Τα νέα true wireless ακουστικά της LG δεν καθαρίζουν μόνο τον ήχο που φτάνει στα αυτιά σας από τη «βαβούρα» του περιβάλλοντος με ANC, αλλά και τα ίδια τα ακουστικά από τα μικρόβια με UV ακτινοβολία.

LG TONE Free FN7Η LG εξόπλισε τα νέα της wireless earbuds με δυο χαρακτηριστικά που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εποχή: με τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC) που αποτελεί το trend όλων των premium συσκευών της κατηγορίας, αλλά και με αντιβακτηριακή προστασία, η αξία της οποίας είναι πιο εκτιμητέα από ποτέ.

Με 5,6 γρ. βάρους ανά ακουστικό και 39 γρ. για τη θήκη/φορτιστή, καθώς και με βαθμό προστασίας IPX4 για ιδρώτα, απρόσμενα πιτσιλίσματα και ξαφνικές νεροποντές, τα ακουστικά της LG είναι έτοιμα να σας ακολουθήσουν σε κάθε σας περιπέτεια, ακόμα κι αν αυτή μεταφράζεται σε 10 ώρες τηλεργασίας σε ένα σπίτι γεμάτο βαβούρα!

Ο έλεγχος των λειτουργιών των LG TONE Free FN7 πραγματοποιείται μέσω αφής και είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος όσον αφορά στα μονά, διπλά και τριπλά «tap» πάνω στην ειδική τους επιφάνεια. Εμείς δοκιμάσαμε υπό όλες τις συνθήκες τα καλοζυγισμένα και άνετα στην εφαρμογή LG TONE Free FN7 και οι εντυπώσεις μας ακολουθούν…

«Κλείστε» τη φασαρία του χώρου

Τα LG TONE Free FN7 έχουν κατορθώσει να βελτιώσουν αισθητά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές της σειράς τόσο την παθητική απομόνωση όσο και την ενεργή ακύρωση θορύβου. Χάρη στον σχεδιασμό τους, τα υλικά κατασκευής και την εφαρμογή τους κατορθώνουν και μπλοκάρουν ένα μεγάλο ποσοστό της «βαβούρας» του περιβάλλοντος χώρου (παθητική ακύρωση θορύβου). Όποια βοή, φασαρία ή ενοχλητικός επαναλαμβανόμενος ήχος κατορθώνει να περάσει από το φυσικό εμπόδιο του ακουστικού, ακυρώνεται με τη βοήθεια της τεχνολογίας Active Noise Cancellation (ενεργή ακύρωση θορύβου) ή εν συντομία ANC. Με τη μέθοδο ANC, τα ακουστικά αφουγκράζονται τους ήχους του περιβάλλοντος και μετέπειτα παράγουν αντίθετα ηχητικά κύματα, τα οποία αναιρούν τις ανεπιθύμητες κυματομορφές της «βαβούρας». Υπάρχει η επιλογή με ένα απλό πάτημα στην επιφάνεια αφής του ενός ακουστικού να επιτρέψετε στους ήχους του περιβάλλοντος (όπως συνομιλίες ανθρώπων) να περάσουν στα αυτιά σας, προκειμένου να μπορείτε να ανταποκριθείτε στους γύρω σας ή να αντιδράσετε σε μια κόρνα ενός αυτοκινήτου, όταν περπατάτε αμέριμνοι και βυθισμένοι στη μουσική σας στο δρόμο.

Τζελ αυτιών για πολύωρη χρήση και πλήρη απομόνωση

Τα τζελ σιλικόνης στις άκρες των ακουστικών διαθέτουν σπειροειδή σχεδίαση που συνεισφέρει στην αποτελεσματικότητα του συστήματος Active Noise Cancellation, παρέχοντας ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης. Τρία διαφορετικά μεγέθη σάς περιμένουν στη συσκευασία με την απόλυτη εφαρμογή τους σε όλα τα σχήματα αυτιών να βάζει και αυτή το λιθαράκι της στη μείωση των θορύβων του περιβάλλοντος. Τα ιατρικού τύπου τζελ είναι κατασκευασμένα από μη τοξική, υποαλλεργική σιλικόνη, υπακούοντας στις προσταγές των προτύπων ISO 10993 και USP Class VI.

Προηγμένη ποιότητα κλήσεων

Τα τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα υψηλής απόδοσης των Bluetooth 5.0 ακουστικών συνδράμουν και στη βελτίωση της ποιότητας κάθε τηλεφωνικής συνομιλίας. Ένα μικρόφωνο στην πάνω πλευρά ανιχνεύει τον εξωτερικό θόρυβο, όσο ένα δεύτερο στο εσωτερικό επιμελείται την ANC ακύρωση θορύβου. Το μικρόφωνο που είναι τοποθετημένο στην κάτω άκρη του κάθε ακουστικού έχει την ικανότητα να μεταφέρει στον συνομιλητή σας μόνο τη φωνή σας και όχι τη φασαρία του χώρου που βρίσκεστε.

UVnano​: Εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων

Ζούμε σε δύσκολες εποχές και η μάχη κατά των μικροβίων έχει αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα από ποτέ. Η UVnano βάση φόρτισης των LG TONE Free FN7 διακρίνεται και για την αντιβακτηριακή της δράση, καθώς μπορεί να εξουδετερώσει το 99,9% των βακτηρίων που καιροφυλακτούν για να μολύνουν τα αυτιά σας. Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν πως η… χαρισματική βάση φόρτισης UVnano μπορεί να εξοντώσει το 99,9% των βακτηρίων E.Coli και χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου στο πλέγμα του ηχείου των ακουστικών μέσα σε μόλις δέκα λεπτά κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Η λειτουργία του LED UV ενεργοποιείται όταν η βάση είναι συνδεδεμένη στο καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος. Για αποφυγή… παρεξηγήσεων, μην μπερδευτείτε από τον μπλε διακοσμητικό φωτισμό που εμφανίζεται στο εσωτερικό της θήκης, όταν ανοίγετε το καπάκι, καθώς η ακτινοβολία LED UV είναι αόρατη και ενεργοποιείται μόνο με κλειστό καπάκι, ακουστικά εντός και καλώδιο ρεύματος στον φορτιστή. Ο μπλε φωτισμός, λοιπόν, έχει καθαρά αισθητικό χαρακτήρα.

«Γνωρίζατε πως τα ακουστικά μπορούν να συγκεντρώσουν 2.700 φορές περισσότερα βακτήρια από μια επιφάνεια κοπής στην κουζίνα;»

 

Βάθος στον ήχο και… πολυπρόσωπο EQ

Από το 1977, η βρετανική Meridian Audio έχει ταυτίσει το όνομά της στη συνείδηση των απανταχού audiophiles με τον ήχο υψηλής πιστότητας. Και μόνο η υπογραφή «with MERIDIAN», που μας καλωσορίζει όποτε ανοίγουμε τη θήκη των ακουστικών της LG, είναι ικανή για να μας εγγυηθεί ένα αποτέλεσμα που θα χαροποιήσει και τα πλέον απαιτητικά αυτιά. Η επεξεργασία Meridian HSP (Headphone Spatial Processing) κατορθώνει να χαρίσει στον ήχο των LG TONE Free FN7 μια εμπειρία ακρόασης εφάμιλλη με αυτή που προκύπτει όταν απολαμβάνετε τη μουσική σας από μεγάλα, ποιοτικά ηχεία. Η αίσθηση του χώρου που απουσιάζει από την πλειονότητα των ακουστικών, χάρη στη Meridian κάνει την πολυπόθητη εμφάνισή της. Ο ήχος γίνεται μεστός, αποκτά ξεχωριστό βάθος, ενώ τόσο οι χαμηλές όσο και οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται με εξαιρετική σαφήνεια. Τα FN7, άλλωστε, έχουν επανασχεδιαστεί με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα μπάσα. Με σιλικόνη υψηλής ποιότητας στο άκρο του διαφράγματος, ισχυρό μέταλλο στο θόλο και πυκνότερη υφή στον αποσβεστήρα, τα true wireless ακουστικά της LG θα σας ανταμείψουν με υψηλής πιστότητας ήχο, τον οποίο μάλιστα μπορείτε να προσαρμόσετε στις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας, επιστρατεύοντας μια από τις τέσσερις έτοιμες επιλογές EQ ρυθμίσεων, επιμελημένες από ποιον άλλο, μα φυσικά από τη Meridian! «Immersive», «Bass Boost», «Natural» και «Treble Boost» είναι οι εν λόγω εναλλακτικές, ενώ δυο θέσεις για custom ρυθμίσεις περιμένουν αμέσως μετά, στο αντίστοιχο μενού Equalizer της εφαρμογής TONE Free για iOS και Android συσκευές. Εμείς βρήκαμε πιο εντυπωσιακή με διαφορά την «Immersive» επιλογή, αλλά η αίσθηση του ήχου που προτιμά κάθε αυτί είναι διαφορετική…

Gaming friendly

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τον… ετεροχρονισμένο ήχο στα games, φαινόμενο που προκύπτει λόγω της καθυστέρησης (latency) της αναπαραγωγής του ήχου από τα ακουστικά. Προφανώς, κάποια ελάχιστα millisecond καθυστέρησης από τη στιγμή που θα πατήσετε το play στο αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι μέχρι αυτό να φτάσει στα αυτιά σας, δεν γίνονται ποτέ αντιληπτά, ωστόσο στην περίπτωση των παιχνιδιών η κατάσταση διαφέρει, λόγω της αλληλεπίδρασης του παίκτη με το εκάστοτε game και τη δυναμική πυροδότηση ήχων ανάλογα με τα τεκταινόμενα στην οθόνη. Η LG δείχνει να σέβεται τις ιδιαίτερες ανάγκες των gamers και εφοδίασε τα ακουστικά της με εξαιρετικά χαμηλό latency, επιτρέποντας ατελείωτες ώρες διασκέδασης με τον ήχο… στη θέση του!

Αυξημένη αυτονομία και φόρτιση σε χρόνο μηδέν!

Κάθε φόρτιση των LG TONE Free FN7 εξασφαλίζει συνολική αυτονομία 21 ωρών αναπαραγωγής μουσικής, η οποία προκύπτει από 7 ώρες αναπαραγωγής στα ακουστικά και 14 ώρες επιπλέον αυτονομίας στη θήκη (χωρίς ANC), η οποία λειτουργεί και ως βάση φόρτισης. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπογραμμίσουμε πως η θήκη είναι μια από τις κομψότερες και μικρότερες σε όγκο που έχουμε πάρει στα χέρια μας τον τελευταίο καιρό (και πιστέψτε μας, έχουμε δοκιμάσει αναρίθμητα true wireless ακουστικά τους τελευταίους μήνες!). Εξίσου σημαντική με την αυτονομία είναι και η ταχύτητα με την οποία τα ακουστικά επανέρχονται στη δράση, αφού εξαντλήσετε την μπαταρία τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως 5 λεπτά φόρτισης αρκούν για 1 ώρα αναπαραγωγής μουσικής! Τα FN7 υποστηρίζουν και ασύρματη φόρτιση, οπότε αν απεχθάνεστε τα καλώδια το μόνο που χρειάζεται είναι να ακουμπήσετε τη θήκη πάνω στην ειδική επιφάνεια οποιουδήποτε Qi φορτιστή (δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία).


Πλεονεκτήματα


  • Active Noise Cancellation
  • UVnano αντιμικροβιακή προστασία
  • Kαθαρός ήχος με αίσθηση βάθους και υπογραφή Meridian
  • Τζελ αυτιών ιατρικού τύπου με σπειροειδή σχεδίαση
  • Δυνατά μπάσα, αλλά και «καθαρές» υψηλές συχνότητες
  • Ήχος σε πραγματικό χρόνο, χωρίς lag
  • Προηγμένη ποιότητα κλήσεων