούν σε οποιαδήποτε συσκευή και η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Ο διαγωνισμός αποτελείται συνολικά από τρεις γύρους κριτικής από μια ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων και η Canon θα ανακοινώσει στην ιστοσελίδα της τον κατάλογο των 10 φιναλίστ των κριτών τον Ιούνιο. Ο τελικός νικητής θα ανακοινωθεί μέχρι τις 27  Ιουνίου και θα αποχωρήσει με τον ακόλουθο εξοπλισμό Canon:

  • Canon EOS R5 – Η τελευταία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή χωρίς κάτοπτρο της Canon που προσφέρει μη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς
  • 3x φακοί RF που κατασκευάζονται για το επαναστατικό σύστημα EOS R της Canon προσφέροντας οπτική αριστεία:
    • Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM
    • Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM
    • Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
  • Canon imagePROGRAF PRO-1000 – ένας εκτυπωτής μεγάλου μεγέθους 17 ιντσών, εξοπλισμένος με προηγμένη τεχνολογία που έχει ως αποτέλεσμα εκτυπώσεις εκπληκτικής ποιότητας
  • Speedlite EL-1 – ένα προηγμένο φλας Speedlite που προσφέρει αξιοπιστία και απόδοση υψηλής ταχύτητας

Η Susie Donaldson, Διευθύντρια Μάρκετινγκ της ITCG για την Canon EMEA, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε το Redline Challenge για να ενθαρρύνουμε τους ερασιτέχνες φωτογράφους να ξεπεράσουν τα δημιουργικά τους όρια και να τους δώσουμε την ευκαιρία να κερδίσουν αναγνώριση από αναγνωρισμένους ειδικούς του κλάδου. Τώρα περισσότερο από ποτέ γνωρίζουμε τη σημασία της υποστήριξης και του εορτασμού των δημιουργών. Κατανοούμε επίσης τη σημασία του να έχουμε όχι μόνο τα κατάλληλα εργαλεία για να ξεπεράσουμε τα δημιουργικά όρια αλλά και την τεχνογνωσία, γι’ αυτό πολλοί από τους Πρεσβευτές μας θα μοιράζονται τις δικές τους συμβουλές και τεχνικές καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της πρώτης πρόκλησης – ακόμη και πώς να συλλάβουν σκηνές χαμηλού φωτισμού χρησιμοποιώντας το φως του περιβάλλοντος στο σπίτι.

«Η πρόκληση του Φωτός στο Σκοτάδι έχει να κάνει με τη σύλληψη της σχέσης μεταξύ φωτός και σκιάς, και της αντίθεσης και του χρώματος, είναι ένα δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνουμε – αλλά αν γίνει σωστά, τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για να δω τις συμμετοχές που θα επιλεχθούν».

Οι εικόνες που υποβάλλονται στο πλαίσιο της δοκιμασίας Φως στο Σκοτάδι του διαγωνισμού Redline θα κριθούν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Απεικόνιση της πρόκλησης  Φως στο σκοτάδι, αυτό σημαίνει τη σύλληψη της πάντα ενδιαφέρουσας σχέσης μεταξύ φωτός και σκιάς, αντίθεσης και χρώματος
  • Δημιουργικότητα – Είναι η συμμετοχή σας ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη;
  • Αποτέλεσμα – Ποια συναισθήματα ή αντιδράσεις προκαλούνται από την εικόνα. Είναι διασκεδαστική, συναισθηματική και / ή προκλητική για τη σκέψη;
  • Τεχνική αρετή – Έχει καταγραφεί η εικόνα με τρόπο που να δείχνει κατανόηση των ικανοτήτων της κάμερας και του θέματος;
  • Μέγεθος – Το μέγεθος της εικόνας πρέπει να είναι 150DPI, 2000 px κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς
  • Άλλα – Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να ανεβάζουν εικόνες που έχουν δημοσιευτεί προηγουμένως ή έχουν κερδίσει έπαθλο ή βραβείο.

Ακολουθήστε το #RedlineChallenge στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και μπείτε στο Canon Redline Challenge επισκεπτόμενοι το site: https://www.canon.gr/redline-challenge/