Η ViewSonic Corp., κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής λύσεων απεικόνισης, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της οθόνης VG2440V με ενσωματωμένη webcam, ιδανική για εργασία από το σπίτι (WFH), τηλεδιασκέψεις και εξ’ αποστάσεως μάθηση, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις ανάγκες την εποχή της πανδημίας.

Χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα 2MP, η οθόνη ViewSonic® VG2440V είναι ιδανική για συνεργασία και τηλεδιάσκεψη απευθείας από το desktop. Η ενσωματωμένη κάμερα καταγράφει βίντεο υψηλής ευκρίνειας και διαθέτει δυνατότητα προσαρμογής 5 μοιρών, ώστε να επιτευχθεί η τέλεια γωνία θέασης για τη βιντεοδιάσκεψη. Η κάμερα διαθέτει επίσης κλείστρο απορρήτου που διασφαλίζει ότι η κάμερα είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν ο χρήστης το επιθυμεί. Ένα ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχεία ολοκληρώνουν τις δυνατότητες τηλεδιάσκεψης αυτής της οθόνης. Η 24 ιντσών VG2440V διαθέτει ένα πάνελ Full HD SuperClear® IPS για ολοζώντανα οπτικά εφέ και μια πλήρη εργονομική βάση για άνετη παραγωγικότητα. Οι ενσωματωμένες θύρες HDMI, DisplayPort και VGA κάνουν τη σύνδεση πιο εύκολη, τόσο από το σπίτι, όσο και από το γραφείο.

“Η ViewSonic συνεχίζει να αναπτύσσει λύσεις οθονών, που μπορούν και ταιριάζουν στον τρόπο ζωής κάθε ανθρώπου από υβριδικά περιβάλλοντα εργασίας/μάθησης έως απλές λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας,” δήλωσε ο Jeff Muto, Business Line Manager της ViewSonic Corp . “Καθώς η εργασία από το σπίτι (WFH), αλλά και η υβριδική εργασία ή μάθηση αποτελούν τη νέα κανονικότητα, το περιβάλλον γραφείου στο σπίτι θα πρέπει να έχει το κατάλληλο setup για να ενισχύσει την παραγωγικότητα και να αυξήσει την άνεση”, είπε ο Ray Hedrick, Product Marketing Specialist της ViewSonic. “Για μια all-in-one λύση, η VG2440V διαθέτει ενσωματωμένη web κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο, έτσι ώστε η βιντεοδιάσκεψη να μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα.”

Σχεδιασμένο για τηλεδιάσκεψη και όχι μόνο

Η VG2440V της ViewSonic είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες όσων εργάζονται από το σπίτι. Εξοπλισμένη με web κάμερα 2MP, ώστε να μπορεί να μεταδίδει βίντεο σε μορφή Full HD, διαθέτει native ανάλυση 1080p (1920×1080), για απίστευτη απόδοση εικόνας pixel by pixel. Η οθόνη φέρει matrix IPS panel με διαγώνιο 23,8 ίντσες, που καλύπτει το 72% του NTSC color space και το 104% του sRGB color space, για απαράμιλλη χρωματική πιστότητα. Διαθέτει επίσης φωτεινότητα 250 cd/m2, λόγο αντίθεσης 1000:1 και  δυναμικό λόγο αντίθεσης 80.000.000:1. Ο χρόνος απόκρισης είναι 5 ms, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης είναι 60 Hz. Οι οριζόντιες και κατακόρυφες γωνίες θέασης φτάνουν τις 178 μοίρες. Η οθόνη αποδίδει μοναδικό ήχο, χάρη στα διπλά στερεοφωνικά ηχεία 2W και το μικρόφωνο πολλαπλών κατευθύνσεων. Έτσι, προσφέρει μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία κατά τη διάρκεια της εργασίας από το σπίτι, της τηλεκπαίδευσης, του gaming ή της οικιακής ψυχαγωγίας. 

Μοναδική εργονομική σχεδίαση

Η ευέλικτη βάση προσφέρει μεγάλη ποικιλία προσαρμογών, που περιλαμβάνουν τη μετάβαση από landscape σε portrait mode. Διαθέτει επίσης, δυνατότητα κάθετης τοποθέτησης, για να προσαρμόζεται εύκολα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χρήστη. Τα προηγμένα εργονομικά χαρακτηριστικά της οθόνης έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν μεγαλύτερο εύρος προσαρμογής για αυξημένη παραγωγικότητα και άνεση. Η VG2440V της ViewSonic παρέχει μειωμένη κόπωση των ματιών, όπως και μειωμένη σωματική κόπωση, χάρη στη δυνατότητα προσαρμογής  της οθόνης μέσω επιλογών περιστροφής, κλίσης και ύψους. Η κάμερα διαθέτει επίσης κλίση 5 μοιρών, ώστε να μπορεί να λάβει την τέλεια γωνία για το κάθε βίντεο. Όταν ο χρήστης δεν επιθυμεί να έχει ανοικτή τη webcam, ένα φυσικό κλείστρο γλιστρά πάνω από το φακό της κάμερας για να διασφαλίσει το απόρρητό.

Άλλα χαρακτηριστικά

Η οθόνη προσφέρει επίσης πολλές επιλογές συνδεσιμότητας όπως VGA, HDMI, DisplayPort, USB A/B και Audio-Out, ενώ είναι συμβατή με Windows, Android, macOS. Χάρη στην τεχνολογία Flicker-Free και το φίλτρο μπλε φωτός εξαλείφει την καταπόνηση των ματιών μετά από εκτεταμένες περιόδους προβολής. 

Η ViewSonic VG2440V με την ενσωματωμένη webcam θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2021 με προτεινόμενη τιμή λιανικής 180 €.