Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) ανακοίνωσε μια σειρά καινοτομιών στο κορυφαίο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών HPE GreenLake cloud και νέες δυνατότητες και συνεργασίες που έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν δραστικά την εμπειρία χρήσης και να επεκτείνουν την εμβέλεια των υπηρεσιών HPE GreenLake Cloud Services.

Αυτές οι καινοτομίες περιλαμβάνουν:

  • Νέες υπηρεσίες cloud HPE GreenLake για virtual machines, containers και bare metal management με επεκτάσιμες και αθρωτές λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες για μεσαίες επιχειρήσεις, ξεκινώντας από 100 VMs ως τα 600 VMs.
  • Νέες συμφωνίες με τον Όμιλο ALSO, την Arrow Electronics, την Ingram Micro Inc., τη Synnex και την Tech Data, οι οποίες ενσωμάτωσαν το HPE GreenLake στα online καταστήματά τους, διευρύνοντας την εμβέλεια αγοράς των HPE GreenLake Cloud Services. Η HPE έχει επίσης επεκτείνει τη συνεργασία της με την CyrusOne και τη συνεργασία με τον πάροχο ψηφιακών υποδομών Equinix για να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία cloud για τους κοινούς πελάτες μας. 
  • Μια νέα απλοποιημένη εμπειρία χρέωσης στο HPE GreenLake Central που επιτρέπει στους συνεργάτες να προσφέρουν μια εμπειρία cloud στους πελάτες τους ταχύτερα και πιο απρόσκοπτα.
  • Βελτιωμένες δυνατότητες στο HPE GreenLake for Aruba, μέρος του προγράμματος HPE Partner Ready for Networking, προσαρμοσμένο σε συνεργάτες που επιδιώκουν να μεταβούν σε ένα μοντέλο πώλησης as-a-service, βοηθώντας τους τελικούς πελάτες να επιτύχουν τη μέγιστη απόδοση των επενδύσεων τους. 

Επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, σε κάθε κλάδο, λειτουργούν τώρα σε έναν υβριδικό, edge-to-cloud κόσμο. Οι οργανισμοί αναγνωρίζουν ότι μια one-size-fits-all προσέγγιση στο public cloud δεν λειτουργεί για την πλειονότητα των εφαρμογών και των δεδομένων τους, τα οποία πρέπει να παραμείνουν εντός της υποδομής τους ή στο άκρο, λόγω πολλών παραγόντων, όπως κόστος, συμμόρφωση σε κανονιστικά πλαίσια, έλεγχος, τρόπος οργάνωσης τους κάθε οργανισμού, καθυστέρηση και απόδοση, ασφάλεια και απαιτήσεις εφαρμογών.

Η HPE προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση στο υβριδικό cloud μέσω των cloud υπηρεσιών HPE GreenLake, που συνδυάζουν την ευελιξία και την απλότητα του cloud με τη διαχείριση και τον έλεγχο ενός on-premise περιβάλλοντος. Αυτή η στρατηγική έχει σαφή απήχηση στην αγορά, καθώς η αξία των HPE GreenLake Cloud Service συμβολαίων έχουν πλέον ξεπεράσει τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια και το πρώτο τρίμηνο του 2021, η HPE αύξησε τον ετήσιο κύκλο εργασιών από επαναλαβανόμενα έσοδα (Annualized Revenue Run Rate – ARR) κατά 27%. Αυτή η δυναμική ενισχύεται περαιτέρω από το οικοσύστημα συνεργατών της HPE, με τις παραγγελίες για το HPE GreenLake να αυξάνονται κατά 116% το πρώτο τρίμηνο του 2021. Τώρα οι συνεργάτες της HPE κάθε κατηγορίας – συμπεριλαμβανομένων collocation, διανομέων, ανεξάρτητων προμηθευτών λογισμικού, παρόχων υπηρεσιών και ολοκληρωμένων συστημάτων – αγκάλιασαν το HPE GreenLake ως πλατφόρμα πρώτης επιλογής για την παροχή ψηφιακού μετασχηματισμού για τους πελάτες τους.

Διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών cloud

Η HPE παρουσίασε τρεις νέες υπηρεσίες cloud HPE GreenLake που παρέχουν στους πελάτες λύσεις χαμηλότερου κόστους για υποδομές μικρότερου μεγέθους. Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν με μικρά βήματα και έχουν την ευελιξία να μεγαλώσουν για να ικανοποιήσουν μελλοντικές απαιτήσεις τους. Μπορούν να επιλέξουν το αρχικό μέγεθος της εγκατάστασης, τις δυνατότητες του υπολογιστικού συστήματος ή χωρητικότητα αποθήκευσης που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες τους και να τα κλιμακώσουν σταδιακά – είτε προσθέτοντας modules υπολογιστικών συστημάτων και υποδομής αποθήκευσης, είτε με multi-rack υποστήριξη.

Οι νέες και διευρυμένες υπηρεσίες cloud HPE GreenLake περιλαμβάνουν:

  • HPE GreenLake cloud services for bare metal:  Επιτρέπει στους πελάτες να ανακαλύπτουν, να παρέχουν και να διαχειρίζονται πόρους υπολογισμού και αποθήκευσης στο HPE GreenLake Central, να εκτελούν workloads απευθείας στον server ή να χρησιμοποιούν VM ή containers στο μείγμα που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρησή τους. Αυτό παρέχει στους πελάτες έλεγχο, ευελιξία και προσέγγιση χαμηλότερου κόστους για την κατασκευή πλατφορμών προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις απόδοσης, κόστους και διαμόρφωσης.
  • HPE GreenLake cloud services for virtual machines (VMs) με ένα ισχυρό σύνολο επιλογών: Οι πελάτες μπορούν να ξεκινήσουν εύκολα και να επιλέξουν από διάφορες διαμορφώσεις, καθώς και instances υπολογιστικών συστημάτων και αποθήκευσης μεγέθους 100 VM και άνω, σε τυποποιημένα μπλοκ με 4, 8, 12 και 16 υπολογιστικούς κόμβους. Νέα προσθήκη στην υπηρεσία cloud VMs είναι η επιλογή να προσθέσετε υπηρεσίες backup.
  • HPE GreenLake cloud services for containers: Χρησιμοποιώντας τα ίδια επεκτάσιμα bare metal και virtual machine δομικά στοιχεία, η υπηρεσία cloud HPE GreenLake for containers προσφέρει λύσεις για την πλατφόρμα HPE Ezmeral Container βασισμένες σε μικρά, μεσαία, μεγάλα και εξαιρετικά μεγάλα μεγέθη χωρητικότητας. 

Καινοτομίες και νέα εργαλεία για το κανάλι συνεργατών

Η HPE έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενημερώσεις στο HPE GreenLake Central για να διευκολύνει τους συνεργάτες της να δώσουν ώθηση στην ανάπτυξή τους και να επεκτείνουν την εξειδίκευσή τους για την παροχή λύσεων as-a-service στους πελάτες τους. Οι βελτιώσεις στο HPE GreenLake Central βοηθούν τους συνεργάτες στην πώληση, τη χρέωση και τον σχεδιασμό χωρητικότητας. Μαζί, αυτές οι ενημερώσεις επιτρέπουν στην HPE και τους συνεργάτες της να προσφέρουν μια απρόσκοπτη και απλοποιημένη εμπειρία στους πελάτες τους. 

Επιπλέον, χάρη στις νέες ενημερώσεις του GreenLake for Aruba στο πλαίσιο του Προγράμματος HPE Partner Ready for Networking, η Aruba συνδέεται ακόμη στενότερα με το HPE GreenLake. Το GreenLake for Aruba είναι διαθέσιμο μέσω εξουσιοδοτημένων διανομέων HPE, διαθέτει υψηλότερα επίπεδα έκπτωσης και παρέχει στους συνεργάτες την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρόσθετα έσοδα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας τους. Ως πρόσθετο όφελος, οι συνεργάτες θα συνεργαστούν με έναν εξουσιοδοτημένο Aruba Customer Success Manager για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να αποκομίσουν τη μέγιστη αξία από την επένδυσή τους.

Η HPE και η Aruba έχουν δεσμευτεί πλήρως να υποστηρίξουν συνεργάτες καθώς υιοθετούν το cloud και αξιοποιούν τις αναδυόμενες επιχειρηματικές ευκαιρίες που καθίστανται δυνατές με ένα επιχειρηματικό μοντέλο as-a-service.

Οι υπηρεσίες cloud HPE GreenLake παρέχουν στους πελάτες μια στέρεη βάση για να πραγματοποιήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους μέσω μιας ευέλικτης πλατφόρμας as-a-service, η οποία μπορεί να λειτουργεί on premise, στο άκρο ή σε εγκατάσταση colocation. Το HPE GreenLake συνδυάζει την απλότητα και την ευελιξία του cloud στη διαχείριση, τη συμμόρφωση σε κανονιστικά πλαίσια και τον έλεγχο που συνοδεύει το υβριδικό IT. Το HPE GreenLake προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες cloud που επιταχύνουν την καινοτομία, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών cloud για bare metal, compute, διαχείριση container, προστασία δεδομένων, HCI, HPC, λειτουργίες μηχανικής εκμάθησης, δικτύωση, SAP HANA, αποθήκευση, VDI και VM. Οι υπηρεσίες HPE GreenLake Cloud Services αναπτύσσονται ραγδαία με συμβόλαια συνολικής αξίας πάνω από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια κ αι περισσότεροι από 830 συνεργάτες που πωλούν HPE GreenLake. Σήμερα, το HPE GreenLake έχει περισσότερους από 1000 εταιρικούς πελάτες σε 50 χώρες σε όλους τους κλάδους και μεγέθη της βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που περιλαμβάνονται στο Fortune 500, κυβερνητικών και δημόσιων οργανισμών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HPE GreenLake, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html. 

Διαθεσιμότητα και πρόσθετοι πόροι

  • Οι συνεργασίες διανομής, colocation και ψηφιακής υποδομής με τις CyrusOne και Equinix είναι τώρα διαθέσιμες.
  • Τα νέα στοιχεία χαρτοφυλακίου, οι βελτιώσεις HPE GreenLake Central και οι βελτιώσεις στα προγράμματα των συνεργατών θα είναι διαθέσιμα το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τις βελτιώσεις bare metal να ακολουθούν στις αρχές δεύτερου εξαμήνου.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HPE GreenLake, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html